Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (15)

plakát

Sucker Punch (2011) 

Dost mě to zklamalo. Z trailerů jsem čekal nabušenou akci. Předchozí filmy od Snydera se mi moc líbí, hlavně jejich stylyzace. Akorát tady jde vidět, že když nemá scénář, tak i ta stylyzovanost nic nezachrání. Celý film je tedy přehnaně dlouhým videoklipem, který v sobě nemá řádně ukotvená pravidla, a když už nesnaží se je moc dodržovat. Takže si rejža může natáčet scény odehrávající se v různorodých prostředích, japonském chrámu, steam punkové válce, středověku atd. Bez toho, že by se nějak hlouběji obtěžoval vysvětlit, proč si vybral zrovna tohle či tamto prostředí. Asi proto, že jsou cool na pohled. To by bylo super, kdyby v nich odehrávající se akce měla nějaký pocit napětí a rostoucího adrenalinu. To bohužel odpadá, přesto že děvčata střílí a sekají o sto šest, působí nezranitelným dojmem a krom dvou případů za celý film nikdy nedostanou nakládačku. Prostě někde vtrhnou, všechno co se hýbe zabijou a stejně lehce vypadnou ven. Za zmínku stojí soundtrack, ten je opravdu povedený, obsahuje remixnuté staré klasiky do moderního hávu. Třeba Tomorrow never knows od Beatls nebo We will rock you od Queenů.

plakát

Ještěři (2001) 

Jednu hvězdu. A to za úvodní sex scénu.

plakát

Mrtvý vesmír (2008) 

Jako doplněk ke hře možná dobrý. Jako samostatný snímek, pro neznalého diváka, docela divné dílko. Nevadil by mi béčkový scénář, to k filmům z vesmíru docela často patří. Najdou neznámý artefakt, začnou záhadná úmrtní, a končí to bojem o přežití. Ale vadí mi to zpracování. Žádná z postav mi nebyla po dobu 71 minut sympatická, žádná scéna strašidelná a žádná akce opravdu akční. A hlavně mi tam chyběl lepší začátek, ve kterém by se nákaza pomalu rozšiřovala po lodi a vytvářela tu pravou strašidelnou atmosféru. Jenže ono to skočí už téměř ze startu na akci, kde několik lidí střílí pistolema do zrůd, očividně to nefunguje, ale oni pět minut zbytečně střílí a vůbec to nevypadá napínavě. Epic Fail

plakát

Kitaro (2007) 

Ze zdejších komentářů jsem měl strach, že to bude vážně tak strašné - ale nebylo. Celou dobu jsem se neuvěřitelně bavil pohádkovému příběhu a jeho postavám. Po prvních pár minutách jsem si vzpomněl na Dívku na Koštěti, se kterým se dá film porovnat. Postavy jsou správně šáhlé na hlavu. Třeba pan Krysa nebo asi moje oblíbené Oko. Ani i záporák v převleku za Strejdu nemůžu zklamat. Jediné, co bych mohl vytknout jsou jedna nebo dvě scény, které neměli uplně jasnou návaznost. Ale stačí si říct "je to pohádka". Triky jsou na opravdu nízké úrovni, hlavně když to srovnám se západem. Jenže japonci v tomhle odvětví nejsou schopní pořádně konkurovat. I tak se najde pár filmů na vysoké úrovni (Casshern). Kitaro k nim samozřejmě nepatří. A už se nemůžu dočkat na druhý díl. :)

plakát

Resident Evil: Rozklad (2008) 

Reklama na Taft. Leon se tváří v každé situaci tvrdě a jeho účes stále drží tvar. Takhle by mohl znít slogan Degeneration. Určitě stojí za shlédnutí. Je to totiž jeden z mála počítačem dělaných celovečeráků, kde je krev, zombie, krásné ženy. Nechápu proč se dělají samé animáky pro děcka. Jsou dobré, ale zaměření na dospělého diváka nějak nepřevládá. Už jen proto bych dal jednu hvězdičku. Další musím dát za prvních 30 minut, které jsou velmi povedené od zbytku. Má to atmosféru a je to zajímavé. A znalci série si všimnou těch pár narážek a zasmějí se jim. Další hodina děje je katastrofa, ale tak tomu bylo i ve videohře. Ovšem na hodinu a půl dlouhý film chabé dějové zvraty nestačí a nepůsobí zajímavě. Pokaždé sem si říkal "A teď by měla příjít část, kdy budu hrát." Nepřišla. A právě proto bych dal třetí * za snahu se natáhnout děj. Kluci z Capcomu se snažili udělat nemožné. Celkem se jim to místi i povedlo. Mají dobré záběry a různé přechody scén. Jen někdy člověk, který moc lpí na realitě se bude divit, jak dokáže hlavní hrdina zavěšený za nohu udržet jednu babu s půl tunovým monstrem ve vzduchu.

plakát

Podvod (2008) 

Zajímavý film postavený na kontrastu dvou postav. Úspěšného právníka Wyatta (Hugh Jackman) a obyčejného účetního Jonathana McQuarryho (Ewan McGregor). A tohle mě nechalo v napětí až do samotného konce filmu. Stanou se z nich dobří přátelé. Chodí na tenis nebo si o přestávce, v práci zakouřit do parku. Všechno jde hladce do doby, než si prohodí mobil a Jackman odjede do zahraničí. Samozřejmě to znamená plus pro McQuarryho. V mobilu je seznam několika anonymních lidí, kteří se scházeji, aby měli sex. Pravidla sou jednoduchá. Žádné jména nebo osobní informace. Mobil zvoní dál a dál, a McQuarry je v sedmém nebi. Tady bych s příběhem přestal. Název Deception už sám napovídá, kde je pravda a o co jde. Dokonce i sám film vede diváka různýmy záběry za ruku a ten má možnost některé příběhové zvraty uhádnout dopředu. To se mi na tom libilo. Pokaždé sem čekal nějaký odklon do béčka. Hlavně už ke konci, ale pokaždé se objeví nový fakt.

plakát

L: Change the World (2008) 

Dvě hvězdy za pár věcí. Tou je zajímavý začátek, kdy sem byl nalákan na Naomi a Raye. Potom za L-ovo rychlé řešení případů z celého světa. Což bylo super a plnilo to ducha jeho charakteru. No a nakonec pár vydařených žertů. Třeba zmrzlinářské auto. Problém je samotný příběh. Virus, který má zničit lidskou populaci. To moc originální není. V televizi tohle je každý týden, v rámci katastrofických filmů. Kdyby to aspoň bylo zpracováno nějak novátorsky, ale to taky není. Bohužel L umřel a to nedůstojně.

plakát

Halloween (2007) 

Slashery mě nikdy nějak nebrali, ale tenhle si musí zasloužit plný počet. Prvních třicet minut mě docela šokovalo, neděsilo ale šokovalo. Vidět malého kluka, jak chladnokrevně zabijí lidi kolem sebe je prostě šok. A nikdy se asi nedozví člověk proč. Protože on zkrátka nějak nekomunikuje. Zato je příběh vyprávěn z pohledu lidí okolo něj a ty nabízejí různé teorie. A proto sem se rozhodně nenudil. Příběh a akce se drží v dobrém balancu, to je pro mě dobře.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Indiana Jones vždycky dělal užásné kousky, ale měl své meze. A ty meze se překročí v křišťálové lebce = další americký film, kterých je plno a do slibované klasiky to má jen v některých částech blízko. Škoda. Ale to co mě nejvíce štvalo byl samotný Indiana. V každé scéně řekne větu "Podle legendy..." "Legendární místo..." "Legenda praví..." A to si nedělám srandu. Pokaždé, když se výprava zasekne, tak příjde a řekne tuhle větu a posune se v dobrodružsví dál. A je to docela dviné a lezoucí na nervy. Vím je starý a ví všechno, ale to musí všechny problémy řešit on sám? Snad příští Indy bude lepší a nebude to o ****** (a není to sprosté slovo)