Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (22)

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Konec špatný – všechno špatné. Drsný (macho) holky a slabí muži. Kašírovaná inuitská ezoterika a spousta balastu. Závěr překvapivý, protože takový blábol by vás nenapadl.

plakát

Choking Hazard (2004) 

Fantastická blbost, kterou jsem viděl 20 let od jejího uvedení a dobře se bavil.

plakát

Prometheus (2012) 

Bolest to sledovat, ze všeho nejvíc dialogy. Nic nepůsobí originálně (částečně to může být 11letým odstupem od premiéry). Nelze mluvit ani o hloubce.

plakát

Chůze lesem (2022) (TV film) 

Nevěřil bych tomu, že dokument o Karlu Schwarzenbergovi a s ním může být ztrátou času. Gratuluji tvůrcům, povedlo se.

plakát

Přátelé Bermudského trojúhelníku (1987) 

Viděl jsem to jako dítě a hrozně se mi líbila povídka o přemisťování do Bratislavy. S odstupem vice jak 30 let jsem to zhlédl s nostalgií, ale už vnimám nejen zajímavost námětů, ale i nedostatky zpracování.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Kouzlo je pryč. Při sledování mám stejný pocit, jako bych pil čaj z už jednou použitého sáčku. Tohle už bylo použito, chuť je povědomá, ale mdlá (chabá nápodoba). Žádný originální nápad se nekoná.

plakát

D.B. Cooper: Kde je mu konec? (2022) (seriál) 

Nemohu se zbavit dojmu, že většina zdejších hodnotících neviděla dřívější dokument od History Channel, z něhož je podstatná část zde kritizovaný pasáží (hon týmu okolo Thomase Colberta na Roberta Rackstrawa). Pro toho, kdo už nějaký dokument viděl je to zajímavé shrnutí hledání D.B. Coopera. Jako první dokument na toto téma to ale může být zdlouhavé, navíc to předpokládá, že divák už jistou znalost má. Série se zaměřuje hlavně na pozdější hledání (hlavně amatérské z poslední doby), ne na čin jako takový. K tomu jsou jiné dokumenty.

plakát

Poslední šance (1985) (TV film) 

Pozitivní hodnocení končí u chvalitebného námětu a absenci ideologického nánosu. Milovníci Nely Boudové navíc ocení, ze ji mohou vidět jako náctiletou. Scénář je však dost naivní, přes přítomnost jinak dobrých herců jednotlivé scény vyznivají nepřesvědčivě a neuměle. Avšak některé herecké výkony korunují eufemisticky řečeno rozpačitý dojem: (místy) Alois Švehlík, Jan Potměšil a (dětská herečka) Eva Kudláčková, její výkon nutí k přepnutí na jakýkoli jiný kanál, ale nejsem si jist, že by její přeobsazení zásadně pomohlo.

plakát

Smrtonosná past (1988) 

Viděl jsem to poprvé po 30 letech od premiéry. A musím říct, že je to jeden z mála filmů tohoto žánru, který je i po takově době zábavný i bez nostalgie. Snad s výjimkou závěrečné scény (to snad už ani není béčko). Český dabing (VHS) je na hranici únosnosti ("machine gun" přeloženo jako strojní puška [sic!], "the last resort of diplomacy" jako poslední resort diplomacie).