Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (126)

plakát

Elfen Lied - Cuioku (2004) (epizoda) 

Nějak přestávám rozumět kauzalitě příběhu. Pokud se všichni znali už od dětství, jak nám bylo ukázáno v tomto dílu, tak jak je možné, že si o pár let později na nic z toho nepamatují? U Lucy bych to ještě pochopil, ta je schizofrenička, ale proč ji nepoznává Kouta, to si z dětství nevzpomíná na podivnou růžovlasou holku s rohy? Někdo mu jako vymyl mozek? Jsem zvědavý, jak se to vyvine, ostatně do konce už toho moc nezbývá a pokud se to nějak rozumně vysvětlí, tak se sem vrátím a tenhle komentář smažu.   EDIT (a k tomu spoiler): Bohužel jediným vysvětlením je, že scénárista je idiot, pokud si myslí, že lidé mají tak mizernou paměť, a jestli je to přesně podle mangy, tak její autor taky. Tím koncem to úplně zabil, vyvraždila mu půl rodiny a spousty dalších lidí, včetně (málem) jeho samého, a on jí to prostě odpustí? Taková hovadina...🙄

plakát

Halo - Season 2 (2024) (série) 

Ano, to si od scénáristů vyžádalo vskutku neskutečný talent, napsat takovou slátaninu. Strávil jsem sledováním tohoto epického veledíla nejmíň 14 a půl hodiny, a pořád nevím, o co tu jde. A vnucuje se myšlenka, že tady jde především o to, aby to dobře vypadalo. Vážení autoři, jděte už laskavě do prdele s těmi moderními trendy, že aby člověk pochopil děj seriálu, musí napřed hrát desítky hodin PC her, nebo přečíst tisíce stran jakýchsi knižních pentalogií. Když to neumíte napsat, tak se na to raději vyserte.

plakát

The Haunting - Dvě tváře, 2. část (2020) (epizoda) odpad!

No to se snad tvůrci úplně zbláznili, ne?! 😡Po pěti minutách jsem dostal tik do levého oka a po deseti už jsem z toho měl náběh na otok mozku! A pak jsem to zhnuseně vypnul. Mohl by mi někdo z vás, co jste to dokoukali do konce, napsat, co se tam vlastně stalo? Ale srozumitelně, prosím.

plakát

Městečko Pines - The Truth (2015) (epizoda) 

Tak tenhle díl obsahuje zcela určitě ten největší plot twist v historii všech seriálů, minimálně těch, které jsem já viděl, a že už jich byly stovky. Možná úplně ze všech seriálů. Tohle budu rozdýchávat ještě dlouho.

plakát

Three-Body (2023) (seriál) 

Mohlo to být trochu stručnější a herecké výkony taky nebyly z nejoslnivějších, ale samotný nápad, že by byl někdo v rozhořčení a (taky trochu) z mladické nerozvážnosti ochotný ve snaze pomstít se systému (politickému režimu) stáhnout s sebou do záhuby klidně celou naši planetu a lidskou rasu, mi přijde fascinující. Kredit autorovi tohoto románu, Cíxīn Liúovi.

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Série 2 (2023) (série) 

Jsem jediný, komu se zdá, že je tento kvadrant galaxie poněkud přelidněný? Původní série ze 60. let jsem sice neviděl všechny, jen tu první, ale pokud si matně vzpomínám, tak Enterprise pod velením kapitána Kirka byla pouhým osamělým ostrůvkem, nejvzdálenější výspou lidské civilizace uprostřed neznámého a občas i nepřátelského vesmíru, ve kterém se ve všem museli spolehnout jen sami na sebe, na své pětileté průzkumné misi "za hledáním tajemných nových světů, nových forem života a nových civilizací", nebo to tak na mě alespoň působilo. Jedinou pomocí jim tehdy byla občasná dobrá rada z velitelství hvězdné flotily přes dálkový komunikátor, protože cesta domů by jim trvala celé měsíce, nebo i roky. A stejný úvod o průzkumné cestě do míst "kam se dosud nikdo nevydal" slýcháme i na začátku každé epizody SNW. Jenže tady už jaksi není co objevovat, protože spojenci, nebo základny, na kterých se dá opravit loď a doplnit zásoby jsou tu na každém rohu, lodě hvězdné flotily se tu navzájem setkávají a posádky navštěvují, jako by se nechumelilo, a dokonce si tu dva kapitáni domlouvají společnou dovolenou! Vždyť se to snad má odehrávat ještě asi 7-8 let před TOS, tak jak je to možné??

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Podprostorová rapsodie (2023) (epizoda) 

S těmi elektronvolty to trochu (nebo spíš hodně) nevychází, ne? Pokud potřebovali výkon znásobit téměř devětmiliardkrát (ze 40 eV na 344 GeV), opravdu si nemyslím, že by na to stačilo pouhých 200 členů posádky (tj. zhruba padesátinásobek) + 5 klingonů, ale co už. Jinak se mi ten díl dost líbil, vlastně jsem nevěřil svým očím ani uším, dokonce jsem si ho pustil hned dvakrát, s dabingem a v originálu. A největším (nejpříjemnějším) překvapením pro mě byl výkon Christiny Chong, ta má panečku trénovaný hlas! Její biografie tady na ČSFD bohužel chybí, takže se asi budu muset porozhlédnout někde jinde, jestli před SNW nevystupovala v divadle nebo v muzikálech.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Pro nás, neznalé Sapkowského knih (nebo povídek, nebo čert ví čeho vlastně) je seriál jen směsí nesouvislého blábolení, a děje, který se motá od ničeho k ničemu. Těch občasných pár dobrých scén to nevytrhne, a ve třetí řadě už to nabralo vrcholu. Celý příběh nám chce vnutit jistou osudovost a snaží se nás přesvědčit, že je Ciri tím nejdůležitějším člověkem na světě, ale kvůli čemu vlastně? Trochu mi to připomnělo jiný seriál, Hrdinové, a to jejich motto "Zachraň roztleskávačku, zachráníš svět". Jenže tam to trvalo jen rok a jednu sérii. Tímhle tempem se dozvíme důvod toho, proč je Ciri tolik důležitá, až asi tak v roce 2030 (když to dobře půjde, a i ti méně schopní scénáristi, kteří bohužel zbyli tomuto seriálu, nebudou furt stávkovat), v nějaké té šesté sérii, a na to já už dávno nebudu zvědavý.

plakát

Flash (2023) 

Ne, promiňte, ale tohle já neberu. Proč hraje Batmana v každé časové linii pokaždé jiný herec? Vždyť je to snad pořád Bruce Wayne a nenarodil se jiným rodičům, tak proč by měl vypadat jinak? Já samozřejmě chápu, že se herci v rolích střídají, když zestárnou, nebo mají jiné projekty, ale ne v jednom filmu! U Spidermana jsem se nad tím taky zarazil, ale bral jsem to jen jako fanservice nad kterým se není třeba příliš pozastavovat. Jenže tady už to dost přehnali. A jak je sakra možné, že sedmdesátiletý Michael Keaton vypadá skoro líp, než před víc jak třiceti lety, když hrál Batmana poprvé, to mi taky hlava nebere (to měla být poklona). P.S. Ty efekty, když se zpomalil čas, nebo když nám představovali multivesmír, to bylo něco příšerného. Za 200 mega tohle? Aspoň je vidět, na čem se v rozpočtu šetřilo, protože ho asi z větší části utratili za ty zbytečné herce.