Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (8)

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Hned po vyhlazení rodiny Dreyfusových mi naskákala husí kůže a nemohl jsem dál od filmu odtrhnout oči. Tahle scéna hned po začátku připoutá diváka k sedadlu díky své luxusní autentičnosti. Tradičně se v Tarantinových filmech proplétá několik příběhů a tady to opět nemělo chybu. Nechybí ani humor, který k celému upoutávajícímu válečnému dramatu dodává šmrnc. Vojáci se připravují na výsadek do Francie, najednou střih a Hitlerovo "Nein, nein, nein, nein...". Krásný a vtipný přechod do dalšího příběhu, který na chvíli mile uvolní diváka od nepřetržitého napětí. Nebo na konci Aldova italština. Tři muži, kteří neovládají italštinu a poslední z nich ji nezná vůbec. Nakonec vše zabije "Dominick Decocco. Ještě jednou. Dominick Decocco. Výborně, výborně". No u tohohle se nedá nezasmát. Konec končí překvapivě. I když je příběh smyšlený nebo je založen na střípkách pravdivých událostí, tak každý čeká, že Hitler přežije. Jinak by to bylo rozporující s historií. Ale Tarantino dokázal překvapit diváka i koncem. Člověk se pak jen zamyslí, že by to byl zajímavý příběh, kdyby byl pravdivý a je mu jedno, že je to v podstatě "sci-fi". Za mě rozhodně nejlepší film, co jsem kdy viděl. Kdybych mohl dát víc jak 5 hvězd, tak neotálím. Výborné válečné drama s komickými prvky, které mě donutilo nad příběhem znovu a znovu přemýšlet.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Westerny mě nikdy moc nezajímaly, ale Nespoutaný Django, to je luxusní western. Hlavně, neviděl jsem žádný jiný film, který by tak realisticky zobrazoval utrpení černochů, které se opravdu dělo, jako v Djangovi. 5 hvězd zaručeně.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Před filmem jsem si říkal, jak by mě tato romantická drama-komedie mohla zaujmout. A ona zaujala. Tento film dokáže diváka tak dojat, že se to nedá popsat. Navíc je film i komický, takže po velké dávce romantiky se zasmějete. Tom Hanks to zahrál výborně. Vžil se do té role, jako by byl opravdu mentálně zaostalý. Působilo to vše důvěryhodně. Super film!

Život Briana

Život Briana (1979)

Luxusní komedie, společně s Holy Grail nejlepší komedie všech dob! Jen nevím, zda je lepší Life of Brian nebo Holy Grail. Tady je to tak vyrovnané, že se to porovnávat nedá.

Monty Python a Svatý Grál

Monty Python a Svatý Grál (1975)

Tak lepší komedii jsem ještě neviděl. Tato komedie vás neustále zásobuje a zásobuje vtipy, a když si chcete po smíchu oddechnout, za chvíli se musíte smát znovu. Neexistuje, že by se divák na chvíli přestál smát. Tenhle film je jedna továrna na smích, a když ho divák zhlíží, tak se nepřetržitě 91 minut směje a dalších několik hodin se směje i po filmu. Kdo se chce zasmát, tak doporučuji.

Pásky z Nagana

Pásky z Nagana (2018)

Hlavní trhák tohoto dokumentu? Jednoznačně HUDBA. Ta dokázala upoutat diváka k židli a příběh ještě opepřit. Uchvátily mě hlavně záběry z velmi kvalitního filmu z finále. Takováhle celuloidová páska, NO TO JE POKLAD! Nejdříve jsem si myslel, že se jedná o záběry z nějakého letošního turnaje legend k výročí Nagana 98, ale pak když jsem viděl Jágra doopravdy mladého, pochopil jsem, že takhle namaskovat ho nemohli. A tu arénu taky nemohli do detailu nakopírovat. Díky celuloidu bychom tohle neměli. Digitál ještě v kvalitě pásky pořád nepřekonal! Snad tomu jednou tak bude. Ale buďme za pásky vděční! NEJLEPŠÍ DOKUMENT, CO JSEM KDY VIDĚL!