Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (32)

plakát

Na nože (2019) 

Velmi příjemné překvapení. Vlastně netuším, proč jsem se tomu filmu tak dlouho vyhýbal... přitom většinu herců mám celkem v oblibě... kdo ví? :D Každopádně detektivka jak má být s plot twistem jak blázen. Fakt jsem to nečekal... tak kvalitní herecký výkon zde byl. Daniel Craig ve velmi příjemné změně role než ve kterých normálně účinkuje. Jamie Lee Curtis také v roli, které u ní nejsem zvyklý vídat. Anu de Armas tolik popravdě neznám, ale výkon celkem solidní, Michael Shannon je vždycky taková "sázka" na jistotu a Chris Evans se po tomto výkonu a výkonu v The Gray Man měl podle mě zaměřit na role "záporáků", protože mu sednou jak "něco na něco" :D Long story short příjemný film na sobotní večer.

plakát

Uncharted (2022) 

HBO MAX - Kamarád před nějakou dobou: "Kámo, oznámili Uncharted... fakt se na něj těším". Já sledující hodnocení a recenze na CSFD: "No nevím no, nemá červený čísla a komety taky takové rozporuplné... no uvidíme" Kamarád: "Hej bude to pecka, vypadá to dobře". Kouknu na trailer a docela akční, tak asi pohoda. No... přidali to na HBO, tak nějaký ten čas jsem neměl čas (jo 2x čas za sebou... profesionál), ale včera jsem to zkoukl... no... co na to říct :D přišlo mi, jakoby veškerou tu akci dali do traileru a... to bylo asi tak vše :D + ty efekty... no tááák... takhle vysoko rozpočtový film? Long story short - hvězdné obsazení určitě zvýšilo kvalitu filmu, ale Ztracené město mě bavilo víc... obrázek si budete muset udělat asi sami.

plakát

Ztracené město (2022) 

Nerozumím moc místnímu "hejtu" vůči tomuhle filmu. Pokud dobře čtu, tak Ztracené město má být Akční Dobrodružná Komedie a já jsem koukal na film, který byl jak Akční (přestřelky, bitky), tak Dobrodružný (odehrával se v džungli, jednalo se o hon za pokladem), tak Komedie (Channingovi ty role "tupounů" fakt sednou :D ). Po dlouhé době mi přišlo, že se koukám na námět, který jsem tu (podle mého subjektivního hodnocení) dlouho neměli. Popravdě pro mě filmů se Sandrou Bullock nikdy není dost. Channing Tatum, jak jsem se již zmínil, je opravdu dobrý herec pro komedie, !Spoiler! Brad Pitt - i když tam byl jen chvilku, totální showman :D !Spoiler Konec! (mimo jiné tuto trojici můžeme vidět tento rok již podruhé (dříve natočený film Bullet train jehož recenzi si můžete říct tady) no a na konec pro mne dlouho neviděný Daniel Radcliffe a jeho rozvíjející se psycho-záporák (měl by je hrát častěji, protože je fakt přesvědčivý). Long story short 4* jsou podle mě viry nají a pro oddech ten film zkuste :)

plakát

Bullet Train (2022) 

Po delší době jsem se opět vydal do kina, tentokrát na film, který jsem objevil pouze jen náhodou. Lituji? NElituji. Brad Pitt po (pro mě) delší době době v roli nájemného zabijáka, který precizně umí bojová umění? RADOST. Teď k filmu... opravdu mi to přišlo (tak jak psalo více lidí), jako John Wick režírován Tarantinem za pomoci Guye Ritchieho. Příběh byl skvěle natočen, akce zde bylo také spousta, humor tak akorát (rozhovory Aaron Taylor-Johnson - Brian Tyree Henry -> TOP). Postava Andrewa Koji mi ale svým chováním přišla občas nesmyslná? nebo jak to nazvat zato Hirojuki Sanada (i když tam byl jenom chvíli) neskutečně charismatická (prostě badass). K ostatním - Joey King mi teda hrozně drásala nervy a Michael Shannon i když tam byl chvíli, tak role záporáka... klobouk dolů. Proč 4*? Ten konec trochu pokulhával, ale co jsem četl, někomu se líbil. Long story short - určitě zkuste kouknout.

plakát

Sunshine (2007) 

Film, na který jsem se chystal už hezkou řádku let, ale nějak jsem se na něj nedostal. Pamatuji si, že jsem ho objevil ve článku, který se zabýval největšími zklamáními konců filmů (teda spíš konce filmů, které diváky nepotěšily (fakt už přesně nevím, je to nějaký čas, co jsem to četl :D )). Každopádně mě zaujalo obsazení, a hlavně režisérský post. Danny Boyle a takovéhle scifi? Jakože cože? (hrozně dospělé vyjadřování... vím). Každopádně dal jsem tomu a šanci a lituji? Nelituji. Ale musím říct, že také úplně nepotěšilo. Obsazení filmu rozhodně velice sympatické. Největším tahounem filmu je určitě Cillian Murphy, i když mi byl v té roli ze začátku obrovsky neseděl, časem rozvíjející se postava určitě super. Chris Evans se ze začátku zdá, jako takový ten záporák, i když časem si ho hrozně oblíbíte (no kdyby zůstal záporákem, možná by mě to potěšilo víc(koukněte a uvidíte)). Rose Byrne - no jedna z mých nejoblíbenějších hereček... co víc k tomu dodat. Hirojuki Sanada - role leadera jako šitá na míru a Michelle Yeoh - hrozně by mě ta postava zajímala víc, ale nebyl tu prostor (opět postavy, které mě zaujaly nejvíce). Trochu mi bylo líto, že jsme se vlastně nedozvěděli více o druhé posádce. Každopádně finále filmu tak jako ve článku, který jsem četl - musel jsem si něco pogooglit. Trochu... no nedotáhlé. Každopádně myslím, že Sunshine mělo potenciál stát se kultovním, ale nějak... nevím... Try It.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Nevím, jestli mohu film nějak lépe zhodnotit. Nejsem nějak velkým fanouškem Harryho Pottera, jeho světa a Fantastická zvířata jsem také zhlédl jen ze zvědavosti. Takže tento komentář berte opravdu jen jako objektivní pohled fanouška kinematografie. Takže teď k filmu :D Nemyslím si, že tento díl je nějaká velká tragédie, jak tu někteří uživatele píší. Fantastická zvířata a Brumbálova tajemství jsem zkoukl z důvodu dokončení série a aby má duše měla tak nějak klid. Jak všichni vidí, nebo o tom aspoň slyšeli, došlo zde ke změně obsazení a na Grindelwaldovo místo "usedl" Mads Mikkelsen a musím uznat, že role záporáka mu opravdu sedla. Dlouho se mi nestalo, abych takhle rychle získal nesympatie k nějaké postavě (naposled snad u Hry o trůny). Na druhou stranu, Jude Law a jeho postava Brumbála mi přišla taková až nezajímavá na to, jak je vyobrazena v HP sérii. K ostatním postavám – celkem mi tam chyběla ztřeštěná postava Katherine Waterston aka Propentin Goldstein, Eddie Redmayne aka Mlok – docela velký tahoun filmu, já se u jeho scén nijak nenudil, Jessica Williams a její Eulalie Hicks – klidně bych ocenil samostatný film, jak mě její postava zaujala, a nakonec Dan Fogle aka Jacob Kowalski – nikdy nenudící postava. I když jsem tenhle film takhle v krátkosti vychválil, tak proč jen 3*? Jednoduše – film mi přišel tak nějak osekaný, a tak nějak narychlo skončil – navíc Credence se poprvé setkal s otcem a najednou „Vše ok... Grindelwalde, sice jsem kvůli tobě chtěl zabít Brumbála, ale už nejsme kámoši“… naaah… šlo by to i lépe. Long Story Short: K doukoukání série – OK.

plakát

Batman začíná (2005) 

Tak jsem se po dlooooouhé době vrátil k tomuto dílu Batmana. Takhle večer projíždím (ZMĚNA) HBO a říkám si "Opět nevím na co kouknout..." (píšu to sem fakt často... nudný život). Narazím na DC a koukám Batman Begins. Pamatuju si, že jako malého mě tenhle film absolutně nebavil a byl pro mne hrozně nezáživný (vyrůstal sem na Burtonovské sérii a následující, takže jsem očekával takový až fantasy film? nebo jak to nazvat?) Takže jsem Batman začíná prakticky neviděl. Asi tak jako u většiny filmů musí člověk asi dospět. Po včerejším zhlédnutí jsem docela spokojen :D Zajímavé je, že jsem se k tomuhle filmu vrátil až po tom, co jsem už několikrát viděl Temný rytíř (2008) a na Temný rytíř povstal (2012)jsem byl i v kině. Anyway moc hezké Nolanovo uvedení do této trilogie. Hezké vyobrazení takového přelomu Bruce Wayna v Batmana (z člověka co chce pouze pomstu a neohlíží se na ostatní až po člověka, který se naopak snaží ochránit ostatní). Long story short stojí za to projít úplně celou trilogii.

plakát

Iluzionista (2006) 

Na Iluzionistu jsem narazil úplně náhodou v televizi. Spletl jsem si to s Dokonalý trik protože... proč ne, že jo :D. Anyway docela fajn, takový odpočinkový film, kterému bych dal klidně i 4* nebýt toho konce, který mi to úplně celé zkazil (nechci spoilerovat (někoho konec potěší, jiného... nepotěší)). Nevím moc popravdě co k filmu napsat. Long story short... Nápad fajn, herci opravdu dobré výkony, Norton kouzlí... a prostě když nevíte na co kouknout... neurazí

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Hmmmm... hmmm... nevím nevím no. Když jsem se dočetl, že se plánuje nový Matrix film, tak jako každý fanda sci-fi jsem byl celkem nadšen. Pak se nějak uvnitř začaly objevovat pochybnosti... a asi oprávněné. Kde bych začal. Hmmm asi u první scény? Proč tam tahali cestování časem? A proč tam (nebo asi jsem si toho asi ani nevšiml) nebylo vlastně vysvětlení? Myslím si, že by se to bez toho úplně bez problémů obešlo. Další věcí k zamyšlení - agent Smith. Proč, když to předtím byl vlastně hlavní záporák - co byl teda tady? Klaďas/záporák? (Tolik otázek, já vím...). Chvílemi byl film až geniálně zamotaný až na mě měl nepříjemně matoucí vliv (to hrozně oceňuji), ale pak to tak nějak začalo zlehčovat, až mi přišlo, že tvůrcům se už nechtělo o filmu nijak víc přemýšlet a co nejdřív ho dokončit. Ocenil bych, kdyby se víc věnovali "realitě" a trochu nás víc seznámili s událostmi po Revolutions (neboť vlastně ani nevím, co se tam stalo). Anyway... vidět Keanu zase v jeho legendární roli - skvělý zážitek. Long story short... potenciál jak blázen, ale tak nějak nedotáhnuté. (Možná jsem to jen nepochopil, obrázek si asi budete muset udělat sami)

plakát

Batman (2022) 

Jsem zmatený... před čtyřmi dny jsem se vydal na nového Batmana do kina. Dva roky jsem se těšil, co nového uvidím. A já vlastně ani nevím co jsem očekával a ani nevím, jestli jsem to, co jsem chtěl, obdržel. Matt Reeves pojal tento film opravdu z vlastního úhlu pohledu a po Affleckových Batmanech jsem obdržel úplně jiný typ komixovky, než jsem po posledních letech zvyklý. Spíš temná, brutální a dusivá detektivka (tedy aspoň pro mě). Určitě to není něco, co bych být fanouškem MCU očekával, ale to, že je to jinak pojaté není vůbec špatné... ale teď k filmu. Jak jsem se již několikrát dočetl, více lidem tento nový film připomněl detektivku typu Sedm a jim podobné. S tím asi můžu jen souhlasit. Akce jsem zde nedostal tolik, jak jsem očekával. Film byl opravdu pojatý spíše z té detektivní stránky a možná proto jsem byl i trochu zklamaný. Přeci jenom člověk jde na komixovku, tak chce nějakou tu větší akci taky na tom plátně vidět. Celkově mi lehce připadlo, že ten film se trochu i táhne a ta skoro tří hodinová stopáž je dlouhá, ale přeci jen na ten příběh i krátká (bože já fakt nevím, jak ten film ohodnotit :D ). radši se přesunu k hereckým výkonům. Robert Pattinson se opravdu obrovským krokem vzdálil od jeho Stmívání a věřím tomu, že i diváci, kteří byli pobouřeni tím, že Rob bude novým Batmanem museli uznat, že už to není ten upír ze Stmívání. Colin Farrel k nepoznání (dokonce jsem v kině při titulcích zaslechl "On tam hrál Colin Farrell?" což mluvilo za vše) a Zoë Kravitz, jako nová Catwoman úplně skvělá (píšu o postavách, které mi v hlavě utkvěli nejvíc). Long story short - hodnocení si budu ještě muset rozmyslet. Sorry. EDIT: Čtyři z pěti... ten konec no...