Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (4)

Hačikó - příběh psa

Hačikó - příběh psa (2009)

Americký remake dnes již klasického japonského příběhu odehrávajícího se v roce 1925 (naposledy zfilmovaného v Japonsku roku 1987) dle skutečné události o oddanosti a přátelství mezi psem tradičního japonského plemene Akita, Hačikem, a stárnoucím univerzitním profesorem, jenž nachází ve svém psovi nejen nový impuls a smysl života, ale především oddaného kamaráda na delší dobu, než by si to sám dokázal představit. Americká verze se na rozdíl od originálního příběhu odehrává v současnosti a USA. Snahou tvůrců bylo přiblížit tento nesmrtelný příběh především západnímu publiku.

Nafukovací panna

Nafukovací panna (2009)

Lehce tragikomický příběh volně inspirovaný dle série populární japonské mangy od Yoshiie Gōda vypráví pozoruhodný příběh zdánlivě obyčejné nafukovací panny Nozomi (Bae Du-na) a jejího majitele Hidea. Nozomi se nečekaně v době nepřítomnosti svého majitele Hidea vydává na průzkum Tokia, kde se setkává nejen s prázdnotou světa okolo, ale záhy uvízne v sítích lásky s Juničim, místním zaměstnancem videopůjčovny, s jehož pomocí získá i svou první práci. Vše vypadá dokonale, ale jen do té chvíle, než v idylickém vztahu nastane pro Nozomi další nečekaný zlom.
Hlavním motivem filmu je téma osamělosti života ve městě v kontrastu s množstvím lidí a uspěchaným životním stylem a především otázka, co to znamená být člověkem?

Happî furaito

Happî furaito (2008)

Po oblíbených filmech jako Waterboys (2001) nebo Swing Girls (2004) přichází režisér Shinobu Yaguchi s příběhem odehrávajícím se převážně v nebeských výšinách. Zdánlivě rutinní let z letiště Haneda v Tokiu do Honolulu na Hawaii se pro hlavní aktéry tohoto příběhu, mladého Pilota Kazuhira Suzukiho (Seichi Tanabe) a začínající letušku Etsuko Saito (Haruka Ayase) změní v sérii humorných situací spojených nejen s jejich profesí, ale hlavně také v boj o přežití po setkání s hurikánem. Šťastný let!

The Miso Soup

The Miso Soup (2019)

Film je adaptací světově veleúspěšné novely In the Miso Soup (In za Misosūpu) z roku 1998 od Ruy Murakamiho, která vyšla i česky roku 2008 pod názvem V polévce miso. Stejně jako v původní knize příběh pojednává o konfrontaci dvou hlavních postav. Kenji je průvodcem cizinců, gaijinů skrz hříšné části Tokia. Jednoho dne se však jeho životní cesta střetne s podivným americkým turistou Frankem, jenž svými činy silně zasáhne Kenjiho dosavadní, relativně poklidný život.

Reklama