Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Gentlemani (2019) 

Nejlepší pecka za hodně let. Dokonalá akční komedie, kde mi nechybělo fakt nic. A jako bonus si pořídím kostkovanou teplákovku. Guy Ritchie perlí, smekám.

plakát

Sekuriťák (2017) 

Není to béčko, ale spíš tak efko. Předvídatelný, trapnější dialogy, nedá se čekat moc víc. Desperado hadra v přestřelkách;-) Nejvtipnější je chování hrdinných sekuriťáků, kteří jeden okamžik přemýšlí, zda vydat gangsterům holku, kterou neznají a vzápětí hrdinně obětujou svůj život s klišé monology;-) 3 hvězdy za Zorrovu formu. "Sám doma, ztracen v obchoďáku" zabaví, ale znovu určitě koukat nebudu.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Příjemný napínavý, ponurý, záhadný apokalyptický thriller. Julia Roberts překvapila spíše negativní rolí a množstvím vína, Hawke zase tím, jak zestárnul. Bacon excelentně, vzhledem k malému prostoru, co dostal. Kdybych si někdy v životě chtěl koupit Teslu, po tomto filmu to neudělám :-D Naštval mě závěr. Čekal bych alespoň náznak nějakého vysvětlení. Už kvůli těm jelenům. Dát tam ufony, Putina, Kima nebo jakýhokoliv jinýho šílence, sklidil by film i 5 hvězd.

plakát

Útěk do Berlína (2023) 

Skvělý dokument o lidech, kteří dodnes vyvolávají kontroverze a kterých si nesmírně vážím. Autentické výpovědi mi jen potvrzují to, že museli mít obrovskou odvahu a štěstí, když zvládli, co zvládli. 3.odboj by si zasloužil víc pozornosti. Neskutečný příběh o hrdinech. Málo bylo Mašínů.

plakát

Land of Bad (2024) 

Skvělej akčňák, pořádná porce napětí a film plný kontrastů. V hercích, pozicích, zajetí vs veganskej nákup, voják v poli vs buřtík za pc. Nerozumím nízkýmu hodnocení ostatních.

plakát

Vládcové nebes (2024) (seriál) 

Na to, že seriály nesleduju, tak tento mě dostal. Chvílemi jsem se ztrácel v postavách, ale musím vyzdvihnout detaily a dění během letu, které si běžný smrtelník asi ani nevybaví. Kamera a akčnost scén, casting, hudba, nedá se nic vytknout. Co mi vyloženě nesedělo bylo násilné vložení povinných plantážníků z Tuskegee, holt poplatný době. Ale škoda 1 dílu, kde mohli raději rozvinout příběh pozemního personálu. Důstojný pokračovatel Bratrstva neohrožených a Pacifiku. Stoprocentně v dohledné době pustím znovu.

plakát

Indián (2022) 

Nebyl to špatný film. Stáhl jsem ho náhodou a nemůžu říct, že bych byl nepříjemně překvapen. Slabý 4 hvězdy za Rodena a chování vyčůrané Vici a Myšičky, místy předvídatelné a spíše k zamyšlení nad hodnotami, co člověk má. Asi si to znovu nepustím, ale večer mi film nezkazil. každopádně originální děj;-)

plakát

Napoleon (2023) 

Když pominu detaily bitvy u Slavkova, dá se o filmu říct, že je historicky přesný. Epické drama, které nepopisuje jen úspéchy na martově poli, ale i vztahy. Mohu říct, že mi je osobnost po shlédnutí více sympatická. Hudba, kamera a hlavně casting a masky za 1*. Mohlo být míň manželské poradny, ale chápu, že takto míří i na dámské publikum.

plakát

Přání k narozeninám (2022) 

Nemám rád filmy, kde se zápletka točí kolem bukanýrů, ale tady mi to popravdě vůbec nevadilo. Bylo to vtipný, milý, rodinný a s vtipnými zápletkami. Plejáda známých herců nezklamala. A ještě navíc se točilo ve Štatlu;-)

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Zvláštní postavy, kdy člověk neví, zda si ten svůj krvavej osud vlastně nezaslouží. Psychologické hororové drama, pro nás "nehororové" pecka, pro ostřílené nelekače může být sklamáním. Dobrá moderní parafráze na E.A. Poeův román. Potěšil mě Luke Skywalker;-)