Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (13)

plakát

Discopříběh (1987) 

Jeden z nejlepších původních českoslvenských muzikálů! Hity Michala Davida a skvělý příběh. Žádné psychologické žvásty, ale jednoduchá linie příběhu nešťastné lásky, dospívání... Dávám plný počet hvězd!

plakát

Zakázané uvolnění (2014) 

Ten film jsem viděl na Seznam.cz. Dlužno podotknout, že začátek byl super. Podobně, jako u filmu Krásno. Taky s Ondřejem Sokolem. Zde však paralela nekončí. Oba filmy mi přijdou jako od jednoho režiséra, ale, šok jsem měl z toho, že uvolnění točil kasovní Hřebejk. Tuhe dialogy, trapné situace, které jsem musel během filmu doslova strávit pozastavením přehrávání, abych se na ně nemusel dívat podruhé, když bych film posouval. Hm, být já tou barmankou, asi bych nevěstu po třetí větě vyrazila z baru.

plakát

Teta (1987) (seriál) 

Špičkový seriál! Jen hnus, co nadabovali Česi. Jinak - mé dětství. Stačí si jen přečíst titulky. Mezinárodní hvězdy. Takové seriály se dnes už netočí.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

David jako alkoholik, feťák, holkař - no, proč ne. Ale tři hvězdičky dávám za překvapivou hloubku tohoto seriálu. Jinak velmi depresivní a seriál. Nejlepší scéna - když si David chladí genitálie a přijdou kupci na dům. Nepřekonatelná. Ale holkař, co to dá - a i když vidí, že mu to škodí, stále stěhujíc se z postele do postele...

plakát

My z konce světa (1975) (seriál) 

Když jsem byl malý, tenhle seriál jsem příliš nemusel. Snad jen dík zajímavému příběhu a výpravnosti (oproti některým studiovým seriálům) mě poutal před televizi. Dnes, s odstupem času a v dospělosti musím konstatovat, že mi seriál příjemě sedí. Radovan Lukavský sice přísný, ale férový otec, malý Jurka jako podnikavý chlapec, kterému ne vždy všechno vyjde a krásná soudržnost lidí na horách, kde si lidi musejí navzájem pomáhat, aby vůbec přežili. Jediné, co mi v celém seriálu vadí je hlavní dívčí role - Jurkovy sestry. Ale i to je život. Kde jsou dnešní seriálové ikony s naprosto nesmyslnými příběhy a zápletkami. Dávám pět hvězdiček i z nostalgie.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

První řady bez dechu - od čtverky už to nestálo za nic. Možná proto, že to tv dávala po půlnoci a premiérky. V každém případě legenda!

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Psáno s dýmkou: Po několikerém shlédnutí mohu s klidem říct, že se povedl nad míru znamenitý kousek. Opravdu se podařilo velmi zdařile a netradičním způsobem omladit největšího z detektivů. Jako diváka - holmesologa mě zklamaly hned tři věci. Tykání obou hlavních představitelů, teze, že je Holmes závislý na cigaretách (vždy jen na nikotinu!) a nakonec neustálá přítomnost otázky homosexuality. Lesbického vztahu Watsonovy sestry nebo otevřené narážky na partnerství Sherlocka a Watsona. To si skutečně mohli autoři odpustit! Jinak 3 hvězdičky! Kvalita, v rozumném pojetí. PS: ještě jedna věc - Watson smrtelně postřelí vraha - skutečně by to lékař udělal?

plakát

Gympl (2007) 

Původně jsem film míjel bez povšimnutí, ale nakonec jsem jej ze zvědavosti shlédl a díky za to. Jeden z těch kvalitnějších. I když, z počátku jsem se vůči němu stavěl hodně zdrženlivě. Hlavní role – Mádl, Vorel jsou dokonalí! Mádl stále přesvědčuje, že i neherec může skvěle zahrát a Tomáš Vorel mladší přímo exceluje. Potvrzuje, že hrát může herec i jen očima. Kvalitní film, kterému nedávám plný počet jen dík tomu, že jej nemám tak zakoukaný…

plakát

Mongolsko - Ve stínu Čingischána (2010) 

Pátá hvězdička chybí jen kvůli tomu, že jsem film viděl jen jednou - při projekci v Brně. Až film uvidím podruhé - asi tu poslední hvězdičku dám. Nechápu Pavla Barabáše! Nechápu, jak dokáže jeden člověk natočit tak fantastický film. Je to démon! Klobouk dolů a palec nahoru.