Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (25)

plakát

Diva trosečnice (2023) (seriál) 

Dobře to dopadlo. Chtěl jsem jednu hvězdu ubrat za tu "rodinnou" dějovou linii, ta mi celkem narušovala tu hlavní - hudební, ale ne. Celou dobu to podkresluje moc hezká hudba a nakonec je to takové celé pozitivní.

plakát

The Lie (2018) 

Takovej ten lehce nadprůměrnej thriller, kterej udrží pozornost diváka až do konce. Možná by to sneslo i nálepku "psychologický". Pro mě přesně mezi 3. a 4. hvězdama, tak to zaokrouhlím třeba... enyky, benyky, kliky bé...třeba dolu.

plakát

Smrt talentovaného ševce (1982) 

Tak tady bych se obešel bez té kriminální zápletky. Mně by stačilo, kdyby se Exner Kodet celý film jen tak procházel letním zámeckým parkem, občas potkal Bouškovou a v hostinci by si pak dal dršťkovou s rohlíkem a malý pivo. Docela mě mrzí, že s Kodetem nenatočili těch Exnerů víc. Jo a Ota Petřina napsal pro Petru Janů hezkou úvodní písničku.

plakát

Nikdo (2021) 

Takovej ten přímočarej akčňák, kterej si hraje na něco víc naštěstí jenom chvílema. Christopher Lloyd tady srší energií stejně jako před pětatřiceti lety coby Emmett Brown. Jediný, co mi trochu víc pokazilo dojem, bylo jedno z největších Hollywoodských klišé - záporák ruskej boss.

plakát

Bonnie a Clyde po italsku (1982) 

Úplně pohodová komedie s "Fantozzim" a Muti. Líbila se mi na monitoru mého laptopu úplně stejně jako před čtyřiceti lety v kině Flora.

plakát

1922 (2017) 

Pan spisovatel to hezky vymyslel, pan režisér nám to hezky odvyprávěl a ten hlavní chlap, já ho neznám, to celé pěkně odtáhnul. Pěkný vizuál. Čtyři hvězdičky.

plakát

Pára nad hrncem (1950) 

Tady se jede ještě na filmovou atmosféru první republiky, ale už s takovým moralistickým nádechem doby. Pěkný je Rážův zhýralec, až se divím, že nebyl do takových rolí zaškatulkován. No a Zdeněk Liška je tady naposledy uhlazený.

plakát

Undercover (2019) (seriál) 

U některých filmů a seriálů "umím nevidět" lehčí nedostatek, ale tady se mi to nepovedlo. Iritovala mě stálá paranoia většiny záporných postav vyvolaná nadpozemskou intuicí. Jinak se jedná o kvalitní kriminálku, kde mě nejvíce zaujala postava Ferryho.

plakát

Útěk z Absolomu (1994) 

Tenhle film si pouštím pravidelně každých dvacet let, takže už jsem ho viděl dvakrát. Pěkná oddychovka s mladým Liottou a humorným záporákem.