Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (338)

plakát

Riverdale (2017) (seriál) 

Hloupoučký seriál s ještě hloupějšími dialogy, ale všechno a všichni jsou krásní, tak to vlastně tolik nevadí. Zábavná podívaná, ale fakt se to nedá brát vážně. Cheryl je ta nejvíc extra postava, která se kdy na obrazovkách objevila.

plakát

TY (2018) (seriál) 

Psychothriller s velice silným hlavním magorem. Velmi dobře natočené, jakoby se snažili napodobit práci Davida Finchera. Hollywood se něco přinaučil a psychopatický stalking hlavního hrdiny není romantizován a jeho jednání není ospravedlněno. Joe není anti-hrdina jako třeba Dexter nebo nedej bože Christian Grey z 50 Shades, Joe je prostě posedlý nebezpečný úchyl. Velice zábavná podívaná.

plakát

Nezdolná Kimmy Schmidt (2015) (seriál) 

Ellie Kemper obvykle hraje ty typy postav, které bych v reálu musela zabít - jejich pozitivita a zubatý úsměv mi prostě nedělá dobře, Kimmynu přeslazenost však velice dobře vyrovnává cynismus New Yorku. Tina Fey je v tomto počinu hodně citelná, ať už jde právě o onen cynismus, absurditu nebo barvité postavičky, takže pokud se vám líbil její 30 Rock, první sérii UKS taky zvládnete za jeden den. Obdobně jako 30 Rock i tady je spousta amerických popkulturních narážek, ale protože je počet jmen a referencí menší, je seriál průměrnému českému divákovi asi lépe stravitelný.

plakát

John Wick (2014) 

V rámci žánru nejen zdařile provedené, ale i velmi zábávné! Krásná filmařina, intenzivní atmosféra podbarvená brilantním soundtrackem a skvěle natočené akční scény bez zbytečných střihů. A že celý děj je vlastně už v traileru? No a - vy se na to snad chtěli dívat kvůli příběhu?!

plakát

Silicon Valley (2014) (seriál) 

Nevím, o čem tu všichni mluvíte, tenhle seriál je naprosto boží! Kvalita před kvantitou a výborné promísení inteligentního, sofistikovaného humoru s menšími porcemi drog. You just brought piss into a shit fight!

plakát

Selfie (2014) (seriál) 

Nechápu, jak tohle mohli zrušit už snad po pěti odvysílaných dílech, zatímco 2 Broke Girls se stále drží.

plakát

Taková moderní rodinka (2009) (seriál) 

Jeden z nejlepších sitcomů dneška. Inteligentní humor a suprově napsané postavy: disfunkční Dunphyovic famílie, velice vtipný gay pár s vynikající adoptovanou dcerou, překvapivě vyrovnaný vztah s víc jak dvacetiletým věkovým rozdílem... touto dobou je to šest sérií bez jediného špatného dílu s konstantně vysokou kvalitou. | Věřím, že v ČR seriál narazil hlavně kvůli línemu dabingu, kde se ani nepokusili dát hlasité Kolumbijce Glorii (Vergara) přízvuk, i když právě její jazykové nedostatky a "akustická výraznost" jsou jedním z dlouhodobých vtipů seriálu.

plakát

LOL (2012) 

Je mi 24 a dívala jsem se na to jen proto, že to zhulenému kámošovi doporučila jeho kolegyně a dodívala jsem se, protože jsem byla zvědavá, jak moc to bude strašné. Byla jsem překvapená, že to až TAK hrozné nebylo, byť tedy Cyrus prostě fakt hrát neumí, hlavní "mean girl" úplně mimo a pointa naprosto mimo (něco jako "always be yourself" - a kdy tam někdo nebyl?!). 12letým holkám, které touží po něčem rádoby oduševnělého se to líbit bude, ale zase nechcete, aby se na to 12letá holka dívala.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Angelina je boží a Maleficent je taky borka! Místy trochu nedotežené nebo postavy příliš dvojrozměrné, ale zkratkovitost k pohádkám asi prostě patří. Spousta věcí i v příběhu samotném mě strašně mile překvapila a celkově se Maleficentin život hezky pozoruje. Klidně to mohlo být delší, nestěžovala bych si.