Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Zajímavosti k filmům (9)

Shazam!

Shazam! (2019)

V úvodní scéně jede ve vozidle Cadillac Sedan de Ville 1979 mladý Dr. Sivana se svým bratrem Thaddeusem Sivanou Jr. a otcem. V momentě, kdy se mladý Dr. Sivana ocitne znovu ve vozidle poté, co byl přemístěn Shazamem ze skály věčnosti, jakožto nevhodným kandidátem na šampiona, zkouší usilovně mladý Dr. Sivana otevřít dveze vozidla přes vnitřní kliku, ačkoliv dveře jsou zamčené dětskou pojistkou. V následující scéně však po automobilové srážce s vozidlem Ford F-series 1976, kdy byl otec Dr. Sivany vymrštěn z vozidla, otevře Dr. Sivana dveře hned napoprvé, ačkoliv dětská pojistka dveří zůstala zapnutá.

Sex ve městě 2

Sex ve městě 2 (2010)

Díky úspěchu prvního filmu se na druhý díl prodávaly lístky již šest týdnů před uvedením v kinech.

Spartakus

Spartakus (2010) (seriál)

Illythia (Viva Bianca) si koupí jednoho galského otroka, který je ve skutečnosti brán jako dárek od manžela. V té době ale jakýkoli dárek tohoto typu od manžela nebyl brán jako vhodný pro ženu. Římské právo jasně zakazovalo takové dary ženám, a z tohoto důvodu tyto dary automaticky patřily jejich otcům.

Spartakus

Spartakus (2010) (seriál)

Lentulus Batiatus (John Hannah) je pojmenován jako Quintus, nicméně ve skutečnosti se jmenoval Gnaeus.

Spartakus

Spartakus (2010) (seriál)

V seriálu jsou Getové popsáni jako nepřátelé Thráků. Historicky ale byl takto nazýván jeden thrácký kmen.

Spartakus

Spartakus (2010) (seriál)

Batiatus (John Hannah) je líčen jako muž s ambicemi stát se soudcem nebo spíše senátorem. Historicky by to bylo ovšem nemožné, protože z lanisty se nemohl stát ani soudce ani senátor. Lanisté byli považováni za řezníky a pasáky.

Spartakus

Spartakus (2010) (seriál)

V seriálu koupí Batiatus (John Hannah) šest otroků za 100 denárů. V té době se pohybovala cena za otroka v rozmezí 960 až 4 000 denárů. Tyto vysoké částky činily otroky velice nedostupným zbožím, které se muselo kupovat pouze s velkou rozvahou.

Reklama