Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (3)

Fesťák

Fesťák (2018)

Nevlastní otec Nickova kamaráda Shanea (Hammed Animashaun) vlastní červenou Škodu Fabia II. generace. Tento český automobil je ve filmu několikrát vidět.

Společnost hrdinů

Společnost hrdinů (2013)

Ve filmu jde vidět, jak zdravotník oživuje po přestřelce vojáka pomocí masáže srdce. Ta však byla běžně používána až cca od roku 1960. Za druhé světové války ji vojenští polní zdravotníci určitě nepoužívali a není ani vidět v jiných filmech a seriálech z této války.

Ledové království

Ledové království (2013)

Disney poprvé zvažoval filmovou adaptaci klasické pohádky "Sněhová královna" už od roku 1990, ale projekt byl několikrát uložen k ledu, naposledy v roce 2010 - a to navzdory účasti proslulého Johna Lassettera. Ani po definitivním rozhodnutí o vytvoření filmu nebyl vývoj snadný - postupné úpravy scénáře dramaticky měnily základní děj. Původně byla Elsa (Idina Menzel) klasická záporná postava a Anna (Kristen Bell) běžná "obyčejná dívka", která nad zlem zvítězí. Ke změně údajně tvůrce přimněla mimo jiné i píseň „Let It Go“ složená pro film, protože pochopili, že toto nemůže být píseň zlé postavy. Začali Else formovat komplikovanější charakter a motivy a udělali z obou dívek sestry - což navíc umožnilo využít v rozuzlení jiný typ lásky, než bývá v pohádkách běžné.

Reklama