Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka

Oblíbené seriály (9)

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989)

Absolutní srdcovka a jednoznačně nejoblíbenější seriál, který mě provází od dětství! Mám rád hlavně epizody po konec 8. série, pozdější filmy bez Hastingse & spol. jsou výborné po technické a herecké stránce, ale již chybí ta oddechovost prvních sérií. Zase je tam ale obrovský apel na dobro a spravedlnost, pro který se mi HP ještě víc vryl pod kůži; skvělé jsou z tohoto pohledu hlavně filmy Hodiny a Třetí dívka (ačkoli několik málo epizod nemám v oblibě; a na poslední díl se asi nikdy nepodívám). Geniální Poirotovy šedé buňky, k tomu inspektor Japp, naivní svůdce kapitán Hastings a pečlivá slečna Lemonová, později i zvědavá spisovatelka Oliverová, anglický suchý humor, art-deco interiéry, vrah s deseti převleky. :) To vše zasazeno do doby, kdy Evropa stála na prahu válečného konfliktu a svět byl úplně jiný, než jej můžeme pozorovat dnes. Poirot bude vždy vítaným hostem mé obrazovky. ❤❤❤

Putování s pravěkými monstry

Putování s pravěkými monstry (2005)

Vynikající seriál o životě před dinosaury (první?), pro mě nejoblíbenější z trilogie Monstra; Dinosauři; Zvířata. Informace samozřejmě nevěrohodné, je to potřeba brát jen jako okénko do tehdejší doby, ale podobné legendární pořady nelze negativně hodnotit. :)

Putování s dinosaury

Putování s dinosaury (1999)

Efekty slabší a některé informace pochybné, ale seriál spíše o tom, jak to v druhohorách vypadalo, dnes již legendární. Už před lety nastavil laťku svým zpracováním tak vysoko, že ji moc dokumentů nepřekonalo. A působivější zpracování vyhynutí dinosaurů jsem ještě neviděl.

Putování s pravěkými zvířaty

Putování s pravěkými zvířaty (2001)

Podobně jako Monstra a Dinosauři. Legenda, okénko do tehdejší doby, ač informace nelze brát tak vážně. Samozřejmostí jsou krásné animace a za další plus považuji neobvyklé téma života v třetihorách. Jen poslední díl mě tak nebavil.