Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Fantasy
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Grinch (2018) 

Grinche s Carreym žeru furt. Tenhle se mi líbil taky. Nedokázal jsem mu ale uvěřit, že ty Vánoce fakt rád nemá. Carrey je dokázal nesnášet a totálně zničit. Tenhle kreslenej je ale má rád tak nějak po celý film, nebo mně to aspoň tak přijde. Líbí se mi ale vánoční atmosféra a příběh, který věrně kopíruje hranou adaptaci do té animované. Pro děti ale pěkná jízda. 55%.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Na začátku filmu mě celkem mrzelo, že ten start byl takovej hodně rychlej. Farrokh pracuje na letišti, najednou bum, je z něj Freddie a dostává se do kapely Smile, která se najednou jmenuje Queen a už jezdí na turné. Bylo to rychlé, ale na konci filmu jsem toho absolutně nelitoval. I když klidně bych si ten film o hodinku prodloužil, protože jsem doslova místo popcornu žral každé slovo, které kdo řekl. Rami Malek byl fantastický, ten vás hned chytne a nepustí. Fantastičtí byli i kluci z kapely: Brian, Roger a John. Fantastický byl i vrchní kameraman úžasného "xmenovského" režiséra Bryana Singera. Bryan se předvedl v jiném světě, který mu ovšem taky moc svědčí. Napětí, podle kterého se celý film dostává až na samotný vrchol toho koncertu ve Wembley, je neskutečné a koncert LIVE AID sám o sobě ještě neskutečnější. Vzdávám hold a poctu samozřejmě Queenům, ale i všem, co se na tomhle filmu podíleli. Já byl na filmu v sále s obřím plátnem a atmos zvukem, takže zážitek ještě desetkrát silnější! Bomba. 92%

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

První půlka filmu mě bavila. I ta druhá. Ale každá z nich byla úplně odlišná. A nedokážu říct, která mě bavila víc. Každopádně, takhle dobře propracované filmy, na které prostě koukáte s otevřenou pusou, miluji. DiCaprio, Ruffalo i Kingsley byli naprosto úžasní a i tak scénář a kamera. Film vás dokáže zmást stejně tak jako zmátli hlavní postavu. Pak vás nahodí do kolejí a už vás to nepustí. Like it, like it, like it. Nádherných 94%!

plakát

Pomáda (1978) 

Za ty roky, co se na to dívám (a žeru to), stále nedokážu uvěřit tomu scénáři. Příběh je vlastně (odmyslíme-li si ty zpívané pecky) celkem nuda (ale ono to vlastně o těch peckách je). Nedokážu uvěřit hercům, že jsou opravdu středoškoláci a že ještě vůbec chodí na školu. I když asi to víc žeru třicetileté Olivii Newton než čtyřiadvacetiletému Travoltovi. Nicméně, i tak ty postavy žeru. Hlavně Travoltu a jeho sedmdesátkovou mimiku a pohyby. Písně nezmiňuji, prostě Pomáda. Láska maminčina dětství a mně připomíná, jak moc bych chtěl v té době v Americe žít!

plakát

Venom (2018) 

Čtyři hvězdičky jen díky Venomovi, který mi přirostl k srdci. I když jsem ho čekal jako většího záporáka. Teda.. aspoň jako záporáka. Kdyby ušmikli první půlhodinu a dali to do bonusového materiálu s názvem 'Brock ve městě', asi by se nic moc vážného nestalo. Nadchnul mě Hardy a jeho Venom, film sám o sobě zas tak ne. Čtyři hvězdičky mu za toale dám.

plakát

Grinch (2000) 

Čtyři hvězdičky jen kvůli tomu, že je na konci hodný. Jinak je to moje dětství. Vlastně ho miluju i teď, takže můžu říct rovnou celej život. Fakt ho zbožňuju.

plakát

Já, Simon (2018) 

Tenhle film se mi fakt líbí. Jo, možná to je tím, že jsem ještě ve věku těch postav a tak nějak se dokážu víc vžít do děje, ale možná jsem za to i rád. Když vidím, jak mají "dospělí" proti všemu narážky, už mě to unavuje. Nicméně, film se nesl v poklidném duchy, byly tam scény, které byly trochu napjatější, ovšem nic moc vyhroceného. Film by měl obsahovat (a taky že obsahuje) myšlenku nejen pro homosexuální lidi, ale i pro ty "straight", kteří by je měli pochopit. Nežijeme ovšem v tak "dokonalém" světě a nikdy nic nebude tak, jak si každý z nás přeje, ale aspoň tady u toho filmu si můžete odpočinout od všeho toho vnějšího a zakoukat se do láskyplného příběhu o mladém klukovi. Cením. Dávám 85%.

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Wow. Vůbec nechápu, co jsem to zrovna viděl. Na začátku seriálu si říkáte něco jako "Co to má být? Myslí to jako vtip nebo to myslí seriózně?" Pak se stane pár věcí, který prostě ani nechápete, jak se staly. První čtyři díly jsem si říkal "Líbí se mi to vůbec?" Byl jsem strašně zmatený. Ale pak se všechny věci změnily, hlavní postavy jsem si doopravdy zamiloval a s tím i celej ten seriál. Zaujal mě přesně tím, čím asi zaujat měl. Líbí se mi proměny těch hlavních postav, kdy můžeme ze začátku slyšet, co si myslí, ale zároveň říkají něco jiného. A na konci seriálu říkají oba sami sobě přesně to, co si myslí. Jo, možná to je nakonec víc o lásce než o tom, čím to bylo na začátku, ale tím jo to právě možná ještě zajímavější. Opravdu skvělá podívaná. Dávám skvělých 90%!

plakát

Alfa (2018) 

Alfa, alfa, alfa. Nevím. Film se mi sám o sobě líbil, ale furt tak nějak nevím, co si o tom myslet. Musím říct, že ty záběry byly fakt můj šálek kávy, protože tohohle se já nikdy nemůžu nabažit. No, líbil se mi i děj, scénář trochu škobrtal, ale celkově, fakt nemám co vytknout. Ovšem nechápu, co mě nechává v tom blouznění, že tomu prostě nemůžu dát těch přesvědčivých 80%. Prostě mi tam celkově něco chybí. Nějaká matička, která by potřebovala dotáhnout. Nevím, možná, až se na to podívám znovu, tak zjistím, čim to bude. Dávám 65%.

plakát

Podfukáři 2 (2016) 

Nevím, musím říct, že i přes vetší neoriginalitu (vůči prvnímu dílu) se mi dvojka líbila. Furt to byli ti Podfukáři.