Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Romantický
  • Drama
  • Rodinný
  • Dokumentární

Recenze (12)

plakát

Dům u jezera (2006) 

Hezký příjemný, ovšem nereálný příběh. Film je z hezkého prostředí a to je pro mě velké plus.

plakát

Flicka 2 (2010) 

Hezký film o koních, ovšem oproti jedničce docela slabší.

plakát

Lítám v tom (2009) 

Zajímavý a velice příjemný poklidný film k zamyšlení.

plakát

Divočina (2014) 

Velice silný film, silný příběh podle skuteční události. Četla jsem také knihu, která je stejně silná a vehnala mi mnohokrát slzy do očí. Kniha se místy liší, něco je pozměněno a jsou v ní větší detaily.

plakát

Zoufalé manželky (2004) (seriál) 

Tenhle seriál patří mezi mé oblíbené. Velmi mě vtáhne do svého děje a především do rodin a života amerického předměstí. Líbí se mi prostředí, téměř všechny postavy mi jsou symaptické a je reálný život, osudy a příběhy ze života. Ano někdy je trochu přibarveno, ale moc se mi seriál líbí. Jsou díly kdy jsem si probrečela a jsou díly, kdy se od srdce zasměji. Již po několikáté jsme shlédla poslední díl a vždy mě přepadne takový smutný pocit, protože seriál nekončí podle mých představ.

plakát

Ranč Heartland (2007) (seriál) 

Jedná se o hezký seriál z koňského prostředí, natočený na nádherném místě. Trošku mi přijde jako Mcleodovi dcery, řeší se tam životní vztahy, situace, finanční prostředky a život kolem farmy. Každopádně absolutně jsem nepochopila roční období v seriálu. 2 díly je zima a najednou už začíná léto, přitom neuběhl skoro žádný čas. Pak bylo řečeno, že je léto, ale byla chumelenice. Časová osa, je tedy naprosto mimo. Dále mě naprosto vytáčí jisté slovní výrazy kolem koní. Jsem zkušená koňařka a některé výrazy jsou naprosté kraviny, či nedávají smysl, stejně tak i jisté způsoby a názory. A také jisté záběry s koňmi, jako byly na začátku, jak Amy skáče, jsou k rozčílení. Neboť záběr je buď na Amy samotnou, nebo naopak pouze na nohy koně. Není tudíž celý záběr, jak Amy s koněm skáče. Grafika taky není dobrá, přitom fotografie ze seriálu jsou kvalitní.

plakát

Kobra 11 (1996) (seriál) 

Viděla jsem asi všechny díly Kobry 11. Od úplného začátku, kdy byl Semir ještě mládě, až po staršího a věkem pokročilého Semira. V první řadě musím říct, že Semir je vážně nesmrtelný, když o všechny kolegy kolem sebe přicházel a on jediný vždy zůstal. Seriál je spíše jako pohádka, kdy na každém jejím začátku i konci, lítají na dálnici auta vzduchem a vybuchují kamiony a Semir s parťákem skončí se šrotovaným autem, ale vlastně se jim nic nestane. To mě začínalo štvát, stejně jako pronásledování kriminálníků, kteří uhořeli na dálnici. Líbí se mi vtipnost a neustálé žertování mezi kolegy, ovšem rozhodně Kobra 11 nepatří mezi lepší seriály. Jedině tak, podívat se na něj z nudy. Také jsem si všimla maličkosti, která mi ovšem velice vadí. Seriál má tolik dílů, že nejspíš nesehnali tolik vedlejších postav, protože spousta z nich v seriálu vystupovala několikrát a pokaždé za někoho jiného.

plakát

Havaj 5-0 (2010) (seriál) 

Podle mě se jedná o jeden z lepších krimi seriálů. Já osobně mám ráda především, co nejbližší přiblížení realitě a žádné nadpřirozené a nemožné výkony a to jsem bohužel v tomhle seriálu nenašla. Ty první série byly takové jemnější a poklidné, ale čím víc točí, tím je to větší střílečka a různé nemožnosti a nereálnosti, ale přesto se vždycky těším na další díl, protože to má něco do sebe. Hlavní postava Stev, je velice přitažlivý a dává seriálu jistou úroveň. Nebýt jeho postavy, po seriálu ani nesáhnu. Ale je to prostě slušný a především chytlavý seriál, z krásného prostředí Havaje.

plakát

Flashpoint (2008) (seriál) 

Americké krimi seriály já naprosto můžu, ale tohle není jen tak ledajaký seriál, tohle je pro mě naprosto dokonale natočený příběh. V tomhle seriálu, jsem našla to, co už roky hledám. Naprosté uspokojení z filmu, či seriálu. Jedná se opět o velice reálné příběhy a případy. Jednotka SWAT je nejen zkušená, ale především ke každému případu a člověku přistupují individuálně a řeší ho s naprostým nasazením, opatrností a dávají do toho srdce, tak jak to lidé mají dělat. Nejedná se o žádnou Kobru 11, kde auta lítají vzduchem, nebo se skáče po autech a je to samá střílečka. Právě naopak, je to příběh založený na realitě, jakoby ho život sám napsal. A tím mě tento seriál naprosto uchvátil a hltala jsem každý díl,každý případ. Pro mě je také velice důležitá sympatie postav, abych se na seriál mohla dívat a zde jsou všechny postavy parádní a oblíbila jsem si je všechny. Tomu, kdo tento seriál natočil, patří obrovské díky. Doufala jsem v to, aby se nikdy nepřestaly točit další díly, ale to není možné. Konec byl uspokojivý a lepší závěr být nemohl.

plakát

Zaříkávač koní (1998) 

Viděla jsem film a četla jsem knihu. Mohu porovnávat, neboť jsou to dva příběhy a nejsou zcela totožné, ale jak kniha, tak film, mají své kouzlo a nedokážu říct, co se mi líbí víc. Film prožívám samozřejmě víc, protože jsou tam drsné záběry a emoce jdou více na povrch a jelikož jsem koňák, naprosto soucítím s Grace. Jsem nadšená, že takový film byl natočen, protože metoda Montyho výcviku opravdu existuje a nejen to, ona je účinná a koně to opravdu dokáže napravit. O to více je film skvělý, protože se velice blíží realitě a to já oceňuji. Tenhle film je jeden z nejkrásnějších filmů s koňmi.