Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Hudební
  • Horor
  • Reality-TV

Zajímavosti k filmům (18)

Městečko South Park - iPadnožka

Městečko South Park - iPadnožka (2011) (epizoda)

Scéna, kdy se Cartman vzteká v Best Buy, inspirovala podžánr „Grounded Videos“, což jsou videa vytvořená pomocí animačního programu Vyond, která zobrazují dětské postavy ze seriálů, jako jsou Hurá za Kájou! (1997) nebo Dora průzkumnice (2000). Dostávají zaracha za činy, například: „Nechová se v (místě).“ Zmíněná videa se odehrávají podobně jako scéna vzteku v této epizodě, zobrazující „potížistu“, kterého postava rodiče/opatrovníka vzala do restaurace nebo obchodu než se rozzlobil, což často vede ke zničení podniku kvůli nemožnosti získat předmět, který chtějí na uvedeném místě, za což je „potížista“ okamžitě potrestán, když oni i jejich rodič nebo opatrovník odjedou domů. V roce 2024 vyšla třídílná satirická česká verze s bývalým prezidentem České republiky Milošem Zemanem.

Larry

Larry (2023) (seriál)

Píseň „Z Florence na Palmovku“ má stejnou melodii jako židovsko-americká píseň „I Have a Little Dreidel“ zpívaná při Chanuce a je známá hlavně ze seriálu Městečko South Park (od r. 1997). Ve skutečnosti se jedná parodii na jakýsi krakoviak, který měl také českou verzi, která se objevila v dramatu „Cukrárna Miriam“ (jindy nahrazena písničkou „Na Pankráci“) od Ivana Klímy. Sám Klíma pocházel ze židovské rodiny, tak je možné, že melodie je mnohem starší a má svou tradici v jižním Polsku, což potvrzuje fakt, že odtamtud pocházel autor písně „I Have a Little Dreidel“ Samuel E. Goldfarb.

Larry

Larry (2023) (seriál)

Ve 4. epizodě 1. série s názvem Generace hledající urychlení Kilobereta říká, že Poděbrady jsou zajímavé, protože se tam seznámili jeho rodiče. Rodiče Jaroslava Gabriela se tam doopravdy seznámili.

Noha 22

Noha 22 (2011) (seriál)

Celý seriál se odehrává pouze v nemocničním pokoji, kromě krátkého záběru na úplném konci třetího dílu. Hrad na záběru je Střekov a město v pozadí Ústí nad Labem.

Krtek a houby

Krtek a houby (1997)

Jedná se o první díl, kde byla použita úvodní skladba, která vydržela až do posledního dílu Krtek a žabka (2002).

Semena zla

Semena zla (1981)

Ve filmu zazní zvuk, který je od roku 2014 pouzíván v herní sérii „Five Nights at Freddie's“.

Kolja

Kolja (1996)

Souprava metra 81-71, kterou se Kolja (Andrej Chalimon) vrací, má tmavší interiér než normálně. Tato souprava je muzejní a dodnes stále funkční.

Kolja

Kolja (1996)

Na čelním voze metra je nápis Českomoravská. Tato stanice se však roce 1989, kdy se děj odehrává, teprve stavěla. Navíc je slyšet, jak metro hlásí Karlovo náměstí, což je na opačné straně. O pár okamžiků později Kolja (Andrej Chalimon) vystupuje na konečné stanici Radlická a můžeme vidět jinou soupravu, která jede až na Zličín, který v době filmu neexistoval. Ve stejný moment je chyba, že Radlická nikdy nebyla konečnou. Konečnou stanicí ve směru na dnešní Zličín bylo v té době Smíchovské nádraží nebo Dukelská (dnešní Nové Butovice).

Hodina zpěvu

Hodina zpěvu (1988) (pořad)

V Hodině zpěvu 1996 je Andrej Chalimon jako jeden ze tří lidských kamarádů Svěrákovy vnučky Kateřiny. Uvádí zde i kamarády jako zvířata a rostliny a toto byl námět k písni „Kamarádka lípa“.

Frankenstein

Frankenstein (1910)

Celý film, včetně děsivých scén, které musely být odstraněny, byl znovuuveden až o 110 let později v roce 2017.

The Ducktators

The Ducktators (1942)

Ve filmu zaznívají některé skladby z české opery „Prodaná nevěsta“ od Bedřicha Smetany, jako například „Polka“ nebo „Komedianti“.

Hodina zpěvu

Hodina zpěvu (1988) (pořad)

Stejně jako ve filmu Obecná škola (1991), konkrétně v klipu Nastává Máj, který by se měl odehrávat na nádraží v Kladně, se ve skutečnosti jedná o trať Praha-Skochovice-Dobříš.

Reklama