Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Zajímavosti k filmům (11)

Bubblegum Crisis

Bubblegum Crisis (1987) (seriál)

Experimentální rapper JPEGMAFIA použil název tohoto seriálu jakožto pojmenování pro skladbu na jedné z jeho prvních desek (ještě pod pseudonymem Devon Hendryx) „The Ghost~Pop Tape“. V této skladbě se vyskytují také tzv. samply (převzetí zvuku / části zvukové nahrávky a její znovuvyužití pro hudební nástroj nebo součást další nahrávky) z tohoto anime.

Matka Johana od Andělů

Matka Johana od Andělů (1961)

Jeden záběr z tohoto snímku využila americká post-punková kapela Have A Nice Life jakožto cover-art pro své druhé studiové album „The Unnatural World“.

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

Na snímku spolupracoval i vynálezce Garrett Brown. Člověk, který vynalezl steadicam, nástroj, který umožňuje kameramanovi nosit kameru s sebou při natáčení a zároveň ji izolovat od otřesů. Ve filmařině se používá od 70. let až dodnes.

Párty Hárd

Párty Hárd (2019)

Ve finální scéně, kde přinese muž Petrovi (Jakub Kalián) noviny, si můžeme všimnout inzerce na hospodu „U zlatého Mloka“. Je to odkaz na Martinovu (Martin Pohl) počítačovou sérii „Život není krásný“, kde se tato hospoda vyskytuje.

Cars Toon: Burákovy povídačky

Cars Toon: Burákovy povídačky (2008) (seriál)

V epizodě, kde se Burák stane wrestlerem, zápasí také proti „doktorovi“, který má na svém autě nápis „Doctor Badgood“. Odkazuje tak na jednu z nejznámějších písní rockové kapely Mötley Crüe „Dr. Feelgood“.

Reklama