Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Letec

Letec (2004)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Scorsese v něm předvádí své nejlepší dovednosti. Sice se jedná už o prastarý archetyp pošahaného génia, který to dotáhne hodně daleko, i když mu všichni házejí klacky pod nohy, ale to mi při sledování tohoto filmu nevadilo, právě naopak. S chutí jsem se vžil do těch 30 let Howarda Hughese se všemi jeho starostmi a slastmi. Filmový koncert mnoha herců. Podtrhl bych výkon nejen DiCapria, ale především Alana Aldy. Celým Letcem se navíc proplétá krásná hudba, která mi umožnila, abych si i ty delší záběry pořádně užil. Bohužel se ze mne nestane ani letec a ani filmový režisér, ale po tomto filmu bych si to hrozně moc přál. Samozřejmě i s fanynkama.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

To člověk prostě musí vidět, aby věděl, že československá kinematrografie byla na vynikající úrovni.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Kolosální vyvrcholení trilogie, při kterém se nemůžete ani pořádně nadechnout (i s tím výdechem jsou někdy problémy). Bourne dokáže prakticky všechno, ale nikoliv jako McGyver, spíše jaksi uvěřitelně. Těkavé 2-3 sekundové záběry kamerou na mne dost zapůsobili, i když jsem ani pořádně nevěděl, kdo, komu, co, jak a kam vlastně nandal :). A konec filmu dokonale vyjádřila moje máma Spoiler. "Já se na to dívám tři díly, a on snad na konci opravdu umře" .

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Tak jsem znovu po dlouhé době zkouknul tento muzikálový skvost. Pořád se mi líbí více a více. Luhrmanovu dílu v tomto případě absolutně nic nechybí, nádherná Kidman, dobře zpívající McGregor a jako obvykle kvalitně hrající Jim Broadbent. Nezvykle pojatá hudba umožňuje i tento filmový rádoby kýč udržovat na velmi vysoké úrovni. Měl by si člověk přát více? Já ne, byl jsem opět spokojen a to už po několikáté. :)

Speed Racer

Speed Racer (2008)

Jestli se ptáte, jak možná budou vypadat automobilové závody v budoucnosti, Jukněte se na tento podle mne neprávem kritikou opovrhovaný film. Mega virtuální procházka budoucností a to vše okořeněno jako rodinný film. Může se to zdát na první pohled šíléné až psychadelické, ale možná bratři Wachowští přeskočili svoji dobu. Každopádně mně se to moc a moc líbilo, a po dalším zhlédnutí bych dal ještě víc.

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Příběh o ženě, jež jde za svým cílem. Hillary Swank pro tuto roli snad vyrostla, jinak si to nedokážu představit. Clinton Eastwood (navíc i režisersky) a Morgan Freeman hrají na vysoké úrovni jako obvykle. Freemanovi průpovídky mě hold nikdy nepřestanou bavit. Box je zde představen jako každý jiný sport se svojí strategií a taktikou, a že nejde jen o zábavu namakaných maníků, který nemají co dělat. A konec, tak baladický, že by ho ani Spielberg nesestavil lépe. Sečteno podtrženo. Řadím si ho mezi mé nejoblíbenější filmy. :)

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

Můj nejoblbenější Potter, a bohužel si myslím, že už nebude překonán. Nic proti režisérům následujících dílů, ale to co dokázal Cuarón, je naprosto kolosální. Vymáčknul z dětských herců maximum (konečně i z Radcliffea, i když Emma Watson byl mnohem lepší a děj udávala mnohem více ona) a dal celému filmu jinou atmosféru. Zobrazil Bradavice jako absolutně normální svět, jenž je ale založen na kouzlech (nikdo se tam konečně nediví, že se učí kouzlit). To celé ještě podbarveno nádhernou hudbou. Co se týče děje, došlo k samozřejmému seškrtání, což se ale bohužel vždy očekává. Přesto si Cuarón pro diváky připravil pár perliček (především cesta čarodějnickým autobusem, let na Klofanovi a boj s vrbou Mlátičkou), z nichž ani po několika projekcích nevycházím z údivu. A konec se mi na to, že se jedná v podstatě ještě o pohádku, nezvykle napínavý a vtipný. No prostě by to shrnul za plný počet. :)

Hotel Rwanda

Hotel Rwanda (2004)

Tento film se musí vidět, ukázka lidské lhostejnosti. Nezapomenutelná hláška: Jste ještě něco horšího než negři, jste Afričané.