Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Rodinný
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (10)

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Mnoho lidí mi říkalo, že se jedná o nejlepší seriál, co existuje, a nyní to mohu potvrdit, nechápu, proč jsem to tak dlouho odkládal, každopádně jsem velmi rád, že jsem se na tento skvost podíval. Na jednu stranu nemám co vytknout, ale na druhou se tady hold rozepíšu o několika věcech a vzdám tady hold pár hercům. Takže začněme celkovým příběhem a vyvíjením úrovně kriminality, přišlo mi, že každá epizoda byla lepší a lepší, nejspíše to je narůstajícím hypem během sledování. Každopádně příběh je krásně napsaný tak, aby se vše dokonale propojovalo a doplňovalo. Seriál celkově velmi překvapuje, nejen v příběhu, ale i v mnoha jednoduchých rozhodnutích / scénách, kde se stane něco úplně jiného, nebo postava zareaguje úplně jinak, než by jste čekali, což jsem ještě nikde, teda ne v takovéto míře, ještě neviděl. Tak teď ke zhodnocení pár postav. Za prvé samozřejmě samotný Walter White neboli Heisenberg (Bryan Cranston), ten se se svou rolí stal ikonický a bude navždy zapsán do dějin. Od normálního chlápka, co žije v USA a má rodinu se vybudoval až do vrcholu drogového impéria, celý tento progres a vývoj je neskutečně proveden a excelentně zahrán, stejně jako vývoj Jesseho Pinkmana (Aaron Paul), který se z fetky, která si občas přivydělala vařením nekvalitního perníku, postava, která má hloubku, city a spolupráce s více šíleným Walterem ho přivádí až k šílenství. V posledních dvou sériích jsem si Jesseho fakt oblíbil a Aaron předvedl velmi kvalitní herecký výkon. Dále tu jsou Jesseho kamarádi Badger a Skinny Pete, kteří byli velmi fajn zábavná vsuvka se svými konverzacemi pod vlivem buďto marihuany nebo pervitinu. Dále zde je drogový boss Gus (Giancarlo Esposito), který byl prostě neskutečně dobrá postava, scéna kdy beze střihu sledujeme jak si sundá sako, převleče se do laboratorního převleku, přijde zabije před Jessem a Waltem svého muže a poté se zpátky převleče a během toho neřekne jediné slovo je jedna z mnoha scén, které ukazují, jaký respekt z této postavy jde. Jediná věc, nebo spíše osoba, která mě na tomto seriálu štvala, byla Skyler (Anna Gunn), která sice ano, měla důvod být nasraná a bát se, ale prostě to bylo akorát otravné, ale tak hold to asi jinak nešlo a jinak by to nefungovalo. Plus musím dát velkou pochvalu velmi jednoduchému theme songu, který je velmi úderný a mám z něj husí kůži pokaždé, co jej slyším. A když už jsem u hudby, tahle písnička: https://www.youtube.com/watch?v=_Stn0dsEayA to je prostě genialita a moc si u ní vibuju. Zkrátka kdyby se mě někdo ptal kolik z 10 tomuto seriálu dám, řeknu 10/10, kdyby se někdo ptal kolik procent ode mě tento seriál má, řeknu 100%, kdyby se mě někdo ptal jaký seriál musí každý vidět, je to tento seriál, kdyby se mě někdo ptal, jaké je místo co bych chtěl v USA navštívit, řeknu Albuquerque v Novém Mexicu. Prostě jednoduše.... GENIALITA.

Kancl

Kancl (2005)

Nejvíce geniální sitcom a z mého pohledu i nejlepší, jaký kdy vznikl. Styl, jakým je to natočeno je prostě úplně úžasný, občas jsem si reálně připadal, jako bych tam byl členem kanceláře, ale to je možná tím, že jsem asi týden v kuse nedělal nic jiného, než to, že jsem sledoval tento seriál, jelikož mě chytl jako máloco. Postavy jsou taky úplně geniální, každá má nějaké své vlastnosti a ke každé si vytvoříte jakýsi zvláštní vztah. Zároveň mezi sebou mají tyto postavy neuvěřitelnou chemii, která je velice zábavná a dojemná.

Arcane

Arcane (2021)

Takže popořádku, nebo teda jak je u mých recenzí zvykem, absolutně ne popořádku, grafika, příběh, promyšlenost, hudba, napínavost, postavy, dabing, animace, KURVA prostě všechno na jedničku. Podle mně je veliká výhoda, když jste hráči lolka (což je v dnešní době už dost lidí, takže ti co to neznají jsou spíše vyjímky) tak si to užijete asi o něco víc, kvůli toho, že znáte ty postavy a rozumíte tomu světu a jako fanoušek jste nadržení z každé menší narážky/easter eggu atd... Což ale neznamená, že si seriál jako člověk co pomalu neví co je lolko zač neužijete, právě naopak,  užijete!! A možná vám hráči a fanoušci lolka můžou závidět, že vás teprve čeká objevování tohoto světa.

Vikingové

Vikingové (2013)

Já prostě miluju vikingy, a tohle je něco co mi fakt udělalo radost a nehorázně jsem si to užil. Jeden z nejlepších seriálů vůbec za mně. Vikingové a severská mytologie jsou věci na které se vždy rád v různých formách podívám a tento seriál je nejspíše to nejlepší, co jsem z tohoto viděl.

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Jeden z nejlepších seriálů vůbec, bez pochyb, ani reálně nevím jak to zhodnotit, přišlo mi to prostě perfektní, nemám co vytknout, možná tak to, že vám tento seriál způsobí závislost na kouření.

Banda

Banda (2019)

Bral jsem to jako nějakou shit show, co Amazon cpe všude do reklam na Twitch, do té doby než 3 sérii začali všichni totálně hypovat a já si o tomhle zjistil více, nechápu, jak mi něco takového mohlo až do 3 série unikat, každopádně jde o kurva nadupanou show, 10/10 Rková záležitost a vylepšených lidech, neskutečná raketa, nemám slov.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Zajímalo by mne, jak by to po vypuknutí takové epidemie vypadalo v česku :D, každopádně hodně dobře provedený seriál, první 4 série jsem sjel za 4 dny, nechápu proč jsem se na ten seriál nezačal dívat dřív. A Negan, jeden z nejlepších záporáků ever.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Poslední série byla oproti zbytku seriálu hodně bídná, ale i přes to beru tento seriál jako jeden z nejlepších overall. Je tady ohromné množství postav, a mnoho z nich je fakt hodně zahraných. Zezačátku jsem byl fakt zklamaný z poslední série, ale teď to vnímám tak, že mi stačí ty předchozí série, který jsou perfektní.

H2O: Stačí přidat vodu

H2O: Stačí přidat vodu (2006)

Kinematografický masterpiece, change my mind. Já ten seriál prostě miluju. 10/10, Lewis nejlepší postava je to swagger. 3 série je trošičku slabší, možná protože se změnila jedna hlavní postava, která avšak je taky mega dobrá, ale i tak tu sérii miluju.