Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Sociální dilema (2020) odpad!

Social media bad. Další židovská mrdkovina která se tváří prvních pár desítek minut že ti chtěj pomoct se závislostí a dát ti easily accesible "redpill", ale ve výsledku se to klasicky změní v debunkovací factcheckovací shitfest o konspiračních teoriích a biasech. Nic novýho to nepřineslo, jen to dává zkurvenejm normíkům pocit jakože jsou o mega moc chytřejší než před zapnutim dalšího ultrabased Netflix Original hybrid-whatever documentshitu.

plakát

Jedna ruka netleská (2003) odpad!

Ani Trojan to nezachránil. Co to kurva bylo? Prej pomalej rozjezd. Celý to bylo pomalý, nikdy se to nerozjelo, nikdy to nezačalo bejt vtipný, když se mělo něco dít, střihl na další pičovinu a furt dokola. Kauzalita nulová. Hnus, donutilo mě to přehodnotit Samotáře.

plakát

Stud (1967) 

Pěknej film, připomnělo mi to dědu. Taky byl v nějakym svazu a chodil domů nachcanej ze sklípku.

plakát

451° Fahrenheita (1966) 

Když jsem tenhle film, jako velkej fanda knižní předlohy, zapnul před pár lety, vybouchnul jsem smíchem a vypnul to. Celej svět jsem si představoval jinak, Truffautova verze je mnohem barevnější (yay, Technicolor) a pozitivnější. Teď, po bližším seznámení s francouzskou novou vlnou, Truffautem a dokonce i verzí Fahrenheit 451 z roku 2018 jsem velikej fanda tohoto filmu. Cením tehdejší alternativní přístupy.v podstatě ke všemu, hned první jump cuty u telefonátu na začátku filmu mě dostaly. Nebo například pohled do kanclu šéfa přes pokřivený sklo, krásný. Všechno kolem tohoto filmu je krásný, produkce, montáž, vizuály, předloha a samozřejmě zpracování. Skutečně fascinující snímek, kterej doporučuji všem, zejména těmy kteří nečetli knihu a neviděli černej remake.

plakát

Mazací hlava (1977) odpad!

"Otcovství je těžký, měl bys mít strach." Fajn, ale tohle se dalo říct v 10-ti minutách, nemusíš dělat feature-length, Davčo. Jo, atmosféru to má taky, jak namítaj nepopiratelně zkušenější a znalejší cinefilové, ale co? Atmosféru má ale kde co. Jestli chtěl udělat film kterej lidi budou nenávidět a bude bolest na něj koukat, povedlo se mu to. Ale proč by to dělal? Má to vibe cringy, edgy studentskýho filmu k maturitní práci. Zvuky odporný, vizuály vcelku ujdou, ale jsou filmy který všechno dělaj líp a aspoň po shlídnutí nemáš chuť jít se namlít do paštiky. Čekal jsem aspoň kvalitní dialogy, ale to že se otec tvojí pichny trapně směje po každým slovu není snový, to je bohužel realita. Jak jinak chceš reagovat na týpka co ti drandí "nevinnou" dcerku (s OnlyFans).

plakát

Strach a hnus v Las Vegas (1998) 

Úžasný, parádní, bombastický. Když jsem film viděl poprvé, samozřejmě v absolutním přepalu (po intenzivní konzumaci omamného kuřiva), pořád jsem se "probouzel" v určitých částech a zlobil se, že jsem zase přišel o pointu toho, proč po sobě řvou a máchají zbraní. Musel jsem film zapnout znovu až jsem se trošku probral a uvědomil jsem si, že ten film vlastně o ničem není. Teda vlastně jen o dvou smažkách (omluvte moje hanlivý označení), který se navzájem nekonečně schýzujou. Naštěstí pro Gilliama, i já jsem zažil pár LSD crazy nocí s dobrým přítelem a naprosto chápu všechny situace, který se snaží zachytit. Drogy ti prostě vždycky přerostou přes hlavu, když jsi sám tak to je v poho, vyspíš se z toho, ale když jste ve dvou, vznikaj problémy. Climaxem je pro mě scéna s White Rabbit ve vaně (cliché?), kdy už je to fakt neúnosný, pokud se snažím vžít do Deppovy role. Každopádně, kdo by čekal, že takovejhle film bude relevantní i dnes, když každej mamrd v Hollywoodu prahne po adrenochromu jako Rencek v Trainspottingu, když šel za Majkým Forresterem pro heroinovej čípek. Škoda té reference, kdyby tam nebyl odkaz na pedofilní elitu, vůbec by mi to nevadilo, ale to ke smažkám asi patří. Konspirace, kámo.

plakát

Chlast (2020) 

Tímto filmem Vinterberg protrhl moji skandinávskou panenskou blánu.. a chci víc! Vskutku, pod vlivem alkoholu je všechno lepší a snesitelnější. Chtěl bych vidět aplikaci tohoto "projektu" v Česku. No, vlastně jsem s tím vyrůstal, jen na základce mi vyhodili dva tělocvikáře protože po chlastu odpadli v kabinetu. SPOILER ALERT Na druhou stranu, tak dopadl i ten tělocvikář ve filmu, takže to bude spíš problém tělocvikářů, než národnosti. Jinak film peckovej, celej film krásě graduje k finálnímu tanci Mikkelsena, který krásně doplňuje pocit existenční krize. Ve výsledku Druk krásně ukazuje vztah mezi životem a alkoholem, až na to že vás snad dokáže opít i ten film samotnej, jak se povedl. Neviděl jsem asi víc v chillu film s relatable tématikou a (svým způsobem) happy endingem. Navíc Mads, ten zazáří ve všem. 10/10

plakát

Black Panther (2018) odpad!

Tento film má fakt všechno. Všechno, co je s dnešním světem špatně. Nechybí ani narážky na britský invaze a zabavování artefaktů "bez dovolení". Jak si civilizace dokáže postavit ultra-moderní město a přesto stále chodit v tribal hábitech mi hlava nebere. Navíc mi tam něco nesedí, exkluzivní moderní a vyspělý město jedné rasy, hermeticky uzavřený záměrně, aby se do něj nedostala druhá rasa? Tyhle filmy mají být primárně zábavný, ne propagovat nesmyslný toxický žabomyší války mezi rasama a navíc tak okatě. Problematiku rasismu raději opustím, ale i když bych měl hodnotit snímek objektivně a pominout nesmyslnou rasovou válku, špatný obsazení a přízvuky, pořád bych dal odpad. CGI hrůza, příběh nezaujal a rewatch value taky nulová. Proč to dokázal například Spider-Man: Paralelní světy zvládnout bez "rasismu" a politické korektnosti? Nic jinýho než na to, že se jedná o očividně "černej" film se nedá nijak uchopit, protože je to celý prolezlý pocitem že sleduješ manifesto o tom, že černí nejsou tak špatní a za všechno můžeme "my". Jo a taky zvládaj vybudovat super-civilizaci. Ale už v jádru je to celý špatně.