Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (22)

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Upřímně, wow. I když příběhově to na mě trochu působilo jako taková akcí nabytá předehra k dalšímu dílu, vynahradila to ta neuvěřitelná animace, která z toho dělá po grafické stránce prostě jedinečný film. Tvůrci se zasepřemohli a já se nemůžu dočkat na pokračování! :)

plakát

The Flatshare (2022) (seriál) 

Najití tohohle seriálu byla docela náhoda, ale jsem ráda, že jsem na něj narazila. Protože jsem očekávala, že to bude zase taková ta klasická neoriginální předvídatelná show, ale nakonec mě to i tak nějak překvapilo. Stylem je to hodně podobné netflixovým klasickým romcomům, ale nese si to s sebou britský humor a atmosféru, což to asi zvedá na o trochu vyšší laťku. Příběh není moc předvídatelný, nebo aspoň ne tak moc, jak bych normálně čekala, což je přinejmenším osvěžující. A i když nemůžu říct, že by mě to nějak uchvátilo, upřímně mě to bavilo a po dlouhé době to byl romantický seriál, který nepůsobil jen ploše a suše. Takže rozhodně doporučuju, protože si myslím, že si to zaslouží mnohem víc pozornosti.

plakát

Game of Love (2023) (TV film) 

Asi nikoho nepřekvapí, že to je klasická mozek vymývající romanťárna, u které je jasné, jak skončí už od začátku. To ale v téhle recenzi ani komentovat nechi, protože mi to za to ani nestojí a nic jiného nešlo očekávat. Spíš to, co mě donutilo k napsání, je poslední scéna, kde jedna z hlavních postav řekne:" You came," a druhá NEdopoví:" You called." To byl asi nejvíce nečekaný moment v celém tomto snímku a upřímně mě to i překvapilo. Tohle byl teda podraz velké míry a myslím si, že dobře ukazuje jejich neutajitelný nedostatek strávených hodin na wattpadu a ao3. No vidím, že scénaristi se mají ještě co učit.

plakát

Prokletá romance (2022) 

Zcela upřímně, je to prostě a jen extrémní nuda.

plakát

Euforie - Bez hnutí jako kolibřík (2022) (epizoda) 

Asi jsem se zamilovala. Ne jen do tohohle perfektně povedeného dílu, ale asi i do samotné Zendayi. Protože bez jejího hereckého výkonu by tahle epizoda byla nic. Naštěstí, díky ní a jejím geniálním hereckým skills, je to asi má nejoblíbenější část Euforie a asi i jedna z nejlpších věcí, které jsem za poslední dobu viděla.

plakát

Láska přes okno (2022) 

A máme tu další romanticku komedii od netflixu, jejíž námětem byl wattpad příběh. Tentokrát akorát ze Španělska. Ale ani přeměna prostředí z USA na Španělsko nebo změna jazyku z aj na španělštinu nestačí, aby tento film dopadl nějak lépe než například podobný The kissing booth. Stále je tady hlavní postavou nějaký pochybný zazobaný "bad boy", do kterého se zamiluje "quirky holka, která není jako ostatní holky přece, protože čte knížky". Akorát tento příběh se ještě trochu víc zvrhne, když celé love story vznikne na základě nezákoných činností jako například stalking, hackování nebo i "sexuální hrátky", u kterých by se rozhodně dalo diskutovat o tom, jestli náhodou nepřekračují spíš až k sexuálnímu zneužívání. A teda už klasicky to je klišé jak něco. Ale když tyhle fakta opomeneme, film byl celkově vlastně vpohodě. Rozhodně nebyl nudný, hlavní postavy mezi sebou měli chemii (možná až moc velkou s ohledem na to, jak přehnaně moc tam bylo sexuálních scének...) a i když je jsem zrovna úplně nemusela, našla jsem si tam pár vedlejších oblíbených postav, které se narozdíl od nich nechovali tak creepy a aspoň trochu racionálně přemýšleli. Jako nakonec ten film není až tak hroznej, ale rozhodně to není nic pokrokovýho a nemysím si, že bych se na něj někdy podívala znovu.

plakát

Netvor (2011) odpad!

Nemám slov. Co to jako mělo být? Chápu, měla to být nějaká novodobá Kráska a zvíře, ale já bych to spíš nazvala novodobý guide na únos člověka, který setříháte tak pohádkově, že to ani nevypadá nelegálně. ABSOLUTNĚ NECHÁPU, jak si tvůrci mohli myslet, že by to mohl být DOBRÝ NÁPAD. Vždyť už i originál je občas vcelku sus, natož moderní předělání. Teď k ději...Týpek si napřed vyhlídne holku, která vyhovuje jeho požadavkům, pak ji NĚKOLIK DNÍ STALKUJE, následně, když vidí příležitost, jak se k ní dostat blíž, začne VYDÍRAT JEJÍHO OTCE tím, že by na něj policii prásknul vraždu a nějaký další ilegální kravniky, a chce po něm, aby mu dovolil si ji NASTĚHOVAT K SOBĚ DOMŮ. S jeho svolením ji teda unese a uvězní ve svém bytě (kdy bych ráda podotkla, že ona musí přestat chodit do školy a do práce a realně prostě ani nesmí ven), A PAK SE DIVÍ, ŽE HO NEMÁ RÁDA A NECHCE SE S NÍM BAVIT? A pozor, to není všechno. Po několika dnech či týdnech, ona začne být trochu víc kamarádská a on hnedka využije příležitost a asi s pomocí stockholmskýho syndromu ji svede a téměř jí vlastně i donutí se do něj zamilovat. A nakonec ona ještě k tomu zjistí, že jí CELOU DOBU LHAL A VYDÁVAL SE ZA NĚKOHO JINÝHO, a co udělá? Ano, správně, všechno mu to s úsměvem odpustí a řekne mu, jak strašně moc ho miluje! No já mám dost. Já mám fakt dost.

plakát

Neposlušnost (2017) 

Popsala bych to jako vystihnutí střetu víry a společnosti proti pravé ale nepřijímané lásce. Samotné téma je bezesporu originální a zajímavé bohužel mně úplně nesedla forma zpracování. Já mám totiž docela problém s udržením pozornosti na filmech, pokud mě nevtáhnou do děje v prvních 5-10 minutách. A tady se nějaká hlavní zápletka začala rýsovat až po první půl hodině...a to ani nemluvím o pomalém a tahavém tempu, v kterým se film odehrává. Což byl pravděpodbně záměr, akorát mně tento způsob dění asi nevyhovuje. Řekla bych, že to jediné, co mě na tom celém drželo bylo vědění, že tam má být nějaké lesbické drama...hah. Sumasumárum, film to není špatný, ale asi spíše pro ty, kteří mají rádi tiché pochmurné pomalejší filmy.

plakát

Já jsem ty a ty jsi já (2006) 

Průměrná pohodová romantická komedie natočená okolo roku 2000, která idealizuje středoškolské prostředí v USA. Neurazí, nenadchne a má tuctovou zápletku. Pokud mám ale něco pochválit, tak jsou to uvěřitelné herecké výkony hlavních postav a občas vtipně napsaný scénář. Dávám 3 hvězdičky, protože i přesto, že to není nic extra, tak pro tyhle typy filmů mám přesně slabost.

plakát

Tři přání pro Popelku (2021) 

Tato pohádka určitě není nějaké mistrovské dílo, ale 40% si rozhodně nezaslouží. Je to hezky natočené, dává to smysl a aspoň dle mého názoru to hezky ukazuje norský "venkov". Herci udělali dobrý kus práce a lehké výchylky od klasického příběhu dělají film poutavý a koukatelný. Nebudu teda lhát, pořád dám asi určitě přednost původnímu filmu, ale tahle verze je taky fajn a vlastně by mě ani neurazilo se na ní podívat znova. Normální Tři oříšky pro Popelku jsou sice krásný film, ale myslím si, že Češi si ho až moc přehnaně chrání, a tím pádem se na tento film nedokážou podívat konstruktivnějším pohledem. To značí i fakt, že na IMDb Tři přání pro Popelku májí 6,4/10...