Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Horor
  • Komedie
  • Drama

Recenze (45)

plakát

Havěť (2023) 

Fuj.      Fuj.    Fuj.  Fuj, fuj,fuj,fuj,fuj,fuj. Lituju lidí co mají arachnofobii. Já jí nemám, ale i tak jsem se kroutil v kině jak žížala po dešti. Hororů s pavouky jsem neviděl moc. Když už, tak to bylo béčko (jak jinak 😏). Ale Havěť rozhodně béčko není. Film má skvělou depresivní, nesympatickou a stísněnou atmosféru. Hlavní postavy jsou taktéž nesympatické a depresivní. Film nakoupil veškeré negativní věci co našel a uvařil tuto prvotřídní podívanou, která svojí stísněnou a uzavřenou budovou připomíná Vetřelce. Jedno z mínusu filmu jsou obří pavouci. Za prvé: už nejsou tak strašidelný a nechutný. Připomínají spíš pavouky z Harryho Pottera. A za druhé: kdyby nebyly tak obrovský, tak by to byla i vcelku uvěřitelná a víc nechutná podívaná. “V ohrožení dokáží svojí velikost desetinásobně zvětšit.“ I 30 cm velký pavouk nadělá velké vlhko v několika gatích.

plakát

Zakázaná touha (2023) 

Kameraman je borec. Protože natočit film s pokročilým parkinsnem a s 20 dioptriemi, to chce velké koule. Fakt ten obraz byl otřesný. Půlku filmu není skoro nic vidět, protože je vše mázlý jak když si vykapete oči a snažíte se koukat a druhá půlka byl jeden velký třes. Koukalo se na to příšerně, ale příběh ušel. Krom toho, že jsem měl celou dobu sto chutí dát tý její dceři takovou facku, že jí slezou uši na jednu stranu. Ale nakonec jsem si to rozmyslel. Scéna na lodi byla vcelku dojemná. Celý film byl tak nějak prapodivný a hvězdičku si zaslouží scéna na lodi a posledních 20 minut filmu. Takže žádné očekávání vyvrcholilo ve dvě hvězdičky.

plakát

Back to Black (2024) 

Hvězdička za herecké výkony a druhá za režii. Jinak je děj v takové nekonečné a předvídatelné smyčce. Amy se ochlastá a pak napíše hit. Pak se dá dohromady s Blakem a napíše hit. Rozejdou se ochlastá se a pak napíše hit. Dá se dohromady zas s Blakem a napíše hit. A tak to jde pořád dokola. Dějová linka je prostě potenciálně nevyužitá a nevidíme toho ze života Amy nic moc. Prostě tyhle biografické filmy byly vždy ždímačky peněz fanoušků, kteří na to prostě půjdou a bude se jim to líbit i kdyby se jim to nelíbilo. Ale za mně je film z půlky odfláknutý.

plakát

Garfield ve filmu (2024) 

Garfield ve filmu je fakt pecka. Sám o sobě je Garfield takové lákadlo. Moc jsem si od filmu nesliboval, ale příjemně mě překvapil. Animace je koukatelná, příběh neurazí a Garfield je prostě Garfield. Plusové body dostává také dabing, který si vydobyl né jednoho českého velikána. Pousmát se musí každý, protože ve filmu je fakt hodně možností. Dějové linky s Garfieldovím tátou jsou moc hezky udělané. Ne jedno oko zůstane suché. Konec je pak už klasický happyend na kterém se nedá nic zkazit. A záporák je famózní psychouš :D.

plakát

Útok žraloka (2009) (TV film) 

„Na pobřeží v Kalifornii se následkem zemětřesení přiřítila tsunami vysoká 30 metrů!“ Tak to joooo :D. Možná se jen lehce spletli ve výpočtech, protože pochybuju, že ta boudička ve které se pobřežní hlídka schovala má víc jak 30 metrů. Efekty ztráta slov. Jen nechápu jak tak super rychlý žraloci nejsou v blízkosti člověka schopný plavat rychleji, než vyhlídkovou rychlostí :D. A ten jeden záběr z podvody na plující scooter jak se opakuje pořád dokola :D.

plakát

Cizinci: Kapitola 1 (2024) 

“Pokračování příště.“ XD. To tu máme zas nějaký epesní horor, co není horor. Bez atmosféry a nějakého tvůrčího ducha. Tenhle film je definice slova nemehlo. Nejenom, že lidi neumí v tomhle filmu uběhnout 10 metrů bez zakopnutí, nejenom, že si vrážejí do ruky hřebíky, nejenom, že bezhlavě střílí po kdekom, ale vrahy netrefí. I na tu krátkou stopáž co to má je film moc nudný a nezachrání ho zhola nic a pokračování příště je další důvod proč se u filmu víc smát, než bát.

plakát

Jak zachránit draka (2024) 

V celku hezká pointa s fakt hnusnými draky a né tak pěknou animací. Pozadí filmu je takové temné a prvních 45 minut působí dost depresivně. A to je docela hodně když má film necelých 100 minut. Bylo vidět, že se děti v kinosále ze začátku trochu nudily, ale od půlky už to šlo. Stejnak je to spíš takové béčkové zpracování, které by potřebovalo lepší režii a animátory. Ale co nepotřebuje lepší a děti to asi neocení je hudba. Arturo Cardelúsovi se podařilo k tomuto béčkovému animáku zplodit fakt úžasnou hudbu. To co z něj vylezlo je bezpochyby majstrštyk v hudebním spektru animáků od začátku roku. Nepočítám Hanse Zimmera, protože s tímhle titánem se může měřit jen málokdo.

plakát

Jedna noc (2024) 

Jednu hvězdičku nedávám za to, že drama moc nemusím, ale za to, že se ve filmu zhola nic neděje. Jsme svědky toho jak se z alkoholika stává alkoholik. Film je sled špatných a špatnějších rozhodnutí a toho jak to všem vadí, ale skoro nikdo nic neudělá. Kdyby to mělo zajímavější děj. Lepší začátek a lepší průběh těch špatných rozhodnutí, tak by to byl i fajn film. Film s podtitulem drama by měl mít úvod, průběh a zvrat. Tenhle film má prostředek a konec.

plakát

Prázdniny s Broučkem (2024) 

Asi jsem se cestou do kina musel hodně uhodit do hlavy nebo se sfetovat čerstvým asfaltem, kterým opravovali nedalekou silnici, když jsem uštědřil 4*. Nové české filmy moc nemusím, ale Prázdniny s broučkem jsem si náramně užil. Není to kdovíjaký majstrštyk, ale je to v posledních letech asi nejlepší česká komedie co jsem viděl. Troška se může jít se svýma Babovřeskama zahrabat do nejhlubší žumpy v ČR. Pro léto skvělý film. Asi to není film pro celou rodinu v kině, ale je to pro celou rodinu doma v obýváku s mísou brambůrků a krkovičkou. Herecké výkony Barbory Polákové jsou tedy k popukání. V úvodní scéně jsem si myslel, že hraje špatně úmyslně, protože natáčí nějaké video na TikŤak. Ale neeee. Opravdu to je špatný po celou dobu :D.

plakát

Povaha lásky (2023) 

Prakticky bych to shrnul jako porno kde není nic vidět. Obvykle mám romantické filmy rád. I romantické komedie. Ale toto majestátní dílo hodné pozornosti mě totálně zabořilo do sedačky. Rozhovory mezi postavami byly občas vtipné, občas nevtipné, občas ze života a občas prostě WTF. Nebýt na druhé straně kinosálu jedné dámy, která se mohla málem po.rat smíchy pokaždé když někdo něco řekl, tak bych se po většinu filmu moc neusmíval, ale jak je známo, smích je nakažlivý. Dál k tomu netřeba dodat nic. Půlka filmu jsou divné dialogy a druhá půlka je samý sex.