Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Tarot (2024) 

Nejlepší horor roku? To asi ne. Nejoriginálnější? To taky ne. Horor s nejvíce lekačkami? Jo. To je. Film je jich tak nacpaný, že za každým rohem snad jednu dvě čekáte dopředu. Doma nejspíš moc děsivé nebudou, ale když sedíte v kině a najednou vám něco odstřelí ušní bubínky hlasitostí požární sirény, tak se nejspíš leknete a nebo ohluchnete. Film vám už na začátky vylíčí jak kdo nejspíš umře, takže když už dopředu víte kdo jak umře, tak to není zas tak strašidelné, ale přesto jsem měl trochu nahnáno a to díky tempu filmu. Nenechá vám čas na odpočinek. Temná atmosféra, hlasité, divné a strašidelné zvuky jsou pořád v pozadí a maskéři odvedli skvělou práci. Na filmu jsem byl dvakrát a to kvůli scéně s Kouzelníkem. Ta byla prostě eňo ňuňo.

plakát

Kaskadér (2024) 

Kaskadér. Akční pecka šmrncnutá romantikou s komediálními výstupy a nelepší akční pecka tohohle roku a klobouk dolů pro Davida Leitha. Natočený naprosto parádně. Film dál netřeba komentovat. Chvilkami je sice trochu pomalejší, ale to k romantice patří. Každopádně, macho svalovci už pomalu definitivně končí na scéně a bohužel s nimi i skvělé a nezapomenutelné hlášky. To co dnešní akční filmy postrádají jsou hlášky a Kaskadér není moc výjimkou. Po celou dobu v kinosále jsem se bavil, až teda na konec, kdy mi úsměv zmizel po velice trapném zakončení. To s tím výbuchem si mohly opravdu rozmyslet.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Jsem velmi rád, že jsem na tom nebyl v kině a jsem velmi zklamán, že jsem neměl dost pevnou vůli se na to nekouknout. Po třech letech vydání, vidím tento kousek v televizi a tak si říkám "Proč ne?" Rád bych se vrátil v čase a své staré já bych utopil v bělidle, ale pozdě. Pokud bych to bral jako samostatný nezávislí film, tak bych zvedl hodnocení, ale nezvednu. Chápu, že když drží vaši rodinu a míří vám bouchačkou na kebuli, tak vám nic moc nezbývá, ale pokračování Matrixu je opravdu slátanina. Nezajímavý, odpudivý, trapný. Místo nostalgie se objevuje spíš pocit ve stylu "WTF?!" Sem tam se objeví ten známý ksicht z minula, který se chová tak, že byste mu chtěli jednu vlepit. Nesympatické herecké obsazení, bojové sekvence jsou strašně umělé a potřebovali by lepšího choreografa. CGI efekty, totální vypalovačka očí. A pane Bože. Co to bylo ke konci za zombie bitku? A ještě něco. Hra? Matrix jako hra ve filmu Matrix? To je, ale výzvratek. Mám pocit, že snad jediné co ve filmu bylo dobré byly útržky z minulých dílů. Konec filmu shrnu takto. Neo a Trinity vstaly z mrtvých jako Ježíš a teď jsou z nich Bozi. To je ten pocit WTF XD

plakát

Boy Kills World (2023) 

Tak tohle jsem fakt nečekal. Neviděl jsem, žádný plakát, žádnou upoutávku, ani jsem nevěděl na co to vůbec jdu a to co na mně vyplivli v kině byla pecka! Sice mnohdy mě rozčilovalo jak po hlavní postavě střílí dávku ze samopalu ze vzdálenosti pár metrů a netrefí vůbec nic. Klišé jménem Hladové hry a bludy malé sestřičky. Jinak film vskutku akční, krvavý masakr. Scéna se struhadlem stojí za to a finální boj je lahůdka.

plakát

Nezlomní (2024) 

Nejlepší film roku to asi nebude, ale zato je to nejdojemnější film co jsem tento rok viděl. Pro psy mám slabost, takže jsem si už dopředu vzal s sebou ruličku toaleťáku. Začátek filmu je pomalý a tak trochu jsem se i nudil, ale po startu závodu to jede příjemně z kopečka. Scéna s lanovkou byla chuťovka a klobouk dolů kaskadérům. Co mě, ale zklamalo, byla scéna s kajaky. Chápu, že nemohly přinutit se psa topit, ale to CGI bylo prostě příšerné. Ke konci filmu jsem chtěl už se slzami v očích nadávat na všechna ta nařízení a povolení, ale nakonec nebylo potřeba :).

plakát

Očista: Volební rok (2016) 

Očista je celkově skvělý nápad. To, ale neplatí pro třetí díl. Oproti dvojce, kde jsme se podívaly do ulic je tento díl slabší. Ochrana senátorky za každou cenu. Podle mě není potřeba, protože každá vystřelená kulka letí kamkoliv jenom né do ní. Ze všech těch milionu vystřelených kulek jen jedna zasáhne kladnou postavu (Lea). Film odsejpal, ale to neznamená, že byl skvělý. Průměrný akčňák.

plakát

Krvavá hostina 3: Šťastný konec (2009) odpad!

Mentální psychopat. Tak by se dal označit John Gulager. Normálně ještě vetší odpad než dvojka. Dvojka tedy byla oproti trojce víc nechutná. Trojka zas více nudná a nelogická. Utrhnuté ruce mě rozsekaly na cucky. Nebudu komentovat scénu v kontejneru. Abych to ulehčil, prostě to není ani béčkový film, ani komedie, ani parodie, je to prostě velký, velký, ale velký influenza zmutovaný v ten největší hemeroid co jste kdy viděli. Že to nedává smysl? To ten film taky ne. A ten konec?

plakát

Domácí příšerky (2022) 

FIREEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Já měl vzato, že Scooter je německá skupina, ale očividně se sehnaly licence na autorské práva. Abych to shrnul. Jediný důvod, proč jsem na to šel je Bohdan Tůma. Jeden z úžasných mistrů českého dabingu. Film je krásná průměrná záležitost. Nejspíš to nenaučí hromadně děti starat se o dům, ale fajne nápad. Ohledně animace se tu moc zlobit nebudu, protože to je film mířený na děti a tam detaily nejsou zas tak zapotřebí. Animační chyby jsem viděl fakt skoro všude. ale jak říkám. O to tu nejde. Každá pohádka pro děti by měla mít poselství a tahle ho má.

plakát

Občanská válka (2024) 

Občanská válka. No ty kráso. Jsem citlivka největší, ale u tohohle snímku jsem spíš sbíral bradu ze země než abych upouštěl stavidla. Normálně jako drama nemusím, ale tenhle film byl pojat, velmi zajímavým stylem. Prostě celý film si jenom říkáte "jak to všechno může jen tak fotit?" Nevím jestli bych se na film koukl znova, ale plný počet musím dát. Je to film, který mě fakt vtáhnul do kůže těch novinářů.

plakát

První znamení: Přichází satan! (2024) odpad!

Béčkové, céčkové, efkové filmy si dávám k snídani. CGI společnosti Asylum mi koluje v krvi. Takže jsem schopný už skouknout cokoliv a málokdy dávám odpad, ale tady nejsem schopen dát jinak. Horor trochu v jiném slova smyslu. Horor byl sledovat celý film. Původně jsem nechtěl ani film moc vidět, ale když jsem zahlédl článek o tom, že členové štábu odcházeli z natáčení kvůli jedné scéně, nemohl jsem odolat. Hudební zpracování byla muka. Hrdinně jsem se držel, ale když se spolukoukatel vedle mně začal smát, nevydržel jsem a vybouchnul jsem taky. Nevím co byla ta scéna při, které musely členové štábu odejít, ale typoval bych od první minuty do 119 minuty. Jednu hvězdičku bych byl schopný dát za herecké výkony, ale z filmu jsem neměl ani nejmenší požitek. Podle mě, veškeré finance z klášteru šli na cigarety, protože skoro každá ze ctihodných sester fajčila jednu za druhou.