Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 13

Recenze (35)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

První znamení: Přichází satan! dopadlo rozhodně o poznání lépe, než muselo. Vylámalo si však zuby na snaze udělat až moc věcí naráz – tedy dostatečně uctít slavný původní film, vytvořit důstojný i překvapivý prequelový příběh a v neposlední řadě i působivě děsit současné okoralé diváctvo. Výsledkem je nesourodý slepenec vlivů, v leckterých scénách zajímavý a podnětný, jako celek však ryze průměrný. Více zde. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší, než by člověk od nevyžádaného prequelu sedmdesátkové klasiky čekal. Nell Tiger Free navazuje na krasojízdu ze seriálového Servanta a Arkasha Stevenson se jako celovečerně debutující režisérka představuje v pozitivním světle. Stylově je První znamení mnohem výraznější než konkurenční řadové studiové horory. Největším problémem tak je, že má film coby přímý dějový předchůdce původního Omenu jasně vykolíkované hřiště a určené mantinely, v nichž může hrát. Možnost překvapení je značně omezená, byť nutno uznat, že i s takto rozdanými kartami se tvůrci snaží (např. vysvětlení toho, proč se záporáci o výrobu antikrista snaží, je za mne naprosto super). ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Religious horor vůbec, nejlepší prequel vůbec a letos bez debat nejlepší mainstream hororová žánrovka. Už to vypadalo, že všechny horory s jeptiškama jsou prokleté, protože máloco, se dokázalo vyšplhat alespoň na nadprůměr, ale tenhle prequel Omena je záblesk z čista jasna, který je především i skvělým filmem než jen obyčejným hororem. Má to nádherné dobové zasazení do Říma  70. let, to prostředí je opravdu velmi zásadní pro celý film, top řemeslo, úžasná hudba, perfektní herecké výkony, kde velkým objevem je Nell Tiger Free, která hraje úžasně a scéna s probuzením démona v těle je vyloženě oscar-worthy, bavil mě i samotný děj, který je dobře promyšlený, fungují zvraty ,kde ten zásadní je docela shocking, má to skvělou temnou atmošku a páradní erkové hororové sekvence. ten triple Suicide- seskok/upálení/oběšení- Dokonalost! dvě hodně nepříjemné autonehody ( dekapitace půlky těla- jsem vyloženě řval!!), jedna nechutně creepy vize zohavené jeptišky od popálenin. 2 šílené PORODY, které málem filmu vysloužili rating NC-17, no nářez, který  mi udělal velkou radost. Po delší době nepříjemné pocity z hororu. Mission accomplished bejbe. 85% ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se tenhle horor snaží trochu vybočit ze škatulky a není to jenom další "sériovka" jako od Blumhouse. Ale po každé zajímavé / originální / WTF minutě následuje pět nezajímavých minut. Skutečnost, že jde o prequel 50 let starého filmu a že by tvůrci zoufale chtěli natočit i sidequel, je spíš na škodu. Bill Nighy a Charles Dance mají jenom camea. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Atmosférický prequel hororové klasiky Přichází Satan! je po příběhové stránce jakousi kopií letošní nepříliš zdařilé Neposkvrněné, avšak v porovnání s ní se daří snímku režisérky Arkashy Stevenson lépe pracovat s budováním postav a gradací děje. To vše společně s kvalitním hereckým výkonem Nell Tiger Free a uvěřitelností příběhu, tvoří opravdu povedený vstup do světa zrození Antikrista. Je ohromná škoda, že se tvůrkyně nedržela více předlohy (otec/matka Antikrista), detektivního hávu a tématu fatalismu, se kterými pracuje původní film. I přes tyto neduhy solidní tříhvězda. 🙂 (11.04.2024) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (26)

  • David S. Goyer o snahe film sprístupniť aj mladším divákom, ktorá narážala na tvrdý odpor: "Film sa svojou povahou zaoberá hrôzou týkajúcou sa ženského tela a myslím si, že v tom existuje dvojaký meter. To sa ukázalo pri vyjednávaní s ratingovou komisiou. Existuje viac zhovievavosti, keď sa hororovo ukazuje mužské telo než je to u ženského."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama