Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Škoda jen že oči mé unavené nezůstali do konce tohoto filmu otevřené. Bylo to pěkný pokoukáníčko, ale vydržet vzhůru po návratu z hospody je těžká věc. A teď po dalším shlédnutí vím, že ono to asi nebylo jenom tím alkoholem, že sem usnul. Díl je obyčejnou nastaveninou prvního dílu, přičemž v ničem se prvnímu dílu nevyrovná. Jelikož je pro mě tahle tematika dosti oblíbená, zůstávám u třech hvězd. Velké sklamání pro mě je, že antikrist se dozvídá, že je antikrist od někoho jiného. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Damien je od siedmich adoptovaný rodinou Thornových, ktorých bohatstvo spočíva vo vysokoprosperujúcej firme a tá bude zanedlho patriť samotnému Damienovy. Damien má 13 a začína si uvedomovať čo v ňom je. Nepohodlný umierajú samozrejme vynou nešťastných náhod a pár vyvolených dohliada na Damienovu cestu ... Vynikajúce pokračovanie nedostihnuteľnej Donnerovej klasiky. Opäť hneď od začiatku upúta hudba Jerryho Goldsmitha. Milovníci série Final Destination by si to nemali určite nechať ujsť pretože tieto smrteľné nehody sú až zarážajúco umne natočené ;-) ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Damien je pěknej hajzl. Kdyby neexistovalo první jednání, tak byl býval poměrně spokojen s tím, jak se film vyvedl. Ale jelikož existuje prvotina, která laťku nastavila prokletě vysoko, tak lze Damiena: Dějství druhé zaškatulkovat do šedi průměrnosti. Osobně vůbec nechápu, proč se otčím nepokusil zabít svého synovce dříve. 62% Celosvětový příjem k 14. 11. 2018: $26,518,355, což je 3,89 násobek rozpočtu ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Daleko méně působivé než originální Donnerův film- nejenže v pokračování je vše dané, chybí postupně odhalovaná hrůza, a děj je redukován na sérii úmrtí (jimiž se nejspíš inspiroval Nezvratný osud), ale také W.Holden zdaleka nedosahuje charismatu G.Pecka. Černý krkavec pak nemůže v žádném případě konkurovat děsivým pekelným psům. Spolehnout se tak lze maximálně na hudbu J.Goldsmithe. ()

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si klamať. Dvojka je je asi o 2 triedy horšia, absolútna ignorácia Damiana a jeho schopností, ale hlavne že sa mohlo 50 minút riešiť obchodné záležitosti!!!!! To ma ale fakt dožralo, ako to mohlo scenáristu napadnúť, takýto priestor dať,,Vate" do pokračovanie skvostného hororu?!. Tri hviezdičky za vraždy, i keď všetko sa dialo skoro cez deň. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)
  • Baskytarista a frontman skupiny Iron Maiden Steve Harris se tímto snímkem inspiroval a nahrál podle něj v roce 1982 CD "The Number of The Best". (Terva)
  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama