Reklama

Reklama

The Last Exorcism Part II

  • USA The Last Exorcism 2 (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film je The Last Exorcism 2 je pokračovaním hrozivého príbehu mladého dievčaťa. Nell Sweetzerovú (Ashley Bell) našli samú a vydesenú v lese. Hoci sa po čase vracia späť do civilizácie, nemôže si spomenúť, čo sa s ňou vlastne stalo. Uvedomí si však, že je poslednou žijúcou členkou svojej rodiny. Začína nový život, avšak s jej návratom sa prebudí aj silné zlo, ktoré má s Nell nepredstaviteľne desivé plány. Tie ju môžu opäť doviesť až na pokraj pekla, kde jedinou šancou na záchranu môže byť už iba rituál vyháňania diabla. (DJ Rocco iNc)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (59)

maddy 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad absolútne zbytočného pokračovania. Už prvý „posledný exorcizmus“ nebol vyslovene žiaden zázrak, ale v rámci „found footage“ formy sa jednalo o celkom neškodný prírastok (2,5*). Pokračovanie však od „found-footage“ úplne upustilo (čo je dosť neštandardné riešenie a viac to filmu uškodilo ako pomohlo) a doslovne po ňom nič neostalo. Druhý „posledný exorcizmus“ je tak len 90 minút naťahované nič ... vykuchaný, vykastrovaný vymietačský horor. V podstate nemá žiadnu nosnú story, len doslovne zbytočne naťahuje udalosti z prvého filmu. Hororových scén je pramálo, odohrávajú sa prevažne cez deň, takže zároveň im chýba akýkoľvek element strachu a na jednu ľakačku pripadá ďalších 20 minút zbytočných rečí. Navyše, keď má ísť v posledných 10. minútach do tuhého, tak evidentne došiel rozpočet a tak sledujeme len vzdialený záber na dom a v pozadí na nás útočia akurát tak zvukové vnemy ako krik, buchot a podobne. Čo po tých nevýrazných predošlých minútach neprináša žiadnu satisfakciu, keďže všetci sme v tomto čase už určite chceli vidieť masaker pri vymietaní. Dve-tri zaujímavé scény sa síce nájdu (úvod v dome, ktorý ako jediný pôsobil napínavo a vyzeral viac ako sľubne, kostol a poletovanie nad posteľou), dokonca aj Ashley Bell je veľmi obstojná herečka, poteší aj samotný takmer až sarkastický záver, ale nič z toho tú 80 minútovú nudu nespasí. CELKOVO: 2* / PS: neviem, na čo s takýmto pokračovaním čakali 3 roky?! Avšak obávam sa, že časom nás postihne aj tak ešte aj tretie „posledné“ vymietanie. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ashley Bell se vrací po třech letech v nastavovaném pokračování hororu, který se děsí ponejvíce vlastního líného a ospalého Satana. A zapomněl si ruční kameru z prvního dílu. Letmé připomenutí událostí z prvního dílu a Nell je umístněna do dívčího spolku, který ji pomáhá zapojit se zpět do života. Minulost ji však znenadání zastihne i zde. Nadržený Satan se nám zamiloval. Z produkce Eli Rotha jsem čekal větší peklíčko. Nedoporučuji si film pustit večer, protože je na usnutí. Odvíjí se v pomalém až líném tempu. Hororových scén sice postupně přibývá, ale než jsem si je stačil vychutnat, tak hned jsem byl v ději zase jinde. Tyhle často až neorganizované skoky ubíraly značně na plynulosti děje, který byl poměrně slabý. Ve finále jsem čekal, že už se to konečně rozjede naplno. To sestávalo z poměrně originálního vymítacího rituálu, kdy bylo použito větší množství soli a slepice a také to byla díky hereckým výkonům (nejlépe to prožíval David Jensen jako hlavní exorcista) nejpůsobivější část, ale opět, jako většina scén, ani tahle nebyla tak úplně ideálně dotažena do konce. Režijně to bylo po technické stránce odvedeno poměrně bez připomínek, Ashley Bell se umí od prvního dílu prohnout ve vzduchu jako nikdo, nějaká originalita se také našla, ale jako celek bych si představoval porci hutnějších hororových scén a ne návod, jak u hororu krapet usnout a taky už chyběl nadhled jedničky. A to, prosím, scénář psal scenárista se jménem Damien. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Last Exorcism Part II mě v ničem nezklamal a dostala jsem zhruba to, co jsem od něj tak nějak očekávala. Když si vezmu, že mě i u nízko hodnocených filmů dokáží vylekat tak "primitivní" a jednoduché lekačky, jako scény typu "otočila se a najednou za ní někdo stál", nebo pouhé zaštěkání psa, jedná se v rámci možností o docela vydařené pokračování. Závěr filmu mi připomínal Carrie s Angelou Bettis a její "řádění" po maturitním plese. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Několikanásobně lepší než první díl, který mi na určitou dobu exorcistické téma úplně znechutil. Sice poslepováno vykradenými motivy z kdejakého vymítačského hororu, ale Ashley Bell je celkem solidní vazivo a drží celý film pohromadě. Pořád si sice myslím, že tahle holka tolik toho talentu nepobrala, ale má takový obličej, ze kterého je člověk nervózní, takže jí stačí minimální mimika. A to se v podobných béčkách vyplatí. 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První díl se sice moc vřelých diváckých ohlasů nedočkal, ale kupodivu si na sebe dokázal velmi pěkně vydělat (rozpočet 1.8 milionu dolarů – výdělek 67.7 milionů). Takže bylo jen otázkou času, kdy někdo přijde s dalším pokračováním. Eli Roth se opět chopil produkce a do režisérského křesla tentokrát usedl kanaďan Ed Gass-Donnelly, který až doteď neměl s hororovým žánrem žádné zkušenosti a to se bohužel projevilo i na kvalitě celého filmu. Už jednička nebyla žádná sláva (v mých očích nebyla ani průměrná) a přestože dvojka disponovala větším rozpočtem (5 milionů dolarů – výdělek 15.1 milionů dolarů), tak ani ona za moc nestála. K dobru musím tvůrcům přičíst to, že se tentokrát nejednalo o žádný found footage. Ovšem stejně jako předešlý díl i tento měl obrovský problém s uceleným dějem a především jsem opět postrádal potřebnou atmosféru, kterou by podobně laděné filmy měli mít jako svou prioritu. Po úvodní scénce z ložnice jistého páru se totiž dočkáme opravdu zdlouhavé pasáže, která byla nejen nezajímavá, ale i neskutečně nudná. Kromě několika vzpomínkových pasáží jsme totiž nuceni sledovat kupu nezáživných dialogů a začleňování se hlavní hrdinky do nového života. Chybělo mi napětí, pořádné lekačky a když už jsme u toho i dobré herecké výkony. 30% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama