Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (474)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebyl zas tak špatnej film jak jsem si původně myslel. Rozpočet 14 mil.USD, to mi nějak nevadilo. Příběh a nápad docela dobrý. Film se rozjížděl pomalu a když už se něco stalo, tak to nemělo na mě takový účinek. Pár lekacích scén se najde. Ale tenhle film nemá moc hororových prvků. Hodně věcí je tam nedořešených nebo nesprávně zpracovaných. Takže je to tak na půl. Přístupnost PG-13 se moc nepovedla, kdyby to bylo v R-ku, možná by to dopadlo trochu lépe. Některé scény ale byly trochu drsnější na tak nízkou přístupnost. Přesto se na to dá podívat, hodnotím s odř.ušima na 50% = *** ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Když už mám mít pro strach uděláno (ehm) tak takhle. Opět jedno z těch hnusných švédských vydíráku co vám tlačí do huby různě pořekadla, mýty, báje, světské pravdy a nakonec židovské pověry noóo a proto jak jinak, v rámci žánru dobreée! Ole na to vlítl v pomalém temném tempu a jako 7/10, protože židovská Kletba z temnot mně konečně po dlouhé době usadila k židli. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Possession (Kliatba z temnôt) je ničím výnimočná. Strašidelné okamihy tvoria predovšetkým zvukové efekty, na nejaké tie poveternostné zmeny, lekárske procedúry, meniace sa pohľady či obstojné počítačové triky, nočné motýle, prsty v hrdle, plaziaci sa démon.. i keď na toto všetko je už hororový fanúšik zvyknutý. Hudobne napätie a tajomno akcentuje Anton Sanko, pričom donekonečna opakuje hlboký klavírny tón. The Possession nás uvádza do obrazu hneď v úvode zlovestnou sekvenciou, kedy sa zo záhadnej skrinky s hebrejskou rytinou ozýva strašidelný hlas a nasleduje likvidácia obete. Potom sa už klasicky narýchlo zoznamujeme s rodinným zázemím hlavných postáv. V scenári dvojica Juliet Snowden a Stiles White pospájala všetky prvky démonologickej kinematografie. Možno za to, že som čakal neskutočné Bčko, bol som viac než spokojný. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Z větší části spíše thriller než horor. Jeden z nejlepších, troufám si říci nejlepší film o vymítání ďábla, který jsem kdy viděl. Oproti ostatním průměrným filmům o vymítání (např. Ďábel), se Kletba z temnot liší hlavně tím, že má příběh. Už od první scény mi bylo jasné, že tohle nebude jen tak ledajaký "béčkový" film. Na úplném začátku na mě zapůsobila kamera a jemně zpívající hlas, který ovšem naháněl hrůzu. Velkou roli hrála také hudba, která doprovázela celý příběh a velice mě nadchla. Ovšem důvod, proč jsem dal 5*, je ten že film je natočen podle skutečné události, a film je podle něho natočen na výbornou. Začal jsem se tedy o to zajímat a tak jsem se po skutečné události pídil po internetu a byl jsem docela šokován. Dybbukova skříňka skutečně existuje (Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je). Dočetl jsem se, že ten kdo skutečně Dybbukovu skříňku vlastnil, prožil okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Skříňku poté koupil kurátor univerzitního muzea, a zkoumal komu všemu prošla pod rukou. Vypátral ženu, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. Štáb odmítl aby se natáčelo se skutečnou skříňkou. Natáčeli tak s atrapou, přesto štáb potvrdil, že při natáčení filmu se děli podivné věci. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Talentovaný tréner basketbalu sa po rozvode presťahuje do nového domu. Jedného dňa keď berie k sebe deti na víkend, zastavia sa na dvore jedného zo susedov, kvôli výpredaju nepotrebných vecí. Tam jednej z dcér padne do oka starožitná skrinka s neznámymi nápismi. Toto však nie je len taká obyčajná skrinka. Úprimne??? Jeden z najslabších hororov o exorcizme aké som videl. Pamätať si budem max tri zábery. Samofackanie, samovypadávanie zubov otčima a dva prsty v hrdle mladej dievčiny. Nebyť zvukových efektov, len ťažko horko by na mňa niektorá z tých málopočetných hororových scén skutočne zapôsobila. Po prvej a dosť slušnej, nasledovalo hodinové kukanie do "blba", pozeranie na hodinky s občasným zívaním. Potom "hrr", všetko čo sme už niekde videli. A záver?? Neskutočne predvídateľný a miestami dosť vtipný vďaka židovskému kňazovi, ktorý by sa skôr hodil do filmu "Diktátor". Mrzí ma to, ale udeliť viac ako tri hviezdy by bolo z mojej strany veľmi trúfalé. Tak ako ma sklamal "Devil Inside", nepotešil ani "The possession". A čo to SKVELE dodal užívateľ - hygienik ! ! ! - 55% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • V roce 2004 vyšla v Los Angeles Times reportáž o muži, který údajně prodával originální Dybbukovu skříňku, jež způsobila každému z předchozích majitelů okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Předmět nakonec zakoupil kurátor univerzitního muzea a začal zkoumat jeho minulost a neblahý vliv na její předchozí majitele. Pátrání ho přivedlo ke staré ženě, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. (MikeCool)
  • Závěrečná exorcistická scéna se natáčela v opuštěné psychiatrické léčebně Riverview, jejíž polorozpadlé budovy - kdysi místa strachu a paranoie - dodnes stojí v městě Coquitiam v Britské Kolumbii. Léčebna byla postavená roku 1913 a zavřena o 70 let později. (MikeCool)
  • Filmaři při natáčení použili živé můry. Velká scéna vyžadovala 2000 kusů tohoto hmyzu, který měl zaplnit dětský pokoj. Motýly museli přinést ve stádiu larev, aby se vylíhli na místě. (rafix)

Reklama

Reklama