Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Zrození

  • USA Exorcist: The Beginning (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co ztratil svou víru v Boha, vydává se otec Merrin (Stellan Skarsgård) na archeologickou expedici do Keni. Zde byl právě objeven neuvěřitelně zachovalý byzantský chrám. Zdá se, že stavba byla pohřbena do země těsně po ukončení prací. A pod ní spí neklidným spánkem cosi prastarého, co čeká na své probuzení. Když mezi domorodci a britskými vojáky propukne spor, Merrin jen bezmocně přihlíží krutostem páchaným na nevinných vesničanech. Takové ukrutnosti již ve svém životě viděl a modlil se, aby už nikdy nebyl svědkem něčeho podobného. Opravdová hrůza však přichází, když se krev nevinných vsákne do vyprahlé africké planiny. Tam, kde se zrodilo zlo, musí otec Merrin pohlédnout do jeho skutečné tváře. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

ti88na 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma vystrašilo jedine v tom, ako desivo to bolo natočené. Scenárista bol pri písaní zrejme pod vplyvom, alebo si logika v tom čase odskočila na výlet. Jedna tupá scéna striedala druhú, pričom boli neskutočne predvídateľné. Celé to pôsobilo akoby sa partia nadšencov hororu natáčala na dovolenke v Tunisku po požití veľkého množstva lacného chľastu z ponuky all inclusive. Až na to, že toto sa tvárilo smrteľne vážne. Čo to malo byť?! Nejaký pokus o retro v snahe zakryť mizerný rozpočet? Potom vôbec nevyšiel. Ja si na efekty príliš nepotrpím, ale z týchto lacnota kričala tak, že ma boleli oči. K samotnému deju ani nemá cenu sa vyjadrovať, Stellan Skarsgard čo by kňaz, ktorý sa po traumatickom zážitku zmenil na Indianu Jonesa vôbec nezaujal a nevzbudil ani zamak sympatií. A to som drahého Indiho týmto prirovnaním hlboko urazila. Najhorší film o exorcizme, aký som zatiaľ videla. . ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Že to s původním Vymítačem nemá až tak společného, to mi nevadí. Co mi připadá hloupé, je to klišovité válečné trauma nebo celková myšlenka filmu. Ale má to i světlé okamžiky, které vůbec nezaškodí: přiměřenou brutalitu, zajímavé scény (brouci, kobylky), špičkového Skarsgarda... netvrdím, že mě to právě nadchlo, ale líbilo se mi to. ()

Reklama

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Plytké. Naprosto o ničem. Jsem stará posera a než se podívám na horor tak si to půl roku rozmýšlím, ale tenhle film je spíš hororová nuda. Navíc nesnáším tyhlety rádoby archeology-dobrodruhy ala Indiana Jones, co z fleku vyluští arménštinu, studovaly apoštolské učení v Římě a jsou chodící encyklopedie na staré umění.Uf. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

harlinov navrat k hororom po dlhsej odmlke (PRISON, NOES4) a to hned s pokracovanim k jednemu z najkultovejsich a najstrasidelnejsich hororov Exorcistu (i ked navrat to bol krkolomny potom co vystriedal na reziserskej stolicke Paula Schradera a musel znova nakrutit 90% materialu). neviem ci to je problem povodneho scenara, alebo fakt ze vacsina filmu uz bola dokoncena a bolo treba s nou pracovat, ale cely film posoby rozharanym dojmom. nie je tu prilis vela strasidelnej atmosfery a vacsinou sa dockame len lacnych lakaciek ktore dokazu vystrasit ked tak len deti a zeny, navyse to vsetko v doprovode otrasnych CGI efektov (uvodny zaber na egypt, hyeny, muchy a zaverecny zaber na Rim). pribeh sa potaca od nikial nikam, navyse finale musi mat obligatny exorcismus, ktory vsak zapada do filmu ako past na oko. este stastie ze harlin mal k dispozicii solidny tym (stellan je slusny, hudba dobra a hlavne kamera je vynikajuca), tak to nie je az take fiasko ako sa dalo ocakavat po povodnych problemoch s vznikom filmu... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Vymítač ďábla: Zrození“ je pro mě prostě jen něco, co navazuje na skvělý film a ne až tak výbornou sérii, a buduje si vlastní mýtus, který pravda není úplně špatný a funguje. Bohužel propojování s druhou světovou válkou mi v tomhle případě přišlo hodně samoúčelné a děj by se bez toho v podstatě obešel. Jen ta Stellanova postava tím alespoň dostává další rozměr a otec Merrin tak zůstává tím nejzajímavějším. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Byzantský kostel, zobrazený ve filmu, je smyšlený. Byzantská říše, i přes svůj obrovský teritoriální rozmach, území dnešní Keni nikdy nezahrnovala a tudíž zde nemohla zanechat žádné památky. Křesťanství tam přinesli až portugalští mořeplavci v 15. století. (Rohata krysa)

Související novinky

Run, Renny, Run!

Run, Renny, Run!

16.05.2005

Za Vyháňača diabla: Počiatok režisérovi Rennymu Harlinovi (na obr.) síce ruky nikto nebozkával, no čo nie je, môže byť. Jeho ďalším filmom totiž má byť akčný thriller RUN, čo naznačuje, že Harlin sa… (více)

Nové filmové peklo?

Nové filmové peklo?

16.04.2005

Peklo hej, ale určite nie nové. Paul Schrader dostal šancu uviesť do kín svoju pôvodnú, producentami zamietnutú verziu Exorcist: The Beginning,. Tá pre nich nebola dostatočne presiaknutá krvou, čiže… (více)

Reklama

Reklama