Reklama

Reklama

Satan přichází

(seriál)
  • USA Damien
Trailer 3
USA, 2016, 6 h 56 min (Minutáž: 41–42 min)

Epizody(10)

Fotoreportér Damien Thorn se setkal se záhadnou ženou, která mu připomněla jeho temné dětství. Všechny stopy do minulosti nasvědčují tomu, že Damien je ve skutečnosti satan... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (21)

maddy 

všechny recenze uživatele

Tak tomu hovorím premárnený potenciál a doslovná urážka originálu. Ten kto doteraz nadával na priemerné seriály typu Twelve Monkeys, Scream a pár iných, ktoré iba využívali slávneho filmového mená, ale kvalitu originálov nedosiahli ani náhodou, ten nech si pustí Damiena a bude vďačný aj za tie. Osobne mi síce ani pôvodný The Omen z roku 1976 ako horor neprirástol veľmi k srdcu a zo sedemdesiatich rokov mám radšej iné hororovú kúsky, no to čo v pilote predviedol seriálový Damien sa inak ako absolútnou neschopnosťou nazvať nedá. Takmer to vyzerá ako jedna z tých "teenagerských telenoviel“ na CW, z Damiena tu je mladý fešák (podotýkam, že oproti pôvodnému filmu je z neho dobráčisko!), bez akejkoľvek charizmy a keby sa nevolal Damien, tak asi by nikoho ani vo sne nenapadlo, že to môže mať niečo spoločné s pôvodným filmom. Síce sa tu úplne scestne vyskytne pár flashbackov z The Omen, ale tie sú pre tento seriál nepodstatné a viac menej ich tu vložili iba z povinnosti, aby aspoň niečo odkazovalo na pôvodný film. Inak totiž nemajú z aktuálnym dejom nič spoločné a o horor sa v prípade seriálového Damiena nejedná ani len náznakom. Takýmto hlúpym spôsobom pokračovať s príbehom pri takom kulte ako je The Omen je na facku všetkým ktorí sa na tomto podieľali. Ako som písal, pôvodný The Omen síce nijako neadorujem, ale v tomto prípade budem radšej predstierať, že Damien neexistuje. Keby sa to volalo akokoľvek inak, tak iba mávnem rukou nad ďalším zbytočným seriálom, ale takto przniť klasiku? To už aj ten remake z 2006 bol lepší a to je čo povedať. PILOT: 1,5* (3/10) ... a viac vidieť nechcem! ()

Lockdown 

všechny recenze uživatele

Na Damiena jsem se jako fanoušek původních filmů velmi těšil. Bohužel i když je seriál pokračováním filmu The Omen, tak s filmem mnoho společného(až na pár záblesků z Damienovi minulosti) nemá. Navíc všechna ta nelogičnost,kdy se hlavní postavě do svých 30let nic neděje a poté se najednou spustí koloběh událostí kde začnou umírat jeho blízcí. No já ti nevím. Jako další problém bych viděl výběr hlavní postavy. Hezounek Bradley James se zde prostě nehodí a člověk by si představoval někoho temnějšího. Doufal jsem že seriál se bude více soustředit na hororovější žánr, což se nakonec nepotvrdilo. Zrušen po první sérii. A nejspíš oprávněně. Za mě 40% ()

Reklama

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Jakkoli se seriálový Damien může jevit jako čiré bláznovství, v A&E si zjevně řekli, že když to vyšlo s Batesovým motelem, který vlastně platí za seriálový prequel Hitchova legendárního Psycha, proč by nezaparazitovali na dalším kultu.. Tentokrát pro změnu v podobě sequelu pro ty, co neumí počítat..;) Glen Mazzara rozhodně neplatí za špatného scénáristu, navíc hororových sérií není nikdy dost, a tak jsem se zkrátka nechal zlákat !! Ovšem první dvě epizody ve mně nic víc než údiv a rozčarování vyvolat nedokázaly, zejména ty flashbacky stříhané z původního (!!) Donnerova bijáku, jemuž nesahají ani po koule, či samotný narativní koncept dávají tušit, že tohle bude průser.. Omen !! Totiž Amen !! Satan raději odchází.. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Místo strašidelného dítěte, kolem něhož se "děje" zlo, tu máme ufňukanýho fotografa. A to je ten základní a největší problém. Hlavního hrdinu jsem měl v prvním díle chuť zabít to se každým dílem umocňovalo víc a víc. Hudba je skvělá, že vykrádá originál nevadí, ale dvoustránkový scénář je rozprsklý na 10 dílů. Nuda k uzoufání od prvního do posledního dílu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Předně je potřeba se oprostit od toho, že znáte původní Omeny, protože ačkoliv si Damien hraje na přímé pokračování, dohromady s původními dvěma filmy nedává moc smysl. Bohužel to moc nejde, protože tvůrci se tu až příliš často k omenovské klasice hlásí. Ale i když se to daří ignorovat, zůstává seriál na průměru. Určitě se tu najde dost solidních hororových okamžiků a nijak zvlášť mi nevadilo ani obsazení, ale také je fakt, že některé díly se nehorázně táhnou, linka s mocenským bojem uprostřed tajné organizace mi přišla naprosto zbytečná a stejně tak mil lezlo na nervy to nekonečné Damienovo přesvědčování o tom, že je ďábel. O nehodách, které se kolem něj neustále a nesmyslně dějou, ani nemluvě. Koukat se na to sice dá, ale další řada by byla v tomto případě zbytečná. 50% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (20)

  • Herec Bradley James musel podstoupit nedlouhou dobu před zahájením natáčení tohoto seriálu plastickou operaci nosu, ne z pouhého rozmaru, jak si mysleli fanoušci, ale kvůli úrazu, který utrpěl při sportu. Operace i rychlá rekonvalescence se zdařila, a tak nebylo ohroženo ani natáčení. (Lynette)
  • Tvůrce seriálu Glen Mazzara byl vždy velkým fanouškem filmů „o antikristovi Damienovi“, a tak se rozhodl, že napíše volné pokračování převedené do seriálové podoby, kdy je Damien již dospělý třicetiletý muž (toho hraje herec Bradley James). (Lynette)

Reklama

Reklama