Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (474)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o posednutí, s rigidně klasickým schématem rodinné situace (pár po rozvodu se dvěma dcerami, matčin nový šamstr, úspěšnější než původní, a děsně milující dcery) a úporně klišovitými prvky. Sympaticky zahrané, sympaticky vyprávěné, jen je to takové... zatuchle neoriginální, že zkrátka moc nechápu, proč vůbec takový furt stejný příběh točit. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Není pravda, že exorcismus je čisticí prostředek, který vyrábí Henkel. Je to prostředek vymítací, prostě když potřebujete něco vymést. Tydy vymetali ošklivého bubáka, kterého i s truhlou koupili za 55 dolarů. Je sice krize, ale i tak si uvědomte, že nejste tak bohatí byste si kupovali levné bubáky. Každopádně radím nekupovat žádného bubáka pod sto dolarů. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Jak už jsem někdy psal, když se film hned na začátku uvede titulkem "podle skutečné události", jsem maximálně obezřetný. Většinou to v překladu z filmařské do lidské řeči totiž znamená "Vymysleli jsme si spoustu hloupých věcí, které se vám budou zdát nereálné, ale fakt se to stalo!" Tentokrát to bylo podobné. Můry vylétají z krků živých lidí, posedlí lidé létají po pokoji jako čamrdy od stěny ke stěně, tvář démona uvnitř těla je vidět na magnetické rezonanci... Nic proti tomu, ale ať mi nikdo se vší vážnost netvrdí, že "toto se stalo jedné rodině během 30 dnů". Posednutí? Prosím. Dibuk zavřený ve skříňce? Jistě, proč ne, s tím nemám problém. Ale ta dodaná hollywoodská fantasmagorie k tomu (pět scenáristů!), ta mi dobře neudělala. A je to škoda, protože natočeno je to slušně a Jeffrey Dean Morgan i obě holčičky jsou skvělí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný horor od režiséra Hlídače mrtvých. Tenhle režisér mě neustále pčekvapuje. On horory umí. A i když jsou pomalé tak v nich umí vytřískat atmosféru jako málokdo. Tohle je další z jeho skvělých zářezů. Sice je pravda že sem tam mohl přitlačit na pilu, ale tohle je jeden z mála filmů, kde sem se po dlouhé době aspoň trochu bál, stejně jako u Hlídače mrtvých. Stačí ještě jeden dobrý film a poletí mezi mé oblíbené režiséry. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Horor podľa "skutočnosti", ktorý ma určite nesklamal. Síce mal dosť pomalý rozjazd, ale po polovici filmu to začalo naberať ten správny hororový nádych. Určite to bola vykrádačka viacerých hororov, a nič prevratného to nedonieslo, ale niektoré scény mali dosť mrazivú atmosféru. Možno kebyže je tam viacej takých scén a viacej lakačiek, ktoré by mi zvierali veniec, by som dal aj 5*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Film je inšpirovaný skutočným príbehom muža, ktorý v roku 2004 ponúkal cez eBay “originál skrinky obývanej démonom, ktorá nemala byť nikdy otvorená, ale dávne varovanie zostalo nevypočuté“. (Sufferer)
  • Původně byl film od MPAA hodnocen ratingem R, později bylo však omezení zmírněno na PG-13. (josefklimes)
  • Závěrečná exorcistická scéna se natáčela v opuštěné psychiatrické léčebně Riverview, jejíž polorozpadlé budovy - kdysi místa strachu a paranoie - dodnes stojí v městě Coquitiam v Britské Kolumbii. Léčebna byla postavená roku 1913 a zavřena o 70 let později. (MikeCool)

Reklama

Reklama