Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (38)

plakát

Teorie tygra (2016) 

Jako je běžné v českém filmu, i tady se řada postav chová divně, ale je třeba ocenit, že to většinou není příliš trapné. Občas ve filmu funguje logika, scénář není úplně dementní, nějaké vtipy by se také našly, takže hodnotím dvěma hvězdami. Jak už napsal v komentáři Tosim, divně se chovají především ženy, které jsou v tomto filmu odsouzeny do podoby despotických meger a během filmu se stávají spíše karikaturami.Pravděpodobně je to myšleno jako kritika určitého typu chování, tento typ nadsázky mi ale není blízký, spíše bych to očekával v nějaké bláznivé komedii. Problém je, že mužská polovina filmu naopak reaguje celkem přirozeně (pokud vynechám útěk Bartošky do blázince, což je taky dost scénaristický úlet). Naštěstí film zachraňují dobří herci.

plakát

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série) 

Kdybych seriál srovnával jenom s českou produkcí, asi bych byl nadšený. Bohužel, ve srovnání třeba s Viktorií, která nedávno prošla ČT, je to slabší odvar. Nějak jsem necítil žádné napětí, podivné nepřesvědčivé dialogy a stejně tak nepřesvědčivé chování hlavních aktérů. Škoda (historické i skutečné) látky.

plakát

Semestr - Říjen (2016) (epizoda) 

Neustálý proud nových zpráv na Skypu, míhající se okna prohlížeče (sem tam product placement :-(, ale světe div se, postavy a dialogy jsou v tomto šíleném FB světě daleko uvěřitelnější a věrohodnější než např. v neskutečně umělém světě Dr. Martina. To jsem trochu přehnal, Dr. Martin asi měřítko nebude, že? Prostě hodně originální a dobře provedený nápad! Druhý díl prozatím lepší prvního, třetí a čtvrtý už vyrovná úroveň.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Začlo to hezky, první epizoda vzbuzovala ještě naději, bohužel druhá epizoda mě dost zklamala. Až na vyjímky vtipy vychází ze starých klišé. Ne že by se na to nedalo díval, je míle před běžnou českou produkcí, třeba Martin Myšička je geniální, ale podle všech těch nadšených zpráv jsem čekal více.

plakát

O svatební krajce (2003) (TV film) 

Děsný "italský" rádce nebo kdo to byl, těch rádoby vtipných šišlajících postaviček cizinců je už na mě o těchto vánocích trochu moc, postarší král, nevěrohodné zvraty scénáře. Takže vlastně český standard.

plakát

Pozemšťan (2007) 

S filmem jsem měl jediný problém, a sice - nestíhal jsem číst titulky. Jinak skutečně vynikající konverzační drama, po hodně dlouhé době mě nějaký film prakticky bez exteriérů a vedlejších efektů přikoval do křesla, vlastně si vzpomínám jenom na 12 rozhněvaných mužů. Když vynechám ústřední motiv a hlavního hrdinu, velmi se mi líbily reakce chování ostatních postav. Ano, takto nějak by se myslím mohli chovat lidé, kdyby narazili na věc makropulos. Takhle nějak by mohli věřit, nevěřit, zmatkovat, proklínat, velmi jsem se u toho bavil. V Šakalově komentáři jsem četl úvahu o vhodnosti otázek jednotlivých vědců, na tom něco je, skutečně se mohli ptát i jinak, lépe nebo informovaněji, to jsou dodatečné filozofické úvahy, které čověka napadají po filmu, ale přiznám se, že mě to během filmu nijak nerušilo, na mě je scénář filmu inteligentní dostatečně. Takže vřele doporučuji.

plakát

Doktor Martin (2015) (seriál) 

Další z palety českých seriálů, neuvěřitelně jednající postavy, děsivě pomalé - asi "horské" nebo "moravské" - tempo, nevěrohodné zápletky včetně hlavní, proč vlastně ten doktor, vyrobený pravděpodobně v nové laboratoři kolegy Frankenteina na Kavčích Horách, do těch Beskyd přišel. Že se k tomu přidávají další věci, jako třeba podivné exteriéry a interiéry (ordinace v dřevěnici, to opravdu jde?), to už je v této vražedné kombinaci celkem jedno. Hvězdičky možná za Norberta Lichého, pro kterého mám slabost i v tomto podivném panoptiku nebo třeba za objevení mi neznámé části Velkých Karlovic, kterou kamera vytěžila do poslední mrtě. Aspoň u těch komentářů na čsfd se člověk dobře pobaví a zjistí, že někde je svět přece jenom ještě v pořádku, třeba takový blekekeke ,,,

plakát

Jan Hus (2015) (TV film) 

Na české poměry dobře vykreslená atmosféra, jenom kdyby se tam pořád tolik nejedlo. Taky příliš mnoho postav, ve kterých se ztrácím (v některých recenzích se píše "běžný český divák" se ztrácí, tak to jsem já). Hudba mě taky občas trkla, ale není to nic, co by bylo zásadního. Zásadní je pro mě ten trochu zmatený děj, kdyby to nebylo tak notoricky známé téma, tak vůbec nevím která bije.

plakát

Dovolená v Protektorátu (2015) (pořad) 

1. díl : Milé překvapení v podobě Big Brothera kombinovaného s Cestou do pravěku a s pionýrským táborem. Od televizních soutěží a realityshow sice nic nečekám,ale v tomto případě jsem prozatím mile překvapen. Jsem zvědav, co přijde příště. 2. díl: nějak výrazně nepřekvapil ani ve špatném ani v dobrém směru. Pokračovalo zajímavé potýkání s každodenními povinnosti, nedostatkem peněz. výrobou másla, atd., mimo jiné začala válka. Hlavním tahákem druhého dílu měla být asi epizoda se skupinkou utečenců z města, takto dvou městských paniček s malou dcerou, kteří byli přiděleni rodině na byt. Nápad výborný, ale provedení bohužel trochu studené a nevěrohodné, ať už zásluhou hereček nebo učinkujících. Naštěstí to ukončili včas a slečinky z města brzy odfičely k příbuzným. 3 díl. Ze všech účinkujících v dobových rolích mi připadá nejzajímavější Vladimír Polák jako obchodník a starosta Jaroslava Krejčího, ostatní, snad až na některé gestapáky, jsou takoví nemastní neslaní. Také se tady, alespoň pro mě, ukazují limity "realityshow" a toho, jak se "učinkující" rodika staví k minulosti. Jsou vidět rozdíly, kdy babička protektorátní příkoři celkem prožívá, a kdežto na některých dalších je vidět odstup a klídek, přece se mi nic nemůže stát.

plakát

Zmizelá (2014) 

Proč to nepřiznat, rozhodně nemusím všechny kousky mistra Finchera. Byl jsem proto před příchodem do kina trochu nervózní, abych nenarazil na další sedmičku. ...naštěstí toto je spíš takový vetřelec, ale s hezkou tvářičkou a pěkně usazený v domečku na americkém maloměstě. Film je to teda pěkně dlouhý, současně ale hodně napínavý. Diváka si hezky vodí na provázku až do konce. Teprve po odchodu z kina začne člověku vrtat hlavou, proč tamto a ono, a vůbec hledat logické chyby v dost komplikovaném scénáři. Chyby, které bezpochyby existují, ale během filmu vám to vadit nebude. Je to ale asi hlavní důvodů, proč nedat pět hvězdiček. Jinak knižní předloha je prý také vynikající, ta na mě teprve čeká...