Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (9)

plakát

BrainStorm (2008) (TV film) 

Proč je tenhle film označený jako komedie...? Oslovující, hluboký, psát o tom nestačí, aby to mělo smysl. Herci skvělí, hudba v pozadí taky..

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Už né tak famózní.. ale rozhodně né špatné. Myslím.. občas to ztrácí na té "kouzelnosti", což mě moc mrzí a celý film mi to narušuje. /viz některé oblečení, či občasné nehodící se úsměvy či slova.. možná jen zkreslený dojem/. Hudba příliš nevynikla, ale soundtrack je opravdu skvělý - takže škoda. Konec oproti knize málo dramatický, na můj vkus. Mohlo v tom být větší napětí, stejně tak jako jistě krásný ples mohl být možná ještě velkolepější. Nečíst knihu - asi zabloudím.. možná se utopím.. možná mě skolí drak.. :)

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Hurá. Oblíbený třetí díl.. skvělá atmosféra, hudba nezklame, zábavný příběh, některé drobnosti opravdu vymyšlené - což je možná spíš dílem autorky knižního podní - ale.. není tomu jen tak. Opravdu to ve mně nechalo skvělý pocit a něčím mě to okouzlilo.. což se u prvních dvou dílů nedá tolik říct. Propracovanější, ... jo.)

plakát

Harry Potter a Tajemná komnata (2002) 

Mám to nějaké ohrané. Opět se mi pár scén nelíbilo a opět se mi přespříliš líbila hudba. Dobby mě těší vždy, když se objeví a učitelé.. ti jsou už raritou.. Není to velkolepé, ale zase nic víc od zfilmování knih nečekám.. na to je to povedené. Dalo by se nadchnout víc, ale přesto fajn.:)

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

Tak.. více méně.. dobré. Baví mě to, pro hudbu bych žila, atmosféra se mi líbí, ale něco tomu asi chybí.. nevím.. knihu to zkrátka nenahradí - a to by se mohli snažit jakkoli. Některé scény bych mohla vidět stokrát, některé přetáčím.. Průměrné, ale ta hudba...ta mi to zvedá k nebesům.

plakát

Válka světů (2005) 

V tomhle žánru se jistě nevyznám natolik, abych mohla být dobrým kritikem, moc tohle téma nesleduji, ale myslím.. nic tu nezklame, ale ani nepotěší.. některé scény, při kterých, oceňuji, jsem se i dokázala bát. Ale některé až typicky americky dojemné a sladké.. A už jen ten dojemný konec.. to je trochu nepravděpodobné, ale co. Seč bych tomuhle filmu nedala víc než tři * , kdybych to brala objektivně - dávám mu čtyři, protože pro mě má obrovský význam a na okamžiky, kdy jsem ho sledovala, vzpomínám nejraději ze všech okamžiků, které jsem prožila. Takže 3 objektivní a navíc jedna super-subjektivní hvězda.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Barvy, hudba, záhady, francouzština, záběry, ona, světlo, celý nádech, něco úžasného. Přání, iluze, spontánnost, kouzlo. Spousta takových bezvýznamných maličkostí, které se dějí a mnoho lidí si jich nevšímá.. plno omylem přehlédnutých faktů a situací.. moje představa o filmu, tady mi konečně nic nechybí, nic nepřebývá. Můžu jen sedět a malinko se usmívat, jen sedět a přemýšlet, užívat si fantazii a zajímavost..........

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Dala bych 5 a klidně 6, kdyby to bylo možné, ale jak tak koukám na výtvory posledních sérií - usínám, nudím se, štve mě to, nechápu to, mrzí mě to.. dřívější díly bývaly špičkové. Skvělé nápady, dobré vtipy, komické situace, tradiční poučné závěry.. :) poslední dobou spíš slátaniny o ničem. Ne všechny díly, jen co chytnu, ale přesto.

plakát

Kachní sezóna (2004) 

Co dodat. Tenhle film mě něčím opravdu nadchnul.. tou svou nenahraditelnou atmosférou.. Tak precizně ztvárněná nuda se každý den nevidí - ta nuda mě bavila a baví a okouzluje. Už jen to černobílo samozřejmě dodává jistý nádech celému filmu, do toho hudba, která se mi líbila víc jak moc. Někam mě to odneslo a tam, kde jsem byla se mi líbilo... Doporučuju.. jak pro zamyšlení, pro odlehčení, tak možná pro některé na usnutí :)