Reklama

Reklama

Memory

Trailer 1

Alex Lewis (Liam Neeson) je nájomný vrah v zlomovom životnom období. Alex, ktorý žije v texaskom El Pase a vyrovnáva sa so slabnúcou pamäťou práve v čase, keď plánuje odísť do dôchodku, je pripravený ukončiť dlhú kariéru plnú násilia a zatajovania sa, keď mu starý kontakt dá poslednú zákazku. Táto úloha však nie je taká, ako Alex očakával, a zavedie ho do operácie FBI, ktorú vedie agent FBI Vincent Serra (Guy Pearce). Keď Alex narazí na stopu zneužívania detí, ktorá vedie od zločineckého kruhu detskej prostitúcie k bohatej vplyvnej realitnej magnátke z El Pasa Davane Sealmanovej (Monica Bellucci) a jej synovi Randymu (Josh Taylor), Alex tajne navedie Serrov tím FBI správnym smerom. Hoci ho neschopnosť zapamätať si detaily vystavuje čoraz väčšiemu nebezpečenstvu, Alex využíva zručnosti, ktoré nadobudol počas života v tieni, aby ukončil neľútostné obchodovanie s deťmi - musí to však urobiť skôr, než mocné sily Alexa zničia a vymažú Serrovu misiu dopátrať sa pravdy. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Je to ještě horší než nedávné Blacklight, z kterého už si tedy nepamatuju vůbec nic. Liam tentokrát dokonce zastřelí dopraváka. Co to je jako? Hlavní hrdinové přeci policajty nestřílejí, leda ty zkorumpované. Herecké osazenstvo je velmi slušné, režíruje to Martin Campbell, ale film se hrozně vleče. Těšil jsem až naběhnou závěrečné titulky a já nebudu muset koukat na tohoto zmateného Neesona. Člověče buď se na tyhle akčňáky vykašli nebo si aspoň sedni za volant jako v Mrazivé pasti, která se mě líbila z posledního období zřejmě nejvíc. Memory je hrozná nuda. Proto tentokrát odpad. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od režiséra M. Campbella sme asi čakali podstatne viac. Ani mi nevadí, že vidíme L. Neesona po x-tý krát v podobnej úlohe, ide skôr o to, že príbeh, film nejako nefunguje. Obsadenie veľmi slušné, ale Monice tá záporná rola veľmi nesadla. Celkovo iba slabší štandard, ktorý neurazí ale ani nenadchne. 50%. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je až s podivem jak tým celkem schopných lidí v čele s režisérem dokáže natočit takhle nudný film. Je možné, že je na vině knižní předloha, ale to úplně nehodlám zjišťovat. V rámci jejího filmového zpracování se každopádně nepovedlo skoro nic. Rutinní režie na volnoběh, toporné dialogy, nevýrazná jakože záporačka Monicy Belluci a jako třešnička chřadnoucí Neeson, jemuž role nájemného vraha s alzheimerem vůbec nesedí. On běžně tyhle jakože polepšené záporáky dává levou zadní, ale tady se to dost nepovedlo.Od úplného průšvihu to tak zachraňuje akorát Guy Pearce, kterého bych naopak rád vídal častěji...40% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Proč jen mám na čuráku ten uzel? Co jsem to vlastně, kurva, chtěl? … Ahá, už vím, přišel jsem vás zapít. Ne, ne, ne, chtěl jsem říct „zabít“, jen jsem si to špatně napsal centrofixem na ruku! ... Ha! Moment, kdo jste? Vás už jsem někde viděl. Kde to jenom bylo? Jo, vlastně, na fotce s nápisem „K likvidaci“. Víte, jsem teď docela v kurzu, furt si mě někdo najímá a pomalu nevím, do čeho dřív píchnout, protože si pak vždycky zapomenu vyzvednout vražedné. Počkat, tady něco nehraje, proč mám na čuráku ten uzel …“ Tak, a teď si něco takového představte jako další ročník memoriálu dědy Nýsna, tedy seriózně míněný akční napínač o alzjheimvrahovi, určený zejména divákům, kteří už nedokáží udržet moč, přesouvají se jen s pomocí chodítka a hřbety třesoucích se zvrásněných rukou jim hustě pokrývají tmavohnědé stařecké sqrny, avšak stále se ještě nechtějí nechat odvézt do starobince nebo na šrotiště. Máte? A jak to vidíte? Já si tedy musím rvát pěst do držky, abych si hurónským smíchem nepoprskal fiži. To děda Nýsn, který mimochodem již před více než dvěma lety prohlásil, že už nikdy, ale absolutně nikdy nebude točit akčňáky, je jinačí bumouš! Krutohustě pajdá po place a kouše, saje, rdousí o třicet let mladší a třicet kilo těžší gorily, přičemž své odborné ischiatické gerontochvaty občas doprovodí kyselým porcelánovým úsměvem, jenž zřetelnou mimikou atrofovaných obličejových svalů nade vši pochybnost vyjadřuje, že si děda zase skřípl ten povislý pytel v zipu svých tesilek, když se mezi klapkami hodinu snažil prostaticky vychcat. Jako, je to rozhodně o 30 procent méně hloupé, o 30 méně trapné a o 30 méně patetické než předchozí dědův zvratek, natočil to kdysi solidní a zkušený režisér, naposledy zahnít se v tom snaží i mnoho jiných hereckých mrtvol a svou účastí v něčem takovém se zjevně do hrobu pomalu chystá i dosud skvělý a pod cenu se neprodávající Víťa Pirc. Ale co naplat, když je předloha popsaným hajzlpapírem a manifestem kauzálního kokotismu, a navíc ty ještě z posledních sil jakž takž hrající kašpary totálně vynulovali kohortou naprosto obludně prkenných až trapných Hispánců. Avšak největším zklamáním, ba neřkuli šokem až zděšením, pro mě bylo naprosté zhroucení mých masturbačních fantazií. Zkurvený časozub totiž proměnil nejluksusnější štěrbinu, jaká kdy rozkmitávala mou pravici, přirozeně neodolatelnou a v kramflecích pevnou plnotučnou italskou velekundu v nepřirozeně afektovanou otylou polskou matronu po přechodu, držící pohromadě jen sekunďákem a litry formaldehydu. Ach jo, tempus fugit, aneb jak říkáme my, klasičtí vzdělanci - „Letí to, kurva!“. No nic, dopíšu a panicky běžím k zrcadlu optat se, jestli jsem pořád druhý nejztepilejší feshák hned po Sněhurce, nebo už je to taky v hajzlu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kopie lepsich akcnich psychologickych thrilleru s bezmyslenkovitymi klise. Pro Liama Neesons a rezisera Martina Campbels to je jejich zatim nejvice zapomenutelna snaha. Na tohle zanrove cviceni musite byt spravne naladeni. Vetsina filmu je smes nasili, koruoce,byrokraticti politici. A Neeson dela co muze - cisti svet se zbrani a spravnou zurivosti. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Alex Lewis (Liam Neeson) ke konci filmu vypráví detektivu Serrovi (Guy Pearce), že si kvůli problémům s pamětí dělá psané poznámky na předloktí. Něco velmi podobného dělal Guy Pearce v Nolanově filmu Memento (2000), ve kterém se proslavil. Samozřejmě problém s pamětí měly obě postavy z jiného důvodu. (Toshio)
  • Vo filme sa neobjaví žiadny americký herec. Gro filmu tvoria Briti a Európania. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od 12. apríla 2021 v Bulharsku (Sofia), následne sa natáčalo v El Paso v Texase (USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama