Reklama

Reklama

Noční klid

  • Česko V korunách stromů je klid (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

M., dobře situovaný muž středního věku, během zahraniční pracovní cesty náhodou na letišti zpozoruje podezřele vypadajícího mladíka. Zdánlivě bezvýznamná výměna pohledů a několika slov však roztočí spirálu nečekaných událostí. Postupně se začne M. zmocňovat pocit strachu a paranoidních myšlenek. Vylomené domovní dveře jsou však dalším jasným důkazem blížícího se nebezpečí. M. se snaží ve víru velkoměsta odhalit svého pronásledovatele a zároveň se připravit na možný útok. Jeho plány na obranu ho však zavedou do čím dál temnějších situací, které začnou narušovat jeho vztah s přítelkyní a kolegy. Dokáže M. uniknout z pasti, kterou na něj možná nastražila společnost, nebo dokonce on sám? (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Talentovaná filmařská skvadra servíruje u nás poměrně vzácný, v rámci festivalové tvorby však spíše standardní minimalistický příběh o jednom propadu do vlastní temnoty. Noční klid je sympatickým výchozím bodem k diskuzi přesahující hranice filmového pásu, zůstává však hlavně náznakem, kam všude se tvůrci ještě mohli vydat. Více zde. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Michal Hogenauer má velký talent a dokáže za málo peněz natočit velmi dobře fungující a hutnou atmosféru. Osobně bych byl rád, kdyby se to všechno na konci trochu polopatičtěji vysvětlilo, ale chápu, že jiní to mají radši takhle. ()

Reklama

Amedeo 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo. Myslím si, že podobně paranoidních lidí je všude kolem nás opravdu nemalé množství. Napínavá atmosféra je doplněná skvělými zvukovými efekty a tajemnou hudbou. Přesvědčivé herecké výkony, zajímavé zpracování a celkově nápad. Na české poměry velmi povedený snímek. Umocněno návštěvou kina ve Slovanském domě a bez diváků. Ten konec je super. ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Jakýma očima se na svět díváš, takový ho máš. Pavel Gajdoš nevidí svět jako úplně příjemné a bezpečné místo. Stále více se utvrzuje v tom, že se rozhodně něco nepěkného chystá a dost možná právě na něj. Pro některé lidi je asi těžké si přiznat, že jste každému u p*dele. Michal Hogenauer natočil zajímavě vypadající, pomalý film. Bohužel i velmi předvídatelný a tím pádem jsem se malinko nudil. Nicméně, téma je to velmi zajímavé, byl bych asi spokojen, být to více rozpracované. Trochu váhám nad šedesáti, ale fakt malinko nuda i ve stopáži 78 min. 50% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama