Reklama

Reklama

Super Mario Bros. ve filmu

  • USA The Super Mario Bros. Movie (více)
Trailer 4

Sourozenci Mario a Luigi sní o tom, že povedou nejlepší instalatérskou firmu v New Yorku, což jim zatím moc nevychází. Možná právě proto jsou ochotní vrhat se i do úkolů, které jsou zjevně nad jejich nepatrné síly. Chuť jít do všeho po hlavě se jim nevyplatí ve chvíli, kdy vlezou do podezřele vypadající obří zelené trubky a pár vteřin nato se jí nekontrolovatelně řítí „kamsi“. Na druhém konci potrubí na ně čeká fantastický svět, jehož obyvatelé právě řeší dost podstatný problém. Ohavný ještěr Bowser, král jednoho ze zdejších království, se totiž rozhodl silou ovládnout všechny ostatní říše. V hledáčku má především Houbové království, jehož vládkyni, princeznu Peach, by si navíc rád vzal za manželku. Věčný smolař Luigi po své životní jízdě skončí právě v Bowserově spálené zemi, kde je okamžitě zajat poskoky zdejšího krále. To Mario má mnohem větší štěstí, protože království princezny Peach, kam dopadne, vypadá jako ráj nejen pro houbaře. Peach je navíc fajn holka bez princeznovských manýrů, a tak když se Mario dozví, jaké jí hrozí nebezpečí, okamžitě se jí rozhodne pomoci. Zvlášť když přitom bude moci zachránit i milovaného bratra Luigiho. Zapomíná přitom jaksi na to, že rozhodně není žádný hrdina a že to nejstatečnější, co dosud udělal, bylo utažení povoleného kohoutku. Jenže když jste Super Mario, tak se žádných překážek nebojíte. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (309)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Po Kocourovi v botách jsem se rozhodl, že dám šanci více animákům než jsem schopnej pochopit (nemám rád animáky). Tady už to hrálo na trochu dětinskou notu, což nebylo ke škodě, ale já jsem už velkej kluk a tohle není moc zábava pro mě. Ale Maria znám už roky a roky, hrál několik jeho her, ve světě se nějak orientuju (to hovno s Hoskinsem jsem neviděl) a tak nějak jsem čekal, že film bude bez hlubšího podnětu. A byl, alespoň pro mě. Co musím ale vystřelit nahoru a hlavně díky tomu tomu dám kolik dám, tak je vizualizace od firmy Illumination Studios. Vedle Kocoura a prvního animáku SM je to to nejhezčí, co jsem viděl. I když se na plátně odehrával chaos tak to byl přehledný chaos a nikde jsem si nevšiml ničeho rušivého. Dabéři si role užívali, ale na první dobrou tam člověk poznal Jacka Blacka a jeho Bowsera. Ten byl super. A taky ta depresivní hvězdička v žaláři, ta je můj spirit animal. 4* a.k.a 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, protože mám Maria rád a nadchl mě soundtrack Briana Tylera, který si s notoricky známými motivy od Kojiho Kondy moc hezky pohrává. Nečekal jsem ale, že film bude tak moc dětský, respektive dětinský. Tvůrci nejspíš vsadili na jistotu, a tak se soustředili na to, aby se pořád něco dělo, bylo to barevné, hlasité a veselé. A přesně takové to také je. A čím méně let vám je, tím lépe pro vás. U starších diváků už totiž hrozí, že se budou soustředit na příběh, jenž není vůbec zajímavý a chraň bůh, aby něčím překvapil, nebo na humor, který spočívá v tom, že někdo někoho praští a křičí, někdo někam spadne a křičí, někdo před něčím utíká. A křičí. To je prostě škoda. Ano, takový Sonic na tom v základu nebyl o moc lépe, ale v něm byl například skvělý Jim Carrey. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Super Mario si to odhopskal a zvítězil (to snad není spoiler). Je to milé, ale ne mimořádné. Pokud jste fanoušci, tak nejspíš zdvihnete hodnocení víc, určitě oceníte všechny odkazy a hračičkové piplačky, já film beru jako poctivý animák bez větších ambicí. SHRNUTÍ: Jak s pomocí hub zachránit dva světy. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že Illumination dělají primárně ty retardované Mimoně, protože jejich animace je parádní a slušela by zajímavějším věcem. Jinak jsou Mario Bros další provedenou videoherní adaptací, která je přeci jen spíše pro děti, ale ta kanonáda easter eggů to bez problémů vynahradí. Několikrát jsem se od srdce zasmál a ani minutu se nenudil. Nihilistická Lumalee byla třešničkou na dortu, která mě až překvapivě rozsekala. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vím, že Super Mario byla velice úspěšná videohra, já sám jsem si ji asi párkrát zahrál, ale moc si to nepamatuji, za mě už frčely jiné hry. Každopádně všiml jsem si, že ve filmu je mnoho odkazů na původní hru, což oceňuji. Velice se mi líbil úvod filmu a především ta animace Brooklynu, která byla luxusní. Pak se děj přesunul do Houbového království, což mě bavilo o malinko méně, ale pořád mě příběh celkem bavil. Na závěr jsme se vrátili opět do Brooklynu – bavilo by mě, pokud by se třeba druhý díl odehrával v této čtvrti New Yorku. Celkově se jedná o povedený 4* animák a jelikož je to zatím finančně nejúspěšnější film roku 2023, tak jsou i fanoušci videohry s filmem spokojeni. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (36)

  • Na konci filmu hraje píseň „Mr. Blue Sky“ od Electric Light Orchestra, kterou začínal film Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Na obou filmech se nějak podílel Chris Pratt – ve Strážcích hrál hlavní postavu Star Lorda a v tomto filmu propůjčil hlas Mariovi. (SpiderBoy)
  • Když Mario porazí Donkey Konga a chytí ho za kravatu, začne hrát úvodní píseň z původní videohry „Donkey Kong“. (SpiderBoy)
  • Znělka, která hraje při nástupu Donkey Konga, je „DK Rap“, což je úvodní znělka videohry „Donkey Kong 64“ pro Nintendo 64. (petr.koca)

Související novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Reklama

Reklama