Reklama

Reklama

Super Mario Bros. ve filmu

  • USA The Super Mario Bros. Movie (více)
Trailer 4

Sourozenci Mario a Luigi sní o tom, že povedou nejlepší instalatérskou firmu v New Yorku, což jim zatím moc nevychází. Možná právě proto jsou ochotní vrhat se i do úkolů, které jsou zjevně nad jejich nepatrné síly. Chuť jít do všeho po hlavě se jim nevyplatí ve chvíli, kdy vlezou do podezřele vypadající obří zelené trubky a pár vteřin nato se jí nekontrolovatelně řítí „kamsi“. Na druhém konci potrubí na ně čeká fantastický svět, jehož obyvatelé právě řeší dost podstatný problém. Ohavný ještěr Bowser, král jednoho ze zdejších království, se totiž rozhodl silou ovládnout všechny ostatní říše. V hledáčku má především Houbové království, jehož vládkyni, princeznu Peach, by si navíc rád vzal za manželku. Věčný smolař Luigi po své životní jízdě skončí právě v Bowserově spálené zemi, kde je okamžitě zajat poskoky zdejšího krále. To Mario má mnohem větší štěstí, protože království princezny Peach, kam dopadne, vypadá jako ráj nejen pro houbaře. Peach je navíc fajn holka bez princeznovských manýrů, a tak když se Mario dozví, jaké jí hrozí nebezpečí, okamžitě se jí rozhodne pomoci. Zvlášť když přitom bude moci zachránit i milovaného bratra Luigiho. Zapomíná přitom jaksi na to, že rozhodně není žádný hrdina a že to nejstatečnější, co dosud udělal, bylo utažení povoleného kohoutku. Jenže když jste Super Mario, tak se žádných překážek nebojíte. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (310)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že Illumination dělají primárně ty retardované Mimoně, protože jejich animace je parádní a slušela by zajímavějším věcem. Jinak jsou Mario Bros další provedenou videoherní adaptací, která je přeci jen spíše pro děti, ale ta kanonáda easter eggů to bez problémů vynahradí. Několikrát jsem se od srdce zasmál a ani minutu se nenudil. Nihilistická Lumalee byla třešničkou na dortu, která mě až překvapivě rozsekala. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nic geniálního, ale fajn nápaditých a zábavných 90 minut. S Mariem na Gameboyi jsem vyrostl, ale i tak si nemyslím, že bych byl nějaký ultrafanda lore a dost věcí jsem si musel hodně vzpomínat. I tak tam bylo  dost hodně fajn pomrknutí. Mám menší výtku k dabingu, vedlejší postavy asi OK, ale konkrétně k Prattovi v hlavní roli. A tím nemyslím připomínky k rase od retardovaného Johna Leguizam, který neví, že Italové nejsou Latinos. Ale hlasově byl Chris jednoduše slabý a byl tam jenom za jméno, ať se na mne nikdo nezlobí. Takový Bill Jader by byl násobně lepší. Hodně fajn nenásilných 7/10 Komerční úspěch je zasloužený. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

6/10. Je to barevné, plné akce, easter eggů a to vše zabalené v poslouchatelném soundtracku, který dává připomenout na staré vypalovačky z osmdesátek, ale najdete tu i pár nových vlastních songů. Že by to byla taková pecka kterou bych si pouštěl každý rok, tak to rozhodně nehrozí. Příběh je čitelný a naprosto předvídatelný. Humor je často dětinský ale své publikum si našel (viz. tržby z kin). Takže suma sumárum nadprůměrný animák co rozhodně neudělal ostudu své videoherní předloze a být o několik let mladší, napral bych tam i tu čtvrtou hvězdici. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, protože mám Maria rád a nadchl mě soundtrack Briana Tylera, který si s notoricky známými motivy od Kojiho Kondy moc hezky pohrává. Nečekal jsem ale, že film bude tak moc dětský, respektive dětinský. Tvůrci nejspíš vsadili na jistotu, a tak se soustředili na to, aby se pořád něco dělo, bylo to barevné, hlasité a veselé. A přesně takové to také je. A čím méně let vám je, tím lépe pro vás. U starších diváků už totiž hrozí, že se budou soustředit na příběh, jenž není vůbec zajímavý a chraň bůh, aby něčím překvapil, nebo na humor, který spočívá v tom, že někdo někoho praští a křičí, někdo někam spadne a křičí, někdo před něčím utíká. A křičí. To je prostě škoda. Ano, takový Sonic na tom v základu nebyl o moc lépe, ale v něm byl například skvělý Jim Carrey. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Neurážející videoherní adaptace až po okraj napěchovaná skrytými i zcela očividnými odkazy, která ale místo nějakého smysluplnějšího budování univerza raději předkládá prvoplánový a vykořeněný příběh. Je to vážně veliká škoda, jelikož potenciál tohoto snímku byl určitě daleko větší, než jsme vlastně ve finále dostali. Avšak za zmínku zde vyjma všudypřítomných easter-eggů stojí pouze výtečná záporná postava Bowerse (epický Jack Black!) a princezna Peaches, která se i ústředním hrdinům navzdory stala hlavním spojovacím článkem celého počinu. Pokud tedy máte rádi ikonické videoherní postavy, tento snímek by ve Vašem filmovém výčtu určitě chybět neměl. PS: Nejlepší postavou celého filmu je dle mého názoru depresivní modrá hvězdička, jejíž nihilistické smýšlení je něco naprosto dokonalého! „In an Insane World, it is the Sane who are called crazy.“ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (36)

  • Charles Martinet, hlas Maria ve videohrách, namluvil svou postavu Giuseppeho ve většině světových jazycích. (Lucas005)
  • Shigeru Miyamoto odhalil, že motokáry opic jsou poháněny banánovým džusem, zatímco motokáry Koopa Troopů jsou poháněny lávou. (petr.koca)
  • Ve filmu se objevuje nespočet odkazů na starší „Super Mario“ hry od Nintenda – tučňáci a král Bob-Omb ze „Super Mario 64“, Ice flower a Mini mushroom ze série „New Super Mario Bros.“, dinosauři Yoshi a mapa ze „Super Mario World“, mývalí power-up ze „Super Mario Bros. 3“, průhledné trubky a kočičí oblek též známý jako Super Bell ze hry „Super Mario 3D World“, depresivní Luma ze hry „Super Mario Galaxy“. Vzhled Maria a Luigiho jako malé děti je převzat z hry „Super Mario World 2: Yoshi's Island“. Obchod Crazy Cap, který lze zahlédnout v houbovém království a obrácená pyramida v poušti, Bowserovo sako, klobouk i svatební kytice jsou jasné odkazy na „Super Mario Odyssey“. Starostka Pauline na začátku filmu je odkaz jak na „Super Mario Odyssey“, tak i na „Donkey Kong“, kde debutovala; Rainbow Road a divoká honička v autech je odkaz na „Mario Kart 8 Deluxe“. Super hvězda debutovala sice již ve starém „Super Mario Bros.“, nicméně ve formě prezentované ve filmu se objevila až v „Super Mario 64“. Stavění levelu pro Maria je odkaz na „Super Mario Maker“. (Petr.Pe.8627)

Související novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Reklama

Reklama