Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Během mých raných náctiletin a zrovna během boomu podobných akčňáren počátkem devadesátých let, mi tenhle film prostě unikl. Ale teď, počátkem desátých let, v mých čtyřiatřiceti to je asi stejné, jako by to bylo tehdy. Zlí umírají, dobří zabíjí a žijí. Lundgren byl bourák, hromotlucký árijec, který jde pro nějaké vyřčené slovo hodně daleko. Je to akční pecka, jejíž jedinou velkou vadou je, že je hrozně hloupá. Ale to zřejmě tehdy bylo nutnou součástí dobrého akčního filmu. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Ako malý chlapec som bol tak povediac na tomto filme závislý :) Inak povedané, akčná klasika, ktorá sprevádzala isté roky môjho detského života. Ešte za čias, keď som mal bezstarostný život som sa nevyznal do takých slov, akým je SPECNAZ. Bolo mi to proste cuzdie, ale stačilo mi, že som videl nejaké dve-tri akčné scénky a na konci filmu silný samopal a bol som paf :D Dolph Lundgren nepatrí medzi mojích obľúbených hercov, ale siláka, ktorý pretrpel aj mučenie v podobe ihiel, ktoré mu prepichovali cez slabiny a nevidal pri tom ani hlások :D Červený obal VHSky si užil svoje no :) ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto nedoceněná perla akčního filmu. Naprosto nejlepší Lundgrenův film, jaký jsem od něj viděl. Film prověřený časem jsem viděl přesně po 20ti letech a byl jsem vyloženě nadšen a překvapen. Zito jako obvykle odvedl profesionální práci. I dnes velmi dobré a koukatelné akční scény, obrovské množství masivních výbuchů, nejmíň stovka postřílených nepřátel, Lendgren je obrovský hovado, kterýmu jsou všichni tak po kozy a když někomu utře rukou nebo nohou, tak ten jde hned k zemi. Jeho výraz v obličeji překonává Arnieho Terminátora a konkuruje Slyemu v Rambovi 4. Ale když se v několika scénách usměje, jeho postava dostává naprosto jiný rozměr. Celý film je vlastně o přerodu vymatlané vojenské gumy-stroje na smrt v myslícího citlivého a vděčného člověka-stroje na smrt. Jeho vztah s prťavým křovákem jsem jako dítě nechápal, ale dnes to dodává filmu ještě mnohem větší hloubku. Ve chvíli, kdy Rusáci pokropí křovákův mírumilovný kmen chemickou sračkou a všechno živé umře, jsem měl už ruce zaťaté v pěst ... Ve finále, kdy Lundgren popadne ultra-kulomet ála Sly a Arnie, bylo vymalováno ... Špičkový, nedoceněný a nadčasový akčňák, který jsem musel (znovu)objevit až 20 let po jeho vzniku ... Uznávám, že vykrádá Arnieho, Slyeho a Norrisovy akčňáky, ale to přece vůbec nevadí... Bomba! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ARE YOU OUT OF YOUR MIND? NO, JUST OUT OF BULLETS! Ostuda, že jsem tento film viděl až dnes, jelikož jsem jako dítě v 90. letech na VHS kazetách sjížděl filmy jako Braddock nebo Rambo. Tenhle masterpiece mě uchvátil stejně silně, jako by mě uchvátil tenkrát. Dolph je stroj na zabíjení. Komu dá loktem do hlavy, tak tomu praskne lebka. Obrněná auta vybuchují jedno za druhým, helikoptéra CCCP rozsévá smrt v podobě modrého deště a Dolph nakonec získá ultimátní zbraň, která trhá končetiny. Jediné co trochu drhne, je střed filmu v buši. I tak naprostá spokojenost. YOU LIED TO ME GENERAL! ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Rudý akčňák mého dětství, jako malý jsem se na něj vždy těšil a pořád jsem ho "žral". Pokud to vidíte dnes, spíše se tomu usmíváte. Na akční film je akce docela málo a spíše proto se Dolph kamarádí s křováky, což na stylu nepřidá - ale přeci jen je to béčkový akční film, na kterém se ujíždělo před dvaceti lety. Nazval bych to Rambo 3 a 1/2. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku filmu Generál Vortek (T. P. McKenna) uvede, že aktivní vojenskou účast v Mombace SSSR předalo do rukou Kuby a Československa. Ve verzi s původním zněním je to zdůrazněno několika odkazy na "Czech bastards" a ve scéně, kdy do vězení přivádějí Deweyho (M. Emmet Walsh), zazní dokonce čeština. Slyšet je konkrétně: "Kuš dědku," a "Ukaž co máš v kapsách." Ostatní náležitosti jako uniformy, helmy a vojenské značení však nemají s Československem nic společného. (KM Phoenix)
  • Regopstaanovi, který představoval křováka Gaa, bylo v době natáčení 95 let. Jedinou podmínkou k jeho účasti bylo, aby ho mohl stále doprovázet jeho kmen. (Saur.us)
  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno