Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Nezlomní jsou typem filmu, na který člověk jde s tím, že víceméně ví, co dostane, a pouze čeká, jak mu dané provedení sedne. A v mém případě sepnulo na správných místech, ačkoliv rozhodně není perfektní. V jádru stojí silný příběh o poutu člověka se psem a o důležitosti přátelství, které je zkrátka cennější než třeba vytoužená výhra v závodě. Možná i proto má samotný závod relativně málo prostoru, tvůrci nezvládají naplno prodat jeho náročnost a tak trochu ho odbudou. Jistá nedotaženost je pak znát i u vedlejších postav, které zastupují neoriginální archetypy, a jakékoliv dialogy jsou dost ploché a klišovité. To hlavní, tedy vztah Michaela se psem Arthurem, je však naštěstí dostatečně vybudovaný. Ačkoliv je tedy snímek místy zbytečně uspěchaný, v klíčových momentech zvládá vyvolat přesně ty emoce, které chce, a zvlášť finále je zkrátka dojemné. Jako celek novinka balancuje mezi třemi a čtyřmi hvězdami, vzhledem k reálným základům se přikláním k vyššímu hodnocení. 7/10 ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že mi tenhle dobrodružný trip tropickým ostrovem až tak sedne. Zbytečně se zde nezdržuje a jde se rychle na věc… po úvodní dvacetiminutovce, kdy se naverbuje a představí tým, spolu s hledáním sponzora, se okamžitě přejde do závodního pole a následuje vydařený souboj napříč nádhernou krajinou, kde se vystřídají horská kola, kajaky a hlavně silné nohy. Plus jedna nervy drásající pasáž s lanem, která může směle konkurovat i tomu co předvedl Sly v Cliffhangerovi. Herecky taky nemám co vytknout a Marky Mark se po delší době objevil v pohodové roli, která mu sedla. Avšak největším sympaťákem je zde ten chlupáč, kterému nešlo nefandit (a nejednou šlo nejen jemu o kejhák), a byl jednoznačným vítězem. Ke konci dojde i na trochu té povinné ždímačky na city. Ale je to podané moc fajn a "Král Artuš a jeho upocená závodní družina" ani chvíli nenudí. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Fajn feel-good film založený na skutečné události, kde vlastně funguje více méně všechno, co je k základu tohoto žánru potřeba, ale o moc víc se toho tu nenajde. Obsazení je ale celkově příjemné, film má docela funkční tempo, a milovníkům psů, přírody, dobrodružství a Marka Wahlberga bych tohle určitě doporučil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný film s Wahlbergem, který se vydává na dobrodružný závod v dřungli, kde potkají pejska a stane se plnohodnotný členem týmu. Trochu mě mrzí, že ten samotný závod postrádá jakési typické survival parametry, krom lanovky tu žádná výrazná napínavá překážka nebyla a celé je to hlavně o vztahu pejska s Markym, které v závěru sice umí vyvolat menší emoce, ale na vyšší hodnocení se nevyškrábu. Pěkné, ale obyč. 6/10. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy o čoklech. Nelíbí se mi, když se mi tvůrce filmu snaží vnutit myšlenku, že si pes něco myslí nebo že vědomě zažívá nějaký dobrodružství. Vlastně, aplikoval bych to skoro na všechny filmy o zvířatech, ale filmy o psech jsou v tomhle směru pro mě nejhorší. Filmy jako Psí poslání absolutně nenávidim. ALE. Tenhle film dělá věci jinak. Pes není hlavní hrdina. Lidi zažívají nějaký dobrodružství a pes, zcela realisticky, TAM PROSTĚ JENOM JE. Tak to má být. A jinak celkově dost pohodovej film. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Skutočný Arthur žil so svojím pánom Mikaelom Lindnordom šesť rokov do decembra 2020, kedy zomrel na zhubný nádor. Od tej doby si Lindnord neosvojil žiadneho psa. Arthurova smrť nastala len pár týždňov pred začiatkom natáčania filmu. (Arsenal83)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)
  • Mark Wahlberg si hneď v prvý deň natáčania roztrhol väzy v kolene a bolesť zo zranenia následne implementoval aj do svojho výkonu. (Arsenal83)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama