Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Bude pršet, letí nízko. Skvělý film - vynikající hlášky, vtipné situace a Caesar je tady opět za blbce. Když dvojice animovaných hrdinů plní své úkoly, divák se prostě musí bavit (nejvtipnější mi přijde Obelix na Ostrově rozkoší či setkání s egyptským kouzelníkem). Společně s britským dobrodružstvím, můj nejoblíbenější Asterix. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jako první ze série kreslených filmů o Asterixovi jsem zvolil (nečekaně) ten nejlépe hodnocený. Po zhlédnutí musím konstatovat jednu věc: ač je animace dnes už nepohledná a většina gagů ohraných, film nabízí celou řádku momentek, které jsou bezkonkurenční při následné rekapitulaci a případné debatě s obeznámenými přáteli. Ostrov rozkoše, egyptský kouzelník, kuchař či nepřemožitelný bojovník jsou super, ovšem návštěva Domu, kde se zatmívá rozum, je prostě geniální. "Omluvte mou zvědavost, pánové - prosím vás, jak vypadala ta bestie?" Obelix: "Chutnala výtečně." ()

Reklama

amirgal 

všechny recenze uživatele

Patrně jsem se dopustila té chyby, že jsem se domnívala, že animáky s Asterixem lze zhlédnout i za "dospěla". Rozptyl kvality a úrovně humoru scének od těch, kterým se zasměje tak nanejvýš šestileté dítě, až po část, která je sarkastickým obrazem byrokratického, nebo ještě lépe burrocratického (burro je španělsky osel) řádění. To bylo do filmu vloženo patrně pro obveselení povinného doprovodu, tedy rodičů v kině, protože malé dítě (viz výše) z této sekvence nemůže pochopit vůbec nic. Já osobně jsem se nudila, ale osly dětem neberu, když už to jinak nejde ... ()

Kosik 

všechny recenze uživatele

Hmm, jestli je tohle nejlepší Asterix, tak na ostatní asi ani koukat nebudu. Až na pár fórků na začátku to začne po půl hodině dost nudit a vyvrcholí to trapnym soubojem v Koloseu. No prostě težký zklamání.. Nechápu, jak tohle může mít 91% a první příčku v animovaných filmech. Něco neni v pořádku..... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Moje druhe stretnutie s Asterixom a jeho priatelmi dopadlo trosku lepsie, ako jeho predchodca ASTERIX V BRITANII (1986), pretoze ma viac pobavilo 12 dost tazkych uloh, aby dokazali dobyt Caesara. Napriklad scena, kde sa Obelix napchava obrovskym mnozstvom jedal a kuchar to uz vzda a potom sa Obelix opyta, ze kam zmizol ten kuchar, vsak to bolo iba predjedlo, alebo tie byrokraticke behacky od okienka ku okienku ma celkom pobavili. Skor ma stve to, ze ked som mal asi 11 rokov na zaciatku 90-tych rokov som videl zabery Asterixa v telke na francuzskom kanali TV5 Europe a strasne som ho tuzil vidiet, ale nikdy sa mi to nepodarilo a dnes ked tu moznost mam, uz ma nebavi az tak, aby som mu dal plne hodnotenie. Skoda, ale tak aspon 3 hviezdicky u mna ma... 13.05.2010 ______ Roger Carel - (Asterix) +++ Pierre Tornade - (Obelix) +++ Jeacque Morel - (Abraracourcix) +++ Jean Martinelli - (Cézar) +++ Hudba: Gérard Calvi +++ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)

Reklama

Reklama