Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (668)

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s na tu dobu slušnými triky a výborným hereckým zastoupením v podobě Billa Murraye, Dana Akroyda a Sgourney Weaverové, který tady jsou ještě docela mladý, ale pořád stejně dobrý. Děj je sice takovej aby se do něj dalo vložit hodně duchů, ale to vůbec nevadí a i tak je tohle podle mě jedna z nejlepších duchařských komedií a možná nejlepší Reitmanův film ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že je tento počin klasikou, nedokázal mě v dnešní době a současném věku oslovit na více než 3*. Neříkám, že je to vyloženě špatné, trapné či blbé, ale na komedii tam pro mě bylo příliš málo scén, u nichž bych se opravdu upřímně a od srdce zasmál. Vidět Krotitele duchů v útlém věku, možná by pro mě byli kultovní záležitostí jako třeba Sám doma a dával bych tu 5*. Bohužel, nestalo a nestane se tomu tak. Námět sám o sobě je ovšem povedený. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ghost busters se s ničím nepářou, hned od počátku je jasné, že téma nasvědčující horroru, bude převráceno úplně naruby, až z toho vznikne osvěžující komedie. Ta je taktéž dost přímočará - ujetý Bill Murray, lítající zelená hlava, trošku nasranější Zuul a nakonec křížení proudů (což zde není gay!) u velkého "sněhuláka". Krotitelé duchů byli lákadlem pro každé dítě, není proto divu, že jen vyslovení názvu, či vzpomenutí na chytlavý ústřední song v mnoha z nás vyvolává příjemné pocity nostalgie. Jen je třeba připustit, že 80. léta prostě většinou neplodila příliš důmyslné filmy, a ani infantilní Ghost busters nejsou vyjímkou, avšak klišé v jejich podání jsou ještě celkem slušně stravitelná. 7/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zlobí vás ve vašem domě duch? Otravný poltergaist vám vyhazuje nádobí z kredence a šoupe nábytkem po naleštěné podlaze? Pak máte jedinou možnost, jak se jich zbavit! Zavolejte Krotitele duchů! Hned teď! A pokud vás nic takového nadpřirozeného ve vašem domě neotravuje, tak si alespoň Krotitele duchů pusťte. Skvěle se pobavíte. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Who you gonna call? Ghostbusters! Dnes již legendární komedie. Snímek, u kterého výsledné ohodnocení nijak nostalgie neovlivňuje. Jednoduše proto, že Krotitelé duchů jsou svým způsobem nadčasoví. Na svou dobu inovativní technická stránka, perfektní chemie mezi herci, spousta odkazů na (nejen) známé horrory a hlavně perfektní letní jízda, která se dá opakovat znovu a znovu a znovu... a znovu. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (122)

  • Scéna, v níž Louis Tully (Rick Moranis) prochází mezi hosty na večírku a všechno komentuje, včetně ceny salámu, byla natočena napoprvé, v jednom souvislém záběru a byla hercovou improvizací. (Alfréda)
  • V roce 2019 byly v londýnské aukční síni vydraženy další zajímavé předměty, které se objevily ve filmu. Jednalo se balení Stay-Puft Marshmallows, které se prodalo za 2 460 liber. Největším trhákem se však stala past na duchy, která se objevila v obou dílech. Její konečná cena se nakonec vyšplhala na 186 960 liber. (Jimmy15)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama