Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá učitelka Theresa (Diane Keaton) vede dvojí život: přes den vyučuje sluchově postižené děti a noci tráví v pološerých barech shánějíc nejrůznější mužské. Tady se seznámí s pohledným Tonym (Richard Gere), jehož paličatost jí imponuje... Prvotřídně obsazená povahová studie. (Pohrobek)

Zajímavosti (7)

  • Film i jeho knižní předloha byly inspirovány událostmi kolem brutální vraždy 27leté newyorské učitelky Roseann Quinno z roku 1973. (jezurka42)
  • Když se Teresa (Diane Keaton) a Tony (Richard Gere) poprvé potkaji v baru, čte ona „Kmotra“, stejně jako je tomu v původním románu. Tony poznamená, že filmové zpracování knihy viděl. Diane Keaton, která hraje Teresu, hrála v Kmotrovi (1972) postavu Kay. (jezurka42)
  • Film byl uveden na DVD jen ve velmi malém nákladu, od toho se odrážela i cena jednotlivých nosičů, která byla v době prvního vydání na tehdejší poměry vysoká. (jezurka42)
  • Podle režiséra Richarda Brooka činil plat Diane Keaton 50 000 amerických dolarů, což byla zhruba třetina běžné částky, kterou za natáčení požadovala. Místo toho si herečka určila procentuální zisk z filmu. (jezurka42)

Reklama

Reklama