Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Typický hollywoodsky kalkul, ktorý sa síce snaží tváriť chladno a odmerane, no nemyslím si, že cielene. Skôr tak pôsobí kvôli neschopnosti režisérky vtiahnuť diváka do deja, čo vo výsledku vôbec nie je dobré, pretože žiadnu z postáv som si neobľúbil, a tak som len čakal a čakal, kým tento nudný film konečne skoční. Sandra Bullok fajn, ale iba kvôli nej hviezdičky rozhodne pridávať nebudem. 40 % ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Když ne film roku, tak minimálně drama určitě, a v tom případě nejen tohoto roku, jelikož už nepamatuji pěkných pár let, kdy by se mnou nějaké čistokrevné drama tak moc zamávalo. Pro mě se okamžitě stala tato podívaná skutečně naprosto ohromným filmovým zážitkem, který jsem ještě dlouho po závěrečných titulcích vstřebával a rozdýchával, a opravdu mé nadšení z něj se dá jen velmi těžko popsat, natolik ojedinělé a silné je. Samozřejmě k tomuto snímku nemám ani jednu jedinou minimální připomínku, celý film je ve všech ohledech dokonalý, a je tak jen velmi obtížné zvolit, co opěvovat jako první, ale bylo by asi správné začít možná tím největším překvapením, a to naprosto neoddiskutovatelným oscarovým výkonem Sandry Bullock, která sice již dříve dokázala, že není jen představitelkou romantických dušiček v hloupých komediích, nicméně to co předvedla zde, k tomu nemám slov, prostě strhující výkon a ať mě i tentokrát ta slavná Akademie nevytočí, a zaslouženě pošle ,,plešouna,, do Sandřina náručí. Krom Sandry tu pak samozřejmě září i ostatní přítomní herci, ale přeci jen ona je tu před nimi o parník jinde, ale to i díky její skvěle napsané, zajímavé a výrazné postavě, se kterou jsem i přes její čin upřímně soucítil a držel jí palce tak moc, až se mi nehty zaryly do kůže. Dalším dech beroucí součástí této filmové pecky je pak samozřejmě famózní zápletka, která mě od prvních minut absolutně pohltila, neuvěřitelným způsobem jsem jí prožíval, její spád, napětí, jednotlivé události a v neposlední řadě její postupnou gradaci, a to jsem ještě netušil, co přijde v závěru za zvrat, a to se musím upřímně všem přiznat, ten mi naprosto vyrazil dech, během vteřiny mi zaplavil oči slzami jako hrachy, a jen jsem ho hluboce rozdýchával, prostě a jednoduše mě totálně posadil na prdel a ještě hodně, hodně dlouho mi bude rezonovat v hlavě, natolik ohromujícím způsobem na mě měl ten zvrat dopad. Vynechat jinak ale samozřejmě nemohu ani precizní atmosféru, to byla taky pořádná síla a o emocích raději ani nemluvit, jen si vzpomenu na jednotlivé scény a už jsem z toho zas celý roztřesený. V nemilosti je pro mě zkrátka nejen žánrovou filmovou událostí roku, je to film, který by neměl utéct žádnému filmovému příznivci, a já znovu opakuji, jsem nadšen, jsem ohromen, jsem dojat. Bravo!!! ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám. Ale myslím, že každej, kdo někdy viděl nebo četl podobné drama, od začátku tak nějak věděl, že a) eden brácha není jako druhý, a b) k závěru se objeví určitá katarze a možná i tak trochu twist. Nehledě na to, jak průhledná pro mě osobně zápletka i vyvrcholení byly, s klidem hodím tenhle film na svůj seznam nejlepších filmů roku, a to hlavně díky skvělé Sandře Bullock (můžeme se prosím pozastavit u toho, že Sandra je narozena v roce 1964?) a samozřejmě klasických postupů: flashbacky ve zpomaleném čase, hudebnímu podkresu, nebo úvodní prezentace postav (např. jeden z bratrů kouří, druhý se stará o nemocnou matku - což vede samozřejmě k expectation subversion). Všechny klišé, které film využívá, ale nejenom že plní svůj účel, ona pomáhají i budovat depresívní atmosféru šedého Seattlu, hlubší psychologické aspekty a samozřejmě závěrečný twist a závěrečné objetí, který nechá diváka v tupém uvědomění si, že právě zhlédl dvě hodiny a ani jedna minuta mu nepřišla zbytečná. Tedy možná kromě postavy Violy Davis. Objektivně tuším film za 4, ale tu pátou přihodím za Sandru. Který je 57! ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Po Narušiteli systému, který pořád považuji za jedno z filmových zjevení desetiletí a obří políček do tváře systémové pseudohumanity a pseudomorálky (https://www.csfd.cz/film/692567-narusitel-systemu/recenze/?comment=11263933), jsem byla přirozeně hodně zvědavá na druhý počin téže režisérky. *** Vůbec bych nepoznala, že se jedné o dílo od stejné autorky. Tohle je mnohem více mainstreamové, a přestože téma samo by mohlo stát za ztvárnění, filmu chybí patřičná hloubka a navíc - přestože trvá téměř dvě hodiny - je ke konci i nepřiměřeně urychlený a postrádám minimálně další půlhodinu, v níž by nějak přirozeně dozrálo, jak se mladší sestra dozví všechno podstatné a jak to zpracuje, než dojde k finálnímu setkání a objetí.... aby mohlo být přinejmenším jasné, co to objetí pro koho znamená. Takhle mám velký pocit asymetrie - film si celkem dlouho připravuje půdu pro finále, které za to nakonec nestojí. A především působí, že ho podle plochých tabulkových instrukcí mohl natočit kdokoli: se Sandrou Bullock, hudbou Hanse Zimmera, s kameramanem a střihačem z velkofilmových štábů namísto parťáků, s nimiž tak úspěšně a svérázně začala... Najednou z toho kouzla čerstvé narušitelky systému  schopné zázraků nezbylo skoro nic. Lze doufat, že to nebavilo ani ji, a poté, co si takovou práci pro manažery z Netflixu zkusila, si zase půjde po svém a po svých. Uvidíme... *~ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No vida. I Netflix tu a tam přijde s něčím nad svůj snadno zapomenutelný standard. Drama o dávném zločinu a trestu, který nekončí propuštěním, je viditelně vedeno ženskou rukou a dává vzpomenout na univerzální prezidentský citát o tom, že až bude nejhůř, začnou se věci obracet k lepšímu. Zacílení na širší publikum namísto nabízejícího se artového soužení fungovalo, včetně na sekundu přesně dlouhého závěrečného „hug-timeu“. Lze tomu možná vytknout, že se vedlejší postavy zahrávají do autu, ale to je pochopitelné, když se jede sólo. Některé části Sandry už začíná přemáhat gravitace (ne ta s Clooneyem), ale jí to nemusí vadit. Nedůraz na krásu může být osvobozující.. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)
  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama