Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Můj nejmilovanější film z dob dětství :)) i teď :)) ,,Když máte problém komu zavoláte? Krotitelé duchů.Vigo postrach karpat a Moldávie Ti poroučím, poroučej pane '' Strašně jsem se Viga bála ale jak ho zaplavily tou růžovou břečkou hned to ze mě spadlo. A ještě si vzpomínám , že jsem se strašně bála se jít koupat, kdo viděl ví proč :-)) ....Jeden z mála filmů kdy je pokračování lepší než první díl. Ráda se ke Krotitelům vracím, protože s nimy přichází i nostalgie na dětství :)) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Myslela jsem, že ty košile jsou špinavé.“ - „Mám víc než 2 druhy prádla. Já nemám jen čisté a špinavé. Mezi tím je řada odstínů.“ Dvojka Krotitelů duchů patří určitě k těm zdařilejším z filmových pokračování. Nikoho asi nepřekvapí, že se v ní maximálně využívá konceptu divácky úspěšné jedničky. A pořád to funguje. Sice menší úbytek humoru divák pocítí, ale zase mu to tvůrci vrací zlepšením triků, efektů a vůbec vizuálu (takže v tomhle ohledu jsem už tolik netrpěl jako u jedničky). Film těží i z toho, že se stará známá parta sešla v kompletním složení, přičemž znovu perlí (Bill Murray je se svým starým mládencem stejně kouzelný jako v jedničce, ne-li dokonce víc) a přijde mi, že o něco málo větší prostor dostává Sigourney Weaver, s níž přichází i trocha té romantiky. Morální apel spolu se symbolem v podobě nejmenované sochy neruší a já celkově končím znovu na slušných 4*. „Teď testujeme pozitivní reakce.“ - „Jakým způsobem?“ - „Zpíváme tomu, povídáme si s tím a snažíme se to povzbuzovat.“ - „Ale zatím s tím nespíš, že ne?“ ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově, humorem i efekty nabitější jak jednička, což se dá říci o málokterém pokračování. Zajímavý záporák, parádní Peter MacNicol a pohybující se Socha svobody.A místy to umí být i docela děsivé, za mladých let se mi o svíticích očích Petera MacNicola zdávaly i noční můry. Přesto mi však dvojka přišla zpracovaná o něco více jako rodinný film. Pětihvězdičkové hodnocení je stejně jako v případě prvního dílu možná moc, ale pro mě jsou Ghostbusters klasikou, kterou si rád zopakuji kdykoli. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(Hodnotím v 33 letech po nedávné repríze) Dvojka je překvapivě víc řemeslně promáklá než jednička, jako by se snad Reitman víc snažil, ubylo trapných scén a nápady na efektní sekvence jsou drzé - použít Sochu svobody jen na rozbití střechy muzea a pak jí nechat válet v ulicích, to je prostě anarchie. Na dvojce mě opravdu děsilo obsazení Petera MacNicola, opravdu příšerný úchyl - a jsem opravdu rád, že Kaplický nezprznil Letnou svým hnusným kopcem slizu, protože moc dobře vidíme, jak to ve filmu dopadlo s Guggenheimovým muzeem (zdravím Michala :). Pořád dobrá zábava. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jednotka je pecková!!!Jednotka je premakaná a lepšia v tom,že tam prišiel nový nápad,že to všetko (parádne) začalo.Dvojka začína super a podľa mňa aj dosť super je.Aspoň teda čiastočne.Inak,myslím a vlastne ani nízke hodnotenie nechápem.Tá scéna s tou Sochou slobody ako kráčala mestom,je už prinajmenšom kultovná.Herci zasa super,veľmi vydarené efekty,humor tiež super.Len,už to tak nenadchne a aj príbeh je slabší,to je proste typická dvojka,Aj napriek týmto nedostatkom je to viac než solidná jazda plná humoru a srandy,plná duchov a temna,plná klišé a nelogičností.Reitman podľa mňa a u mňa teda určite svoju úlohu splnil.Ale jednoducho plný počet dať už nemožem,pred 10 rokmi,keď som na to s otvorenou pusou pozeral,by som bez váhania,bez problému,nasolil riadnych 5*.Bohužial,dnes už zisťujem,že ma to tak neberie,ale stále baví,ale tá posledná hviezdička,proste vyhasla./80%/ ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

Reklama

Reklama