Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

juta 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvá, než se dokonale projeví síla Predátora, která se po celou dobu zaměřuje na černého policistu, ale jejich souboj bude až ten poslední. Zajimavý pohled byl na Predátorovy trofeje, mezi kterými byla i lebka Vetřelce :-) Žeby se už tehdy uvažovalo o natočení AvP, nebo jen chtěli ukázat, že je Predátor lepší? Horší čtyři. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Predator 2" je očividne slabšie pokračovanie svojho predchodca. Schwarzenegger je minulosť. Žezla sa chopil afro-americký herec Danny Glover. Asi by ani tak nevadila absencia Arnolda Schwarzeneggera, ale zmena prostredia Predatorovi evidentne uškodila. Díky presunu z tropickej džungle do džungle veľkomesta už nemá tento snímok tajomné exotické kúzlo prvej časti. Predvedie sa nám tu síce celá partia Predatorov, ale to situáciu moc nevylepší. Taktiež i v hlavnej úlohe policajta Harrigana si viem predstaviť lepšie typy ako je toporný Danny Glover. "Predator 2" má ešte stále môj rešpekt, ale táto druhá časť za jedničkou proste výrazne zaostáva. Takže viac ako tri hviezdičky jej dať nemôžem. *** ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pokračování je sice znatelně slabší než jednička, ale je to právě první díl, který tomuto pokračování snižuje hodnocení. Po něčem tak exkluzivním, napínavém, originálním jako byl Arnoldův souboj s Predátorem, se od pokračování očekávalo přespříliš, ale divákovi bylo předhozeno něco, co se na druhou stranu dalo čekat. Napodobit dílo McTiernana je zcela nemožné a tady se to potvrdilo. Nikomu by asi nevadilo, kdyby pokračování nevzniklo. Je nutné ovšem říci, že Predátor II není zase tak špatný, je to velice dobrý, akční a napínavý film, jehož kvality jsou porovnávány s něčím příliš dobrým. Nevím čím to je, ale Danny Glover mi v této roli moc nesedl (asi zase při vzpomínce na Arnieho). Celý film je dobře poskládán a vytváří relativně ucelený příběh, bohužel pár scén je trochu přestřelených. 75% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vytratilo sa kúzlo súboja človeka proti mimozemšťanovi. Krásu prírody zamenili za špinu veľkomesta. Dá sa na to pozerať, poteší hlavne hudba Alana Silvestriho, ktorý stále pripomína atmosféru kultového prvého dielu, no už to nie je také strhujúce. Záverečný odkaz v podobe historickej pištole - "My sme tu už dávno, vy parchanti" je dobrý. Na ten záver sa dá kedykoľvek opäť naviazať, len dúfajme, že lepšie. Hej, Arnie? Nemáš záujem? 60%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Populace v Predátorově novém loveckém teritoriu značně narostla. El cazador trofeos de los hombres si s oblibou koupí vstupenku do nejvyšší řady na přestřelku jamajsko-kolumbijských drogových gangů s policií a poté si pár přeživších poctivě vykuchá. Svůj zbraňový arzenál rozšířil o několik unikátních kousků, upgradeoval systémy vidění. Ztratil však svoji tajemnost a již ani nenahání hrůzu. Je to takový strejda od vedle s trochu odlišnými zájmy a zálibami. I jeho hlavní pronásledovatel či oponent si od minule lehce pohoršil, už není tolik svalnatý, ale ani příliš charizmatický. A děj se spíš tak nějak plácá na místě. Přes to všechno se ale divák může přenést, buď s pomocí ukecaného Billa Paxtona nebo díky občasným chuťovkám, vyplývajícím z Predátorova hobby. Závěr působí zvláštně. Dobrý lov. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/57 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (58)

  • Režisér filmu Stephen Hopkins vysvetlil, akú úlohu mal Arnold Schwarzenegger (Dutch) zohrať v pokračovaní: "Myslím, že by to bolo v pohode, v skutočnosti, úvodnou scénou filmu mali byť títo chlapci, ktorí hrajú golf na golfovom ihrisku a pristáva helikoptéra, je tam chlap s bielym vlasmi a hrá golf a muži z helikoptéry zvolajú „Je späť !“ a Arnold s bielymi vlasmi a jazvou na tvári sa otočí. On a Danny Glover (Harrigan) by sa spojili. Popravde si myslím, že to bolo tým, že Jim Cameron, pre ktorého som predtým pracoval, povedal Arnoldovi, že chce, aby robil Terminátora 2 (1991), a že nechce, aby hral v obidvoch filmoch. Asi tušil, že by to nedopadlo dobre, keďže sa na Terminátora 2 pripravoval dlho. Mám pocit, že Arnold si musel vybrať a jednoznačne to bola skvelá voľba, pretože Terminátor 2 je jedným z veľkých sci-fi filmov.“ (DJ Rocco iNc)
  • Když policie na začátku filmu vtrhne do domu, tak tam naleznou mrtvolu visící hlavou dolů. V posledním záběru na tělo ale vidíme, že je více krvavé, než v předešlých záběrech. (Duoscop)
  • Ve scéně na jatkách Predátor (Kevin Peter Hall) zabije Petera Keyese (Gary Busey) tím, že ho přesekne vrhacím kotoučem. Na zem však dopadnou pouze nohy. Horní polovina těla jakoby zmizela. (Žralok)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama