Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tanec s vlky se nekoná, na to příběh Wyatta Earpa není zas až tak extrémně zajímavý jako fiktivní John Dunbar, ale oproti o rok staršímu stylizovanému a imo extrémně nudnému Tombstone je tohle zpracování již plnohodnotnou biografií. Je to patřičně rozmáchlé, v poslední hodině trochu natahované, ale příjemně realistické a plynulým tempem linoucí se drama. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem to už viděl dříve, ale až teď si to pamatuji. A... no... 120 minut by bylo až až. Tohle bylo něco strašného a ačkoliv jsme na to nakonec koukali rychlostí 1,5x, stále to trvalo tak asi tři měsíce, pocitově. Neskutečně protahované. Tady fatálně selhala zřejmě dramaturgie. Zase potvrzení teze: "To je tak, když si film režíruje sám scénárista". Ne, že by to nemělo dobré chvíle, ale roztahaností to bylo peklo. ()

Reklama

Greg 

všechny recenze uživatele

"You'd be doing me a favor if you called me Wyatt or Earp, but not both." Ačkoliv nemám westerny nijak zvlášť v oblibě, toto tříhodinové vyprávění mě zaujalo. Je v něm sice méně pro westerny typických přestřelek než v novějším 3:10 Vlak do Yumy, ale film by pro mě daleko rozmanitější (delší časové období, mnohem více postav). Herecké výkony tvoří další kladou stránku filmu - dvojice Kevin Costner a Dennis Quaid byla skvělí. Jediné, co bych filmu vytknu, je hodně dlouhá stopáž... Přece jenom tři hodiny potřebují velmi silné téma, aby se divákovi nestalo, že se bude u filmu místy nudit. Ale celkově jsem s filmem velmi spokojen. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý monumentální western. Popisuje dopodrobna životopis Wyatta Earpa. Není tolik zatížen na akci, spíše na lyrickou stránku vyprávění. V akčních pasážích je zase lepší jeho o rok starší kolega "Tombstone". Oba dva řadím na stejnou úroveň. Kevin Costner v titulní roli podal dobrý výkon, v té době uměl ještě hrát. Lawrence Kasdan westerny točit umí, ale proč se stávají propadáky, to mi nikdo nevysvětlí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z četných vyprávění o legendárním šerifovi Wyattu Earpovi a rovněž legendární přestřelce u O.K. Corralu tentokrát zaujme především délkou. Ani tříhodinová stopáž ale nedokáže podle mě diváky dostatečně vtáhnout do děje, zejména díky sice rozvleklému, ale přesto nedotaženému scénáři. Nicméně jako jeden z nemnoha westernů 90.let je i Wyatt Earp příjemným zpestřením v té době neprávem opomíjeného žánru. Zásluhu na tom v jedné z mála vydařenějších rolí od Tance s vlky má Kevin Costner, ale také charismatický Dennis Quaid a i některé další známé tváře. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Film byl uveden do kin šest měsíců po Tombstone (1993) a ve srovnání s rivalem byl komerčně neuspěšný. Při rozpočtu 63 milionů USD vydělal jen okolo 25 mil.$. Tombstone má skore 25 mil.$ rozpočet vs. 56,5 mil.$ tržby. (kenny.h)
  • Film byl nominován na 5 Zlatých malin (Razzie awards) za nejhorší film, remake/sequel, režii, hl. herce a filmový pár (nominace pro Costnera a "kteroukoliv" z tří filmových manželek). "Vítězství" si odnesli Costner za nejhorší hl. herecký výkon a nejhorší remake/sequel filmu. (kenny.h)
  • Natáčení snímku Tombstone probíhalo ve stejnou dobu nedaleko a štáb vykoupil veškeré dobové oblečení v oblasti. Šaty pro tento film se tedy musely dovézt až z Evropy, což zpozdilo natáčení. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama