Reklama

Reklama

Shiny_Flakes: Náctiletý drogový baron

  • Německo Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Max S. prozradí, jak v pubertě vybudoval drogové impérium z dětského pokoje. Příběh, podle kterého vznikl seriál Jak prodávat drogy přes internet (rychle). (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Malé navnadenie na seriál. Ide o jeden z najväčších prípadov cyber kriminality v Nemecku a dodnes sa nevie, kde je väčšina peňazí. Maximilian Schmidt predal z pohodlia svojej izby drogy za 4,1 milióna eur. Dokumentárny film rozpráva príbeh o tom, ako Max začínal a budoval túto drogovú ríšu. V rozhovoroch je veselý, žartuje, nepreukazuje žiadnu ľútosť. Keby mu celý "biznis" neprerástol cez hlavu, možno by ho nikdy nechytili. Veď policajti až do samého konca verili, že ide o viac ako jednu osobu a že bude určite ozbrojený. Že ide o mafiána a ono to bol len hacker. A ešte tak mladý. Stopáž dokumentu je trocha prehnaná, na to, že sa tu skoro nič neudeje a ide len o výpovede, sa to dalo skrátiť a to tempo vystupňovať. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Každý vyděláváme peníze jinak :D Jen si říkám, jak tohle prostě někdo dokáže...a ještě ke všemu v pokojíčku :D Sám :D V tu chvíli si říkám, kolik svého potenciálu nevyužívám :D Líbilo se mi, jak vytvořili to prostředí, ve kterém to tvořil a Max na mě působí jako hodně koncentrovaná osobnost a dost se obávám, že s tím jen tak nepřestane.... ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl seriál inspirovaný touhle skutečnou událostí. Velmi mě nadchnul, a i přestože se od reality výrazně odlišuje, oba dva počiny jsou povedené. Dokument je přece jen o něco méně záživný a chybí mu emoce (což dávám za vinu replikovaným scénám a chladným rozhovorům s jednotlivými aktéry), ale nové informace a veškeré detaily okolo celé kauzy tvoří z Maxova života originální a zajímavý příběh. Max je po osobnostní stránce skutečně někde jinde a jen budoucnost ukáže, jestli tahle "výjimečnost" bude hrát v jeho prospěch a ukáže se jako užitečná, či nikoliv a uvidíme jej znovu za mřížemi. Nicméně ačkoliv se držím od drog dál a ať už je to po morální stránce kdovíjaké, nějaké uznání u mě za to, co se mu podařilo vybudovat, přece jen má. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Celý to působí tak neuvěřitelně a absurdně, že jsem dost dlouho hledal na netu různý informace, abych se ujistil, že se tohle opravdu stalo a není to smyšlenej příběh zpracovanej formou dokumentu. To, že devatenáctiletej klučina během velice krátké doby dotáhl po technické stránce takovej mechanismus k dokonalosti, je určitě obdivuhodný (velká většina lidí neumí vytvořit ani úplně obyčejný webovky, natož propojit něco takovýho dohromady). Ale absolutně nedokážu pobrat některý věci a v průběhu sledování jsem si položil hned několik otázek. Jeho e-shop nebyl na dark netu, ale prostě normálně veřejně na síti, i když s určitým šifrováním a krytím. To třeba poskytovateli domény nebylo ani trochu podezřelý za celou dobu fungování webu, co se to tam děje? A přichází na řadu druhá otázka! Jeho matka je tupá, slepá a hluchá kráva, která si ničeho nevšimla? Nebylo jí divný, že její syn v 19 letech nechodí do školy nebo do práce? Je furt doma, zamyká se v pokoji a ona téměř dva roky nevstoupila do jeho pokoje, když spolu bydleli v jednom bytě? Měl tam naskládaných několik set kilo drog, hromady krabic, mlátil tam kladivem a majzlíkem do krystalů, chystal zásilky atd. A ona vůbec nic neviděla, ani neslyšela? Co je to za matku?! Tomu se mně ani nechce věřit! Nicméně když se podíváte na jeho arogantní úsměv a takový ty neurčitý, obecný a nicneříkající odpovědi, je jasný, že je chlapec vysmátej (má ty prachy někde ulitý) a celý to bere jako nějakou hru. Ale jednou přijde "game over" a bude po prdeli. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční dokument. Ten týpek měl naprosto svůj svět a dost dlouho mu to procházelo. V novinách jsem o tom slyšel jen okrajově, takže jsem se tady dozvěděl dost informací. Docela se divím, že mu to vydrželo tak dlouho skrz jeho nasazení a objemy, v jakých jel. Je to dost dobře udělané a podrobně to mapuje celý jeho příběh. Zřejmě jsme o něm ale neslyšeli naposledy... "Nic jsem si nenechal." ()

Reklama

Reklama