Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (886)

Shit 

všechny recenze uživatele

První a taky nejlepší díl série o batmanovi. Michael Keaton je taky zatim nejlepší z batmanů a jack Nicholson je prostě báječnej. příběh je zasazenej do ponurýho a zločinem se hemžícího města Gotham, ze kterého úplně sálá výborná atmosféra. režisér opravdu odvedl brilantní práci a nezbývá než mu poděkovat za skvělý film ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborné převedení komiksu na filmové plátno. Jack Nicholson jako záporák Joker je naprosto nepřekonatelný a žádný po něm se mu nevyrovná ani trochu. Hlavní postavou má být sice Batman alias Michael Keaton, ale Nicholson ho svým ďábelským výkonem zcela zastínil a odsunul na druhou kojel. Smekám před Timem Burtonem, protože to zvládl na výbornou. Lepší čtyři hvězdičky..... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Svého času hodně očekávaný a těžce se rodící film. Natáčelo se v Anglii. Nikdo moc tehdy nečekal, že by roli Batmana měl dostat Keaton. Kim Basinger se k roli Vicky Vale dostala také úplně náhodou. Jediným kdo měl roli Jokera jistou byl Jack. Joker je kapitola sama pro sebe, nejlepší Batmanův protivník, nejvtipnější a také nejšílenější. "Nejsem sice Picasso, ale líbí se vám to?" Vicky Vale je zase ze všech Batmanových dívek nejhezčí. Tento film jasně stojí na ústřední trojici postav. S přibývajícími díly měli režiséři snahu postavy přidávat a přidávat. "Pojmenoval jsem svou bolest. Jmenuje se BATMAN." 95% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"No faktem je, že čím mají lidi víc, tím za míň stojí!"                                                                                                              Tim Burton a jeho pohádky pro dospělé! Nemohu říct, že je to zrovna můj šálek čaje, jelikož nejsem právě cílová skupina, vzdávám se raději komentáře. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nic moc Keaton. Jack, který není Jokerem, ale zase jen Jackem s bělobou na tváři, což nic nemění na tom, že do Burtonova pojetí celkem sedne. Nic moc, tedy spíše nic než moc, Basingerová. Skvělá vizuální stránka a překvapivě ne až tak skvělá Elfmanova hudba (až na ústřední motiv samozřejmě). Vypadá to jako průměrný film? No, jenže není. Atmosféra pochmurného neogotického Gotham City a Burtonova režie z toho dělají kvalitní snímek, který se dá vidět i vícekrát. Ne ale zase až tak moc často. ♫ Hodnocení OST: 3/5 ()

Galerie (317)

Zajímavosti (136)

  • Chyba při výpočtech vytváření kabiny způsobila, že uši Batmanova (Michael Keaton) kostýmu přečnívaly její kryt. Herec se tedy musel při jejím zavírání v sedadle patřičně zkroutit. (Robbi)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tato verze Jokerova (Jack Nicholson) původu (pád do nádrže chemického odpadu/kyseliny) pochází z komiksu „Batman: The Killing Joke“ („Batman: Kameňák“) z roku 1988. Nicméně Jack - bez udaného příjmení - do chemičky nešel jakožto mafián, ale pouze tam v přestrojení doprovázel gangstery, kteří chtěli vykrást sousedící firmu, aby tak získal peníze pro svou těhotnou manželku. Gangsteři jsou nicméně zabiti v přestřelce s ochrankou a Jack do nádrže skočí sám ve strachu z Batmana. (vojtaruzek)

Související novinky

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama