Reklama

Reklama

Poslední americký hrdina

  • USA The Last American Hero
Trailer

Obsahy(1)

Elroy Jackson junior má v životě jednu vášeň, a tou jsou automobilové závody. O vítězství se dokáže tvrdě a nevybíravě porvat...  Elroy Jackson junior nadevše miluje rychlá auta. Když rozváží otcovu vyhlášenou whisky, prohání se po všech cestách i necestách. Elroy Jackson senior má totiž uprostřed lesů ilegální palírnu a víc než dost zákazníků. I dnes jede Junior jako šílený… Marshall Collinspřed jeho nárazníkem naštěstí na poslední chvíli uskočí a skončí v příkopu. Ale málem to byla jeho poslední vteřina. Za Elroyovu ďábelskou jízdu však záhy přijde odplata. Collins se svými muži otcovu palírnu zničí. Elroy senior je zatčen. Není to poprvé, a tak jen synům – Elroy má ještě mladšího bratra Wayna – přikáže, aby sehnali advokáta. Stojí ovšem nějaké peníze. Junior tedy kontaktuje jistého Hackela, který pořádá demoliční show a také regulérní závody sériových aut. S pomocí přátel dá dohromady vůz a demoliční show vyhraje. Získává dvě stě dolarů a zajímá se i o start v sériovém závodě. Přestože se mu ostatní jezdci i diváci zprvu posmívají, znovu vyhraje a shrábne dalších sto dolarů. Mezitím je otec odsouzen na rok vězení. Junior se mu omluví, ví, že tentokrát všechno zavinil on. Na další závod pozve i bratra Wayna, který s sebou vezme matku. Junior jede jako obvykle divoce a nevybíravě a opět zvítězí. Jeden ze soupeřů, ke kterému se na dráze nezachoval právě gentlemansky, se s ním ale po závodě popere a Hackel Elroye vyhodí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Costigan 

všechny recenze uživatele

milovníci klasických MECHANICKÝCH aut? rozhodně! milovníci Bridgese? rozhodně! milovníci tvrdé ale kvalitní domácí whiskey/pálenky? rozhodně uroníte nějakou tu slzičku!:P film má své kvality, Fordem Mustang 390 GT Fastback z 68 počínaje, Bridgesem konče! dnes už naivní znázornění toho, proč je dobré si tvrdohlavě stát za svým ... ale co bychom to byli za fanboys, kdybychom přestali věřit?! :) MÍR ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený, ale nijak vyčnívající film o závodnících a nadupaných autech. Snad jen mladý Jeff Bridges a jeho dokonale sebevědomý Elroy Jackson Junior lehce ozvláštňují klasickou konstrukci podobných snímků. Pokud tedy pomineme lehce netradiční zápletku točící se kolem rodinné palírny whiskey. Nenáročná oddychovka, jenž i po letech potěší. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Závodní film tak průměrný, že nevím co mám psát. Vidlácká atmosféra, country, taťka pálící whisky, kamarádi, jedna holka a naprosto průměrné závody NASCAR (čili pořád dokola). Jeff Bridges hraje namachrovaný hovado a plýtvá talentem, jeho mladý brácha Gary Busey je stejná držka jako v pozdějších letech a v pozadí je ještě relativně mladý Lane Smith. Nenudil jsem se a pokud Vás to baví, nudit se nebudete taky, ale přišlo mi to celkem o ničem. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Mladý Jeff Bridges jako velký frajer a spousta závodních aut k tomu, tahle věta prakticky vystihuje celý film. Motivace hlavní postavy je jasná a dobře srozumitelná, avšak namyšlenost a arogance s jakou vystupuje je až zarážející. Samotný příběh sice není nic zázračného, přesto se je na co dívat. Akorát se mi občas zdálo, že někteří aktéři docela přehrávají, ale možná se v sedmdesátých letech takovýmto stylem točilo. ()

rawboy 

všechny recenze uživatele

Bridges nikdy nepatřil k mým oblíbencům, jeho projev mě zkrátka nepřesvědčil. Tady ale nehrál vůbec, to bylo pózování, za které by se nemusel stydět nikdo z Beverly Hills 90518 (nebo jak se ta zhovadilost z počátku 90. let jmenovala). Pěkné jsou pasáže ze závodů, ale ne natolik, aby to ovlivnilo mé hodnocení. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Snímek zachycuje skutečný příběh NASCAR řidiče Juniora Johnsona. (Terva)

Reklama

Reklama