Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Ako neznalec hernej predlohy nedokážem úplne plnohodnotne vychutnať a oceniť príbeh ako taký, za ktorý sťahujem jednu hviezdičku, nie že by bol zlý - postavy sú dobre napísané, majú svoj vývoj, svet nie je čiernobiely - no miestami mi utekala pozornosť od seriálu niekde mimo. Na druhej strane animácia je skvelá a hudba, poťažme soundtrack špičkový, za zmienku stojí prinajmenšom titulná skladba od Imagine Dragons / J.I.D. "Enemy", ktorá je neuveriteľne chytľavá či "Guns for Hire" od Woodkid, ktorá sa v spojení so scénou "lightning of the beacon" u mňa postarala o jednu z najzimomriavkovejších filmových scén roka. Off topic - "Guns for hire" by bola absolútne úžasná ako titulná skladba k Jamesovi Bondovi, či už novému alebo ako alternative song k No Time to Die. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk co nikdy nehrál LOLko a ani se nikdy nezajímal o nic s tím spojené jsem opravdu, ale opravdu moc překvapen jaké dojmy na mě seriál ponechal. Začal bych animací, která je opravdu skvělá a spolu s působící 2D animací pozadí to vypadá naprosto ÚŽASNĚ. Je vidět že takové prostředí jasně funguje, jak už jsem se přesvědčil ve snímku Spider-Man: Paralelní světy. Animace za mě působila opravdu přirozeně a pohyby vypadali reálně. To bylo vidět především v soubojích, které také udělané na výbornou.  Celkově se pro mě jedná o tu nejlepší animaci, kterou jsem měl možnost vidět. Kromě animace tu také září úžasná hudba, která se do seriálu náramně hodí. Celé to je vložené do příběhu, který není nejvíce originální a někdy by některé části chtěli trochu více času, ale ve stylu v jakém se nese to vypadá parádně. Po celou dobu vše dává smysl a krásně do sebe zapadá. Příběh doplňují postavy, které mají charakter je zde zvládnutý úplně na jedničku. Postavy mají skvělý vývoj a všechny si je okamžitě zamilujete. Autoři dokázali krásně ukázat, kdy je čas se rozhodovat a jak velký nastal problém, jelikož ve většině případů nějaké události se dokáže změnit celý příběh, nebo i život ostatních občanů jak Piltoveru, tak i Zaunu. Kdybych měl probrat každou epizodu zvlášť, řekl bych že žádná není nějak špatná a každá má svoje i když taková druhá epizoda na mě zanechala asi ten nejmenší dojem, ale i přes to se jedná o skvělý díl. Nedokážu říct, který Act jsem si užil nejvíce, ani která epizoda se mi líbila nejvíce. Pouze to, že z prvního Actu to byla určitě epizoda třetí. A to díky úžasné akci, posunutí příběhu, emoční stránce a hlavně nečekanému konci. Ve druhém Actu to byla epizoda šestá ve které mě přišlo že se příběh velmi posunul a přišel mi více originální. Akce se povedla jako vždy a výkony ve stylu dabingu byli znovu úžasné. V posledním třetím Actu by to byla závěrečná devátá epizoda. Znovu za výbornou akci, animaci, dabing,... Závěrečné scény na mě zanechali dojem a musím říct, že konec je opravdu zajímavý a otevřený. Na závěr bych dodal, že na Arcane by jste se měli bez váhání podívat, ať už o LOLku něco víte, nebo ne. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

LoLko nehraju, steampunková stylizace a sofistikovaná animace je bezpochyby uměleckej unikát, motiv třídního boje je víc než zajímavej, ale příběh je relativně monotónní až primitivní, a ten toxickej hype mi k 'Arcane' vybudoval jistou averzi, ač videoherní předloha nemá k seriálový adaptaci prakticky žádný předpoklady a predispozice, takže je nutno studio Riot pochválit za tu tvůrčí snahu...... Příště s tématikou WoWka, prosím - už jen z toho důvodu, že MOBA hry doslova žánrově vykradly Warcraft. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

O tomto seriáli sa na internete už toľko nahovorilo, že mi neostáva nič iné, len sa pridať k vrúcnej chvále. Už, keď vyšiel prvý trailer som tušil, že sa chystá niečo výnimočné, no to, čo sme dostali nemohol nikto ani len vo sne očakávať. I navzdory tomu, že si ma upútavky omotali okolo prsta som so zhliadnutím seriálu dlho váhal. Predsa len sa jedná o adaptáciu slávnej videohry League of Legends (v našich zemepisných šírkach skôr známou pod skratkou LoLko), ktorú z duše nenávidím. Hra sama o sebe mi prišla neskutočne prekombinovaná, s nezáživným gameplayom, čakacími pasážami, ktoré sú k posratiu a do toho si ešte započítajte komunitu nevychovaných deciek (česť výnimkám), ktoré sa radi chvália tým s koľkými vašimi matkami už za ten čas stihli mať pomer a zistíte, že vás to z dlhodobého hľadiska určite nebude viesť k jej opätovnému hraniu, ak teda nieste skalným fanúšikom celého vesmíru od Riot games. Seriál ale dokázal, niečo, čo nedokázala doteraz žiadna filmová adaptácia herného počinu. Byť objektívne perfektná. Všetko od hudby, cez vizuál, zapamätateľné postavy ako Vi, Powder (a.k.a Jinx) či záporák Silco, ktoré sa vám svojou pestrofarebnou a živou osobnosťou ihneď zaryjú pod kožu (keď si ja som schopný zapamätať mená postáv tak sa fakt stal zázrak), až po narratoring seriál zvláda na výbornú a dokáže vás neraz aj riadne šokovať. Prosto, aby som sa tu už dlhšie nerozpisoval Arcane je megalomanský počin, ktorý nadobro uchváti nielen hráčov MOBA hier, no aj ľudí, ktorí prvý raz v živote počujú slovo LoLko. Pre obe skupiny môžem srdečne odporučiť. Ak sa vám bude zdať začiatok strašne pubertiacky trápny, dajte tomu čas. Zreje to ako syr. Ešte nikdy v živote som sa tak netešil na druhú sezónu... ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Určitě záleží, jak se na to budete dívat. Příběh bude sem tam obsahovat nějaké ty klišé, nebo nesrovnalosti, ale já se neubráním tomu dát za pět hvězd, protože jsem si naprosto sedla na zadek z animace, z detailů, z atmosféry, která na mě nikdy z žádného jiného animovaného filmu, ani seriálu nepůsobila tak mocně jako tady. Naprosto skvělá popově kulturní jízda řízlá steampunkem, zajímavými postavami (cool herními, ale vycházejícími z nejstarších svárů společnosti) a videohrami a přitom zachovávající pravidla hraného filmu. S ničím se to nemaže, nic není jednoznačné. Z tohohle jsem fakt paf, protože na animované filmy/seriály mě nikdy moc neužilo. 100% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • Nad dveřmi Benzoova obchodu se nachází helma, jež patří šampionovi Tryndamerovi. (Luicy)
  • Na zdi jedné z budov lze spatřit roztrhaný plakát odkazující na Corporate Mundo Skin. Samozvaný Dr. Mundo je mimo jiné rovněž obyvatelem města Zaun. (Luicy)
  • Krystaly a jejich energie pochází z rasy Brackern, která se dá popsat jako škorpióni s krystalickým krunýřem. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama