Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film ACID HOUSE je složen ze tří povídek:
MASAŘKA - Boab má fakt těžkej den; opustila ho holka, vyhodili ho z práce, vyloučili z fotbalového týmu a navíc je vyhozenej z bytu. Ještěže Bůh chodí do stejnýho baru jako on...
MĚKKEJŠ - Johnny je prostě "měkkejš"... Stará se o nevlastní dítě své manželky, která klidně spí se sousedem. Když s ním přijde do jiného stavu, je to zase Johnny, který neumí říct ne...
ACID HOUSE - Narkoman Coco se při jednom drogovém tripu převtělí do těla nově narozeného dítěte. Duše dítěte se zase dostane do Cocova těla. Coco si tak dudlá palec a novorozenec mluví na svou matku sprostě...

Irvin Welsh (autor scénáře kultovního filmu TRAINSPOTTING) ve svých povídkách zabývá klasickými, a přitom moderně pojatými tématy lásky a zrady, manželství a dětí, náboženství a víry v Boha. Každá za tří filmových epizod je samostatným celkem, i když se zde charaktery jednotlivých postav překrývají Jedním z hlavních motivů celého filmu jsou (stejně tak jako v TRAINSPOTTINGU) drogy způsobující ztrátu kontroly nad promarněným a zdánlivě zbytečným životem. Film je velmi kvalitní sondou do života anglické mládeže, a tím i celé anglické společnosti. Režisér Paul McGuigan byl v r. 1998 za tento film nominován na cenu nejlepšího debutujícího režiséra na Filmovém festivalu v San Sebastian. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (176)

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Tak kto si pri tomto filme aspon desat razy nepovie: Co ti jebe???, tak bud v podobnom prostredi zije alebo ma uz taku hrosiu kozu, ze nanho tento hypernaturalisticky snimok nemoze dolahnut. Na mna dolahol urcite, aj ked mozno nie umeleckou formou. Ci ma nejaku vypovednu hodnotu, je tazke povedat, kazdopadne ocenujem autentickost a vyber tych najnepritazlivejsich a najgrotesknejsich hercov a prostredia, ktore moze veselo konkurovat Luniku XI. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Špatně se hledají slova. Hned ze začátku mě zaskočil sprostý a připitý Bůh, to sem ještě vůbec netušil kam až tenhle film zajde. Postavy uměle předrsnělé, některé texty docela vtipné, ale jinak nic moc extra oproti filmům podobného ražení. Snad jen ten šílený novorozenec s duší narkomana, to byl pro mě v pozdní hodinu co jsem tenhle film sledoval velmi slušný oříšek. Jen doufám že to na těch Britských ostrovech nechodí takhle i v reálu. ()

Reklama

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ohromná škoda a nevyužitý potenciál.. první dvě povídky jsou naprosto výborné..vtipné..ironicky jedovaté..Ale ta finální epizoda s mluvícím miminem se zaměněnou identitou je prostě vizuálně nechutná..nápad parádní, ale pro oko je to až moc laciné a ošklivé. Jinak je to docela zábavná podívaná, kterou žene dopředu mimo jiné i sarkastický hudební komentář a dobrý devadesátkový mix. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já si dycky pod tím názvem představuju DJe Paula Bulvu z Klubu sráčů, jak se těch dvou sráčů ptá, jestli jedou v Acid Houseu nebo Pumping Houseu...oni mu odpověděj Pumping...a pak se jich zeptá jestli Sash nebo Chicane a oni na něj Sash...pak řekne něco v tom smyslu, že ti sráči jsou k hovnu. Tím by se dal docela snadno popsat i tenhle film. Tři příběhy sráčů, co jsou uplně k hovnu. Jednomu se ze dne na den rozpadl kompletně celý životní cyklus, druhej je zase troska nejtěžšího kalibru a třetí se vtělí do čerstvě narozenýho dítěte. Tři sráči, co ani ne moc lehce prolejzají tímhle vypsychovaným filmem. Chápu ale, proč je to takový kult. U mě ale zůstane stejně spíš Trainspotting. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Ujetost. Totální. Fakt. Čekal jsem původně, že to bude o feťácích (aspoň podle názvu), ale nakonec to bylo dobrý i tak. První příběh-nevim kdo to vymyslel, ale i když to musí bejt dobytek, patří mu respekt. Něco možná bylo nechutný až moc, jinak dobře zpacovaný. Druhej příběh-nejreálnější, dobře udělanej, a bohužel ze života. Já bych s tou čubkou vyrazil dveře už v tý hospodě. Třetí příběh-totální sci-fi s příchutí LSD a výměny duší. Asi to vymyslel stejnej dobytek, co dělal první příběh. Celkově vzato-parádní prasárna na dobrou noc, kdy musim ráno vstávat do práce a potřebuju klidnej spánek :-D. Mohlo to bejt ještě lepší, takže dávám 4. A potěšil skotskej akcent. Jinak na Trainspotting asi nikdy nic mít nebude. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Pre Ewena Bremnera a Kevina McKidda je to druhá adaptácia Welshovho diela, v ktorej si zahrali. Ako Spud a Tommy sa už stretli v snímke Trainspotting (1996). Minirolu si opäť strihol autor predlohy Irvine Welsh. (BlackTom)

Reklama

Reklama